Menü
Miből álljon a téli bőrápolási rutin?
2022.01.12.

A tudatos bőrápolás hívei számára nem újdonság, hogy az évszakokkal összhangban a bőr igényei is megváltoznak, így időnként ajánlott egy-két dolgot megváltoztatni a megszokott folyamatokban, hogy a bőrünk megkapja a kellő törődést. Mire figyeljünk oda a jelenlegi, téli hónapokban?

Mi történik télen a bőrünkkel?

Szinte nincs olyan ember, aki a hideg időben ne küzdene gyakran jelentkező bőrszárazsággal, viszketéssel, hámlással, illetve a feszülés kellemetlen érzésével. Ezekért főleg a hideg, kinti időjárás, a szél, valamint a fűtött szoba száraz levegője a felelős.

A fentieken túl pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ilyenkor vastag, sűrűbb szövésű ruhadarabokat viselünk, melyek amellett, hogy melegen tartanak, kevésbé engedik szellőzni és jobban kidörzsölik a bőrt, mint a nyáron hordott lenge textilek.

Mindezeket sajnos nem igazán lehet kiküszöbölni, így egyetlen dolgot tehetünk: intenzívebben tápláljuk a bőrt, hogy elkerüljük a kiszáradást.

Arcápolási rutin a téli napokra

A hideg időszakban a fő feladat a hidratálás lesz, hogy megelőzzük a vízhiányos állapot kialakulását. Ezt érdemes már az arctisztításnál kezdeni, használjunk olyan termékeket, melyek nemcsak a szennyeződéseket távolítják el, hanem táplálják is a bőrt, valamint nem szárítanak. A Helia-D arctisztítói között több ilyen termék is található.A hámlasztással télen sem ajánlott felhagyni, ám ilyenkor célszerű AHA savas terméket használni, ugyanis ez az összetevő képes a nedvességet a bőrbe zárni, illetve a száraz foltokkal is leszámol. Érzékeny bőrön azonban ne alkalmazzuk minden egyes nap, elegendő hetente egyszer vagy kétszer.

A téli bőrápolás kulcsfontosságú terméke a hidratálókrém. Lehet, hogy a nyáron használt készítmény ilyenkor nem nyújt elegendő táplálást, ezért bátran váltsunk egy sűrűbb, testesebb krémre. Minden reggel és este krémezzük be az arcunkat, ha pedig nagyon száraznak találjuk, akkor akár napközben is!

Továbbá számoljunk le egy népszerű tévhittel! Nem igaz, hogy télen nincs szükség fényvédelemre! UV sugárzás még a hideg, borús napokon is van, így a fényvédőket ilyenkor se űzzük a szekrény mélyére, hanem használjuk minden reggel!

Fokozott testápolás

Az arcbőr mellett ne feledkezzünk meg a többi testtájról sem, ugyanis a bőrünk mindenhol kiszáradhat. Minden este, tusolás után krémezzük be magunkat a gazdagon hidratáló testápolóval, különös tekintettel a könyök, a térd, a sarok, és a kézfejek tájékán! A hosszúra nyúló, forró kádfürdők helyett válasszuk a gyors zuhanyzást.

Puha, ápolt kezek

Ha valamivel még az arcbőrnél is több gondunk akadhat télen, az a kézfej. Nem ritka, hogy a bőr annyira kiszárad, hogy kirepedezik és sebes lesz. Ez azonban kedvez a kórokozóknak, így semmiképp se hagyjuk idáig fajulni a helyzetet!

A száraz bőr kezelésére való kézkrém legyen alaptartozék a táskánkban, a fürdőszobában, a nappaliban és az éjjeliszekrényen, és használjuk akár minden egyes kézmosás után!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár