Menü
Egyszerű stresszoldó gyakorlatok a masszázsmedencében
2022.05.16.

A hosszú és fárasztó munkanap után mindenki vágyik némi pihenésre és feltöltődésre. Ehhez érdemes a masszázsmedencék nyújtotta kényelmet választani, hiszen a használatuk segít a stresszoldásban, a feszültség csökkentésében. Mindez ráadásul fokozható néhány egyszerű stresszoldó gyakorlat elvégzésével, melyekre érdemes rendszeresen időt szánni.

Cikkünkből kiderül, hogy mire kell feltétlenül figyelni a masszázsmedence kiválasztása során, milyen fontos kérdéseket kell megválaszolni, és milyen szempontokat kell figyelembe venni. Továbbá arra is kitérünk, hogy milyen stresszoldó gyakorlatokkal fokozható a jakuzzizás jótékony hatása.

Fontos, hogy megbízható minőséget képviseljen a kiválasztott masszázsmedence

A masszázsmedence kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy megbízható minőséget képviseljen. Továbbá meg kell válaszolni néhány fontos kérdést a választás során. Például azt, hogy hányan fogják használni a jakuzzit, mennyit fogyaszt a kiválasztott termék havonta, illetve az is fontos, hogy milyen gyakran kell időt szánni a karbantartására.

Mindemellett a kiválasztott jakuzzi vízkezelésére is figyelmet kell fordítani, és azt is meg kell határozni, hogy kültérre vagy beltérbe kerül-e majd a medence. A Caldera Spas széles kínálatában mindenki megtalálhatja álmai masszázsmedencéjét, és élvezheti a jakuzzizás jótékony hatásait.

Egyszerű stresszoldó gyakorlatok a jakuzziban, melyeket érdemes elvégezni

Kiváló stresszoldó gyakorlat a fejkörzés, mellyel kilazítható a nyak és a vállak. Ehhez le kell ülni a masszázsmedencében, felfelé kell nézni, majd pedig jobbra és balra kell dönteni a fejet háromszor. Ezt követően szintén háromszor a fejet előre és hátra kell mozgatni, így lassan egy teljes kör tehető meg a fejjel.

A másik népszerű stresszoldó gyakorlat a vállemelés, mellyel a felső vállizmokat lehet átmozgatni. Ehhez a gyakorlathoz is le kell ülni a medencében, majd pedig fel kell húzni a vállakat, és ezt a pózt kell kitartani néhány másodpercig. Az idő letelte után pedig visszaengedhetőek a vállak a normál helyzetbe. Ezt a stresszoldó gyakorlatot érdemes legalább tízszer megismételni a kívánt hatás elérése érdekében.

Stresszoldó gyakorlat a jakuzziban a vállkörzés, érdemes rá időt szánni

A fejkörzés és a vállemelés mellett népszerű stresszoldó gyakorlat a jakuzziban a vállkörzés. Ennek a gyakorlatnak a segítségével az egész váll kilazítható, mely segít a feszültség csökkentésében. A vállkörzéshez nem kell feltétlenül leülni a masszázsmedencében, akár állva is elvégezhető.

Első lépésként a vállakkal lassan körző mozdulatot kell végezni előre, és itt meg kell állítani. Ezt a pózt legalább három másodpercig ki kell tartani. Ezt követően lassan hátrafelé kell elvégezni a körző mozdulatot, és ezután meg lehet pihenni. Ezt a gyakorlatot is érdemes legalább tízszer elvégezni a kívánt eredmény eléréséhez.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár