Menü
Családi társasjátékok a szünidőre
2022.06.21.

A nyári szünetben több mindenre jut idő, mint tanév közben, remek alkalom ez az időszak arra, hogy közös programokat szervezzünk a gyerekekkel. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, sokszor az is elég, ha előveszünk egy családi társasjátékot.

A családi társasjátékok

A társasjátékozás az egyik legjobb szórakozás, mert sok-sok élményt nyújt gyereknek és felnőttnek egyaránt. A nyári szünetben még több idő van erre a tevékenységre, hiszen az esték is hosszabbak, és ott vannak az esős hétvégék is. A Compaya társasjátékbolt honlapján számos társast találunk, amit az egész család együtt játszhat, vannak köztük kártyajátékok is, melyeket a nyaralásra is magunkkal vihetünk.

A közös tevékenység során a gyerkőcök nagyon jól érzik magukat, örülnek, hogy a szülőket is bevonhatják a játékba. A társasozás nagyszerű kikapcsolódást nyújt, de más szempontból is hasznos.

A családi társasjátékok megtanítanak sok mindenre: az együttműködési készség, az empátia, a türelem és a kudarctűrés is fejleszthető általuk. Attól függően, milyen típusú játékot választunk, fejlődhet a logika, a fantázia és a megfigyelőképesség is. A Compayánál van lehetőség e szerint is keresni családi társasjátékot.Fabulantica - a kisiskolások kedvence

Az egyik legnépszerűbb családi társasjáték, mely a Compaya kiadásában jelent meg, a Fabulantica. Ezt 2-5 fő játszhatja, már 6 éves kortól elővehető. Igazi élményben lesz része a szülőknek, nagyszülőknek is, ha ezt választják!

A Fabulantica szabályai könnyen megérthetők, a játékidő is gyors: mindössze 25 perc. Népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy 2019-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gyerekjátéka kategóriában és 2020-ban Magyarországon elnyerte az Ország Játéka díjat a Családi társasjáték kategóriában.

A kerettörténet is misztikus: Fabulantica lakói szétszóródtak a városban egy rosszul sikerült varázslatnak köszönhetően. A feladat: megtalálni mindenkit, hisz az emberek ijedtükben a tornyok alá bújtak. De vajon ki hol rejtőzik?

Az emlékezet, memória fejlesztésére nagyon alkalmas ez a szép kivitelű családi társasjáték.

SET - A felismerés családi játéka

A SET is egy díjazott társasjáték, szintén nagyon élvezetes. A kis méretű doboznak köszönhetően ezt a társast akár a nyaralásra is elvihetjük, nem foglal nagy helyet a bőröndben.

A SET nagyon pörgős és könnyen tanulható játék, már 6 éves kortól ajánlható. Bár partijátékként is ismert, mivel akár 20 fő is játszhatja egyszerre, mégis a legideálisabb, ha négyen csapnak össze.

Mi itt a feladat? A felcsapott kártyákon közös tulajdonságokat keresni, megfigyelni a színeket és a formákat, és ezeket párosítani. Ez először nem is olyan egyszerű, de sok-sok gyakorlással könnyen felfedezhetők a SET-ek: a háromlapos kombinációk.

A SET kártyajáték esetében nagyon gyorsnak és figyelmesnek kell lennünk, azonnal kell reagálni, ha felfedeztünk egy alakzatot. Sok-sok nevetés és még több izgalom: nem csoda, hogy az 1991-es megjelenése óta a SET az egyik legkeresettebb családi társasjáték.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár