Menü
4 egyszerű tipp, amivel megóvhatod tüdőd egészségét
2022.05.13.

A légzés az élet természetes velejárója, amelyet ösztönösen, könnyedén végzünk. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, érdemes foglalkozni tüdőd egészségének megőrzésével. Ehhez csupán néhány változtatásra van szükség, a szervezeted viszont meghálálja a törődést.1. Fogyassz rendszeresen tüdőerősítőket és tisztító gyógynövényeket!

A természet hatalmas patikájában mindenre találsz gyógyírt, ez alól pedig a tüdő sem kivétel. Léteznek ugyanis olyan gyógynövények, melyek jótékonyan támogatják a tüdő működését, segítenek a regenerációban, és erősítik a szöveteket. Hogy pontosan melyek ezek? Például az orvosi tüdőfű, a kerti kakukkfű, az indiai hosszú bors és a fürtös spárga, hogy csak néhányat említsünk.

A jó hír pedig az, hogy ezeket nem szükséges külön-külön fogyasztanod, ugyanis mindegyik megtalálható a Myrobalan tüdőerősítő kapszuláiban. A készítményt 12 féle gyógynövény komplexe alkotja, melyek együttesen alkalmazva erősítik egymás hatását. Az étrend-kiegészítő elősegíti a káros szabad gyökök semlegesítését, mérsékli az oxidatív stresszt, tisztítja a tüdőt, illetve erősíti az immunrendszert és antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A termék használható megelőzésként, illetve kezelésként az akut és krónikus légúti panaszok esetén (például hörghurut, asztma).

2. Táplálkozz egészségesen!

Bár elsőre úgy tűnik, hogy nem sok összefüggés van a táplálkozás és a tüdő egészsége között, ám valójában nagyon is hatással van rá. Hogyha ugyanis a helytelen étkezéssel túlterheled a bélrendszered, akkor a toxinok nem tudnak távozni a szervezetből, ezáltal megterhelik a légutakat és a hörgőket is.

Az egészségtelen táplálkozás ezenkívül egyenes út az elhízáshoz, a nagymértékű túlsúly pedig akadályozza a légzést, emiatt a sejtek nem jutnak elég oxigénhez.

Ezért törekedj arra, hogy minimalizáld, esetleg teljesen iktasd ki az étrendedből a fehér lisztes, cukros ételek, a feldolgozott élelmiszerek és a zsíros fogások fogyasztását, és helyettesítsd őket biozöldségekkel és gyümölcsökkel, rostokban gazdag gabonákkal, sovány húsokkal!

3. Tanuld meg a hasi légzés technikáját!

Aki valaha próbálkozott már jógával vagy meditációval, annak minden bizonnyal ismerős lesz a hasi légzés, mely ezeknél a tevékenységeknél alapvető. A lényeg az, hogy légzés során ne csak a mellkasunkig, hanem egész mélyre, a hasunkig szívjuk be a levegőt, így sokkal több jut a szervezetünkbe az éltető oxigénből!

Ez a technika némi gyakorlással nagyon egyszerűen elsajátítható: feküdj hanyatt, tegyél a hasadra egy könyvet, majd lélegezz olyan mélyen, hogy közben a könyv fel-le emelkedjen! Napi 10-15 perc gyakorlással egy idő után természetessé válik ez a fajta, egészségesebb légzés.

4. Inhalálj!

Az inhalálás egy régi népi gyógymód a légúti betegségek kezelésére. A meleg gőz, és egyes gyógynövények (például eukaliptusz, ánizs) hatására a légutak tisztulnak, a benne lévő baktériumok elpusztulnak. Arra azonban figyelj, hogy a gőz sose legyen forró, csak kellemesen meleg!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár