Menü
Így válasszunk szappanadagolót
2023.03.13.

A szappanadagoló ma már nem hiányozhat egyetlen nyilvános mosdóból sem, sőt ma már a háztartások többségében is megtalálható. De miért érdemes használnunk őket? Milyen típusai vannak? Melyiket válasszuk? Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ ebben a cikkben.

Ezért érdemes szappanadagolót használni

Kiváló megoldást jelentenek a pazarlás ellen. Egy-egy használat során épp akkora mennyiséget juttatnak a szappanból a kezünkre, amennyi a kézmosáshoz szükséges. Egyformák az adagok, így könnyebb a fogyást is megtervezni, követni, kalkulálni az utántöltéssel.

Számos típus közül választhatunk, elég megnézni az Alpha-Dent-Higiénia Kft. szappanadagoló kínálatát. A kiskereskedelmi forgalomban használatos típusokkal szemben ezek nagyobb tartállyal készülnek, ezért is alkalmasabbak nyilvános mosdókba.

Milyen szappanadagolót válasszunk?

Háromféle töltőanyag közül kell választanunk: folyékony, spray szappan, habszappan. Az adagolásuk más és más, mely a végeredményben válik jól láthatóvá.

A folyékony változathoz egy egyszerű pumpára van szükség, mellyel olyan formában kerül a kezünkre a szappan, amilyenben az adagolóban is volt.

Ezzel szemben a spray változat valamivel hígabb állagú, és porlasztófejjel ellátott pumpa szükséges hozzájuk a kézre juttatáshoz. Egyenletesebben terül szét a kezünkön, és kevesebb kell belőle, mint a hagyományos típus esetén.

A habszappant sokkal jobban lehet habosítani, mint a másik két változatot, méghozzá egy speciális pumpafejjel, mely levegőt kever a folyadékhoz. Az így keletkező hab nagy terjedelmű, az egész kézfelületre elegendő még úgy is, hogy kevesebb töltőanyag lesz felhasználva. Ez a leggazdaságosabb megoldás.

Fontos, hogy a megfelelő töltőanyag kerüljön beszerzésre az adagolóhoz, mert különben nem fog megfelelően működni!

Patron vagy utántöltés?

A patronos rendszer előnye, hogy egyszerű az utántöltése és állandó a minősége. Csak ki kell cserélnünk az üres patront egy telire, és már használható is az adagoló.

A kannás utántöltők valamivel olcsóbbak, de lassabb töltést tesznek lehetővé. Itt még annak is van kockázata, hogy mellémegy a töltőanyag. A kiömlés veszélye kellő rutin és ügyesség nélkül fennáll.

Manuális vagy szenzoros szappanadagoló?

A manuális adagolók egyszerű működésükből fakadóan évekig problémamentesek, míg az elektromos változatoknál hamarabb bekövetkezhet a baj a kopó, forgó alkatrészek miatt.

Már megfizethető áron hozzá lehet jutni a szenzoros változatokhoz is. Ezek kényelmesebbek, higiénikusabbak, mely nagyon fontos szempont a Covid-19 járvány berobbanása óta. Van viszont hátrányuk is: nemcsak szappanutánpótlást kell hozzájuk biztosítani, de gondoskodni kell időközönként az elemek cseréjéről is.

Ráadásul vannak olcsóbb, kevésbé energiahatékony változatok is, melyek jobban merítik az elemeket. Szerencsére már vannak beépített akkumulátorral rendelkező változatok is, melyek az aljzathoz csatlakoztatva folyamatos működést tesznek lehetővé.

Reméljük, ennyi információval már könnyebb lesz a választás.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár