Menü
Biztosítások logisztikai vállalatok számára
2022.05.18.

A logisztikai cégek nélkül manapság elképzelhetetlen lenne az élet. Ők tartják életben a szállítmányozás vérkeringését, és nekik köszönhetjük minden túlzás nélkül, hogy minden nap friss ételt tehetünk az asztalra. Ezeknek a cégeknek számos rizikófaktorral kell nap mint nap szembenézniük, éppen ezért nem árt, ha megfelelő védelemmel vannak ellátva, és felkészülnek a váratlan helyzetekre is.

Lássuk tehát, milyen biztosítási csomagok léteznek logisztikai vállalkozások számára!Szállítmányozói felelősségbiztosítás

Ez az egyik legalapvetőbb biztosítás, amire egy logisztikai cégnek szüksége lehet. Ez ugyanis bárki számára köthető, akinek a tevékenységi körei között szerepel a szállítmányozás is. A fedezet pedig a szerződésben vállalt árunak a szállítása közben keletkező anyagi károkra vonatkozik. Ez jogszabály szerint a szállítót terhelné, de megfelelően kötött biztosítás mellett nem fog kieséseket okozni egy komolyabb baleset sem.

Neked is logisztikai céged van, és nem tudod, hogy milyen csomagot lenne érdemes választanod? Hasonlítsd össze online az üzleti biztosítási csomagok tartalmát, és válaszd ki a Te igényeidhez leginkább igazodót!

Árufuvarozói felelősségbiztosítás

A fuvarozási tevékenység rengeteg kilométert jelent az utakon. Napi szinten különböző veszélyhelyzeteknek vannak a sofőrök, szállítók kitéve, ráadásul a többségük önhibájukon kívül fordul elő. A vélemények abban nagyon különböznek, hogy ez magyar viszonylatban nehezebb, vagy azoknak, akik rendszeresen több országon keresztül szállítanak árukat, de az biztos, hogy mindannyiuknak szükségük van a magabiztosságra ahhoz, hogy komfortosan mozoghassanak az utakon.

Éppen ezért az árufuvarozói felelősségbiztosítás elérhető belföldi és nemzetközi fuvarozó cégek számára is. A fedezet pedig a fuvarozási tevékenység során a szállított áru elvesztésére, sérülésére, károsodására vonatkozik. Egy ilyen biztosítással a hátad mögött nem kell folyamatosan attól rettegned, hogy véletlenül egy baleset áldozatává válsz, mert az anyagi károkra fedezettel rendelkezel.

Szállítmányvédelem és szállítmánybiztosítás

Ennek a csomagnak az érdekessége, hogy nemcsak a szállító cég kötheti, hanem bárki, aki érdekelt abban, hogy az áru sikeresen és épségben célba érjen. Tulajdonképpen igényelheti a feladó, a fuvarozó, a szállító vagy akár a címzett is, de fontos kiemelni, hogy a biztosított kizárólag a szállított csomag tulajdonosa lehet.

A biztosítási csomag fedezetet nyújt a szállítandó csomag épségére a teljes folyamat alatt, beleértve ebbe a fel- és lepakolás időtartamát is. Lehet All risk (összkockázatú) vagy veszélynem szerinti kötés, valamint az időtartam is választható, hogy egy szállításra vonatkozzon, vagy egy teljes éves időszakra.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár