Menü
A fogzással járó fájdalom enyhítése rágókákkal
2023.09.14.

A kisbabák életében az első igazán nagy, és sajnos sok esetben kellemetlen esemény a fogzás, ami akár fájdalommal is járhat. Szerencsére azért vannak olyan praktikák, melyek alkalmazásával segíthetünk átvészelni a csemeténknek ezt a kihívásokkal teli, utálatos időszakot. 

Ezek közé tartozik a rágókák alkalmazása is, ami nagy segítséget nyújt a fájdalom enyhítésében, megszüntetésében. Ráadásul a rágás hatására gyorsabban nőnek ki a baba fogacskái, ami azt jelenti, hogy sokkal hamarabb túl lehet a nehezén.

Ha még nem szerezted be ezt a nélkülözhetetlen kiegészítőt, akkor ezt most könnyen megteheted a Baby Inside Babatermékek rágókák termékkategóriájában, ahol kizárólag magas minőségű darabokat találsz. Amennyiben kíváncsi vagy, hogy hogyan tudnak segíteni a fogzás során, akkor tarts velünk, ebben a cikkünkben ugyanis ezt a témát dolgozzuk fel egy kicsit részletesebben!

Egy fájdalmas élmény a babák számára: a fogzás

A fogzásról azt érdemes tudni, hogy ez egy természetes folyamat, amin minden kisgyermek átesik. Mégpedig akkor, amikor a fogaik elkezdenek növekedni, ennek hatására pedig áttörik az ínyt, ami nagyon fájdalmas tud lenni, különösen, ha erős az íny fala.

Általában már a kis csöppség egyéves kora körül számíthatunk a jelenségre, de vannak, akiknél csak később indul meg a folyamat, ami egészen hároméves korukig eltarthat. Mivel viszonylag hosszabb időszakot ölel fel, és akár egészen komoly fájdalmakkal is járhat, ezért mindenképpen törekedni kell arra, hogy átsegítsük a csemeténket rajta.

A rágókák segítenek a fájdalom enyhítésében!

Van néhány olyan módszer, ami segíthet, ilyen többek között például a gyengéd fogínymasszázs vagy az érintett terület hűtése egy lehűtött tárgy - mondjuk valamilyen textil - segítségével.

Mindezek mellett azonban érdemes próbát tenni a rágókákkal is, amik ilyenkor nagyon hasznosak lehetnek, nézzük, hogy miért!

  • Fájdalom enyhítése: a rágókák segítenek az ínyben jelentkező gyulladás, illetve fájdalom mérséklésében
  • Viszkető érzés csökkentése: a fogak előretörése az ínyben viszkető érzést okozhat, amit képesek enyhíteni
  • Nyugtató hatás: a babákat megnyugtatja az érzés, hogy rá tudnak harapni valamire, vagy rághatnak valamit
  • Segítik az íny áttörését: különböző textúrákkal, adott esetben mintákkal rendelkeznek, aminek köszönhetően elősegítik a fogak átjutását az ínyen

Milyen rágókát válassz?

Mindenképpen a minőségi változatok mellett dönts, elvégre olyan termékekről van szó, amiket a pici a szájába vesz. Nagyon fontos tehát, hogy semmilyen káros anyagot ne tartalmazzanak, illetve ne legyenek olyan alkatrészeik, amiket a babák le tudnak nyelni.

Előbb vagy utóbb a picik fogacskái növekedésnek indulnak, ami azt jelenti, hogy elérkezik az a pont, amikor áttörik az ínyüket. Ezt nevezzük fogzásnak, ami akár komoly fájdalmat is jelenthet a kis csöppségek számára.

Ennek mérséklése, megszüntetése érdekében mindenképpen érdemes bevetni a rágókákat, azok ugyanis gyors enyhülést hozhatnak és felgyorsíthatják a fogak növekedését is.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár