Menü
A sárvédőre mindig biztosan számíthatsz
2022.11.14.

Mikor ősszel vagy a kora téli napokon bicajra pattansz, akkor nincs mindig garancia arra, hogy csak száraz szakaszokon vezet majd az utad. Az igencsak szélsőségessé váló időjárásban pedig érdemes nem csak a lelkeddel, de magával a kerékpároddal is jó előre felkészülnöd az égi áldás mindenféle közvetlen és közvetett hatásaira.

Alap, hogy legyen vízálló biciklisruházatod. A kerékpárodat azonban nem bugyolálhatod be menet közben, de egy remek sárvédővel nagyon sokat tehetsz azért, hogy az alkatrészei és a tartozékai sokkal szárazabbak és sokáig épek maradjanak.

A sárvédő a kerékpártartozékok titkos ásza

Csak győzz választani a Bicajozz.hu kerékpárra való sárvédők oldalán kapható modellek és a hozzájuk tartozó kiegészítők közül! Aki már tekert biciklin esőben, az nagyon is jól tudja, mit jelent egy megfelelően kialakított és felszerelt sárvédő a saját maga és a mögötte haladók védelmében.

Persze a sárvédő szükségességéről nagyon sokat vitatkoznak maguk a bicajosok is. Vannak, akik semmi esetre sem tennének fel ilyen alkalmatosságot a drótszamarukra.

Sokféle sárvédőmodellből lehet választani

Nagyon sokféle biciklitípus létezik. Legyen az városi, országúti, trekking vagy mountain bike, mindegyikhez beszerezhető már többféle sárvédőmodell is.

Vannak a leszerelhető sárvédők, amelyeket általában nagyon könnyű fel- és leszerelni, azaz inkább fel- és lepattintani. Még szerszám sem kell a művelethez. Ezeket a vázra szokás tenni. Persze emiatt könnyen ki is mozdulhatnak onnan. A fix szerelésű sárvédő modellek ellenben sokkal stabilabbak.

Érdemes azonban jó alaposan tájékozódnod a vásárlást megelőzően, hogy melyik modell is illik pontosan a te kerékpárvázadhoz. Elegendő rögzítési pont van hozzá? Elfér majd a kerék fölé? Ha igen, akkor mehet a mountain bike, a trekking, a városi és az országúti bicajra. A legmagasabb szintű védelemre számíthatsz, ha ezt a típust választod. Biztonságban tudhatod a ruhád, a vázad, a hajtásláncot, plusz a mögötted tekerőt is.

Azzal számolnod kell, hogy időigényesebb a felszerelése az előző típusnál és kicsit megváltoztatja a biciklid megjelenését. Ám a kényelmesebb és szárazabb tekerésért, valamint a bicajuk védelméért sokan sok mindent hajlandóak megtenni.

Az alsó vázcsőre is szerelhetsz sárvédőt, ezt főleg a különleges kerékméret, vagy az elektromos bringáknál az akkumulátor védelme miatt használják előszeretettel. Könnyen rögzíthetők a vázra és az aksira is általában.

Hogyan válaszd ki a megfelelő sárvédőt?

Az, hogy melyik sárvédőtípust válaszd ki, függ a kerékpárvázon lévő rögzítési pontok számától és fajtájától, a felnik méretétől és a gumiabroncsok típusától is. Lehet levehető, ám ha teljesen megfelel számodra, hogy a bicikli sziluettje kicsit megváltozik, bátran szerelj fix sárvédőt, cserébe a maximális védelmet élvezheted majd magad is a szeretett kerékpároddal együtt.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár