Menü
A legfontosabb gyűrűk kiválasztása
2022.01.12.

Egy pár életében két igazán fontos gyűrű létezik: az eljegyzési gyűrű és a karikagyűrű. Míg az eljegyzési gyűrűt a férfi egyedül választja ki reménybeli menyasszonyának, addig a karikagyűrűt a jegyespár már általában együtt találja meg. Ez egy nagyon fontos kompromisszum a leendő házaspár életében, mivel mindkét fél ízlését tükröznie kell.

Nem csak a drága a szép

Ha esküvőszervezésre kerül a sor, az ifjú pár pénztárcája általában véges. Éppen ezért, bár nem ez az elsődleges szempont, de a többség törekszik arra, hogy egy mutatós, egyedi, de jó áron lévő karikagyűrűt szerezzen be. Ehhez persze nem elegendő elmenni a legközelebbi plázába, mivel ott meglehetősen drága árakkal szembesülhetünk.

Mivel a gyűrű mindenképp kelléke egy eljegyzésnek és egy házasságnak is, így nagyon fontos, hogy kellően körültekintőek legyünk. Tehát minden esetben passzoljon mindkét fél stílusához, azaz illeszkedjen az öltözékekhez, a mindennapos viselethez. Mivel minden nap viselni fogjuk ezt az ékszert, így a kényelem is elsődleges szempont. Tehát mikor választunk, mindig több ideig próbáljuk fel, hogy érezzük az ékszerben rejlő lehetőségeket és esetlegesen azokat a pontokat, ahol bármi diszkomfortérzést okozhat. Maga a kör tökéletes szimbóluma a szerelemnek és a házasságnak, hiszen a végtelenségével pont ennek a két fogalomnak a véget nem érését foglalja magába.Allergiás vagy? Van megoldás!

Sokan csak a vásárlás után szembesülnek azzal a ténnyel, hogy piros foltok jelennek meg a gyűrű közelében a kezükön. Ha ez viszketéssel és kellemetlen érzéssel jár, akkor érdemes fémallergiára gyanakodni. Ebben az esetben nem magára a nemesfémre, azaz az aranyra vagyunk allergiásak, hanem az ötvözőanyagra, mely által elnyeri a kívánt színárnyalatot. A rozéarany ötvözőanyaga a vörösréz, míg a fehéré a nikkel vagy a cink. Ezek mindegyike allergiás reakciót okozhat, így a palládium váltja ki a fehéraranyhoz tartozó ötvözőanyagot. A gyűrű készülhet csak palládiumból is, akárcsak platinából. Az Ékszerpalota eljegyzési gyűrűi között biztosan mindenki talál a párjához illő darabot!

A karikagyűrűkbe kerülhet drágakő is, melyek közül a legnépszerűbb a gyémánt, aminek a jól ismert átlátszón kívül számos árnyalatát különböztetjük meg. A színes drágaköveket (zafír, rubin, smaragd) általában a bevállalósabb, vagányabb menyasszonyok választják, akik jellemzően menyasszonyi ruhákban is a színes, esetleg ombre ruhákat részesítik előnyben.

Ha jó áron szeretnél hozzájutni a karikagyűrűtökhöz, akkor jó megoldás lehet, ha korábbi arany ékszereket, amit nem használsz, beolvasztatod és így legalább a munkadíjat kell csak fizetni, hiszen az alapanyag adott. Hidd el, ezzel rengeteget spórolhatsz majd a nagy napon.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár