Menü
A legideálisabb fúró- és csavarozógépek ismérvei
2022.04.19.

Vannak olyan barkácsgépek, amelyek egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak. Mindkét helyszínen a legjobb, ha kéznél vannak a fúró- és csavarozógépek, hiszen kifejezetten hétköznapi feladatok ellátása esetében is használhatja azokat. Össze kell szerelni egy bútort, a falhoz kell erősíteni egy szekrényt vagy csak egy képet kell felhelyezni, jól jöhet, ha kéznél van a megfelelő gépezet.

Ahhoz azonban, hogy ki tudja választani azt, amire valóban szüksége van, érdemes tüzetesebben is megvizsgálni, hogy melyik eszköz mit tud.

Mi alapján válasszon fúró- és csavarozógépet?

Manapság kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek az akkumulátoros fúrók, csavarbehajtók. Ennek az eszköznek a megvásárlásakor nem elegendő csupán a teljesítményt és az akkumulátor típusát nézni - annak ellenére, hogy ez a kettő a legfontosabb tényező -, vannak olyan paraméterek, amelyek szintén fontosak több szempontból is. Ilyen például a motor technikai adatai, a tokmány vagy az ütési teljesítményre vonatkozó értékek.

Kifejezetten kényelmetlen és kellemetlen lehet azzal az eszközzel a munka, amely tulajdonságai nem illeszkednek az Ön által leggyakrabban elvégezni kívánt munkához.

Amennyiben szeretne még több információt megtudni a gépekről, akkor keresse fel a BestMarkt fúró- és csavarozógép kínálatát, és tudjon meg többet!

A motor és az akkumulátor típusai

Motor tekintetében két különböző típus közül választhat. Az egyik a hagyományos villanymotor, a másik pedig a szénkefe nélküli motor. A hagyományos villanymotor egy régebbi típus, amellyel szinte minden barkács üzletben találkozhat. Szénkefékkel felszerelt, hiszen ezek az alkatrészek biztosítják a feszültség kialakulását. Azonban a szénkefe hamar elhasználódhat, amely következtében nagy energiaveszteség következik be a műszer használatakor, azaz romlik a teljesítménye, és a működése sem lesz kielégítő.

A szénkefe nélküli motorok ezzel szemben modernebb készülékek, amelyek magasabb minőséget is biztosítanak. Áruk ugyan nagyobb, azonban sokkal megbízhatóbbak és sokkal hosszabb élettartammal is rendelkeznek. Elektronikájuk összetettebb, azonban mégis alacsony a hibalehetőségek megjelenése, valamint működésük is kisebb energiavesztéssel jár.

Akkumulátorok tekintetében is igen széles a választék, 3 különböző típussal találkozhat. A Li-on akkumulátor számít a legdrágábbnak és legprofibbnak, hiszen nagy kapacitással rendelkezik és kifejezetten kis súllyal. A Ni-Mh akkumulátor egy középkategóriás típus, amely kapacitása nagyobb, de kisebb feszültség kifejtésére képes, kevés használat esetében pedig képes lemeríteni magát. Végül a Ni-Cd akkumulátor alacsony kapacitással és korlátolt élettartammal rendelkezik, így nem a legjobb választás.

Jó döntés, ha a készülékhez nemcsak egy, de akár 3 akkumulátort is vásárol, hogy legyen tartalékban.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár