Menü
Miért ideális fűtési megoldás a hőtárolós kályha otthona számára?
2023.01.12.

Amint az idő hidegebbre fordul, sokan bekapcsolják a fűtést, azonban nem biztos, hogy ez a leghatékonyabb és megfizethető megoldás az otthonok komfortjának megtartására. Amennyiben Ön is hagyományos fűtési rendszerrel melegíti lakását és magasnak találja a költségeket, nem kielégítőnek a komfortot, talán ideje elgondolkodni egy korszerűbb megoldáson.

Az energiaárak növekedése sokakat kényszerít a meglévő fűtési rendszerük átgondolására. A hőszivattyús rendszerek elsősorban új építéseknél jelentenek gazdaságos alternatívát, fűtéskorszerűsítés esetén nem feltétlenül. A hőtárolós kályhák ebben az esetben is jó megoldással szolgálhatnak.

Miért válasszon hőtárolós kályhát?

A fosszilis energiahordozókra épülő, régebbi fűtési rendszerek felett eljárt az idő, sokkal kevésbé hatékonyak, mint a modern megoldások. A STIEBEL ELTRON hőtárolós kályhái helytakarékos, magas teljesítményű, vezérelt árammal működtethető fűtési megoldást nyújtanak az otthonok számára. Könnyű használatot, energiahatékony fűtést, így költségmegtakarítást jelentenek.

A berendezések üzembe helyezése egyszerű, kevés karbantartást és javítást igényelnek. Éjszakai áramról üzemeltetve olyan hővel működik, amely nem csúcsidőben keletkezik, így a kedvezőbb tarifának köszönhetően tovább csökkenthetők az üzemeltetési költségei. 

Miért előnyös a hőtárolás?

Hőtárolásra a hagyományos, öntöttvas szerkezetű fatüzelésű kályhák is alkalmasak, ugyanis a hőtömeg sokáig biztosítja a hőt. A hőtárolós kályhák ennek előnyeit használják fel, nem termelnek több hőt ugyanannyi elégetett tüzelőanyaggal, de egyfajta időbeli késleltetést biztosítanak a tárolt hő leadásához a feltöltött hőtároló elemekből. Lényegében kiegyenlítik a hagyományos kályha fűtési görbéjének csúcspontjait és hullámvölgyeit a fűtési ciklusok során. 

A modern hőtárolós kályhák között is találni energiahatékony fatüzelésű és elektromos berendezéseket egyaránt. Esztétikailag is felveszik a versenyt bármilyen más alternatív megoldással.

További előnyök

Amennyiben a hőtárolós kályhát választja, nem lesz szüksége a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére, cseréjére abban az esetben sem, ha a meglévő rendszere elavult, ugyanis a hőtárolós kályha mellett hozzá sem kell nyúlnia. Telepítési költsége minimális, nem jár a lakás teljes felforgatásával, szétverésével, ahogy mondjuk a radiátoros fűtésről a felületfűtésre való átállás járna. 

Nincs szükség drága csővezetékekre, kéménycsatlakozásra, puffertartályra, ami azt jelenti, hogy a telepítés befejezése után nagyjából már csak a hálózatra kell csatlakoztatni és indulhat a fűtés.

Környezetkímélő megoldás, hiszen az elektromos áramot alakítja hővé. Halk üzemű, így észre sem veszi majd otthonában. Vezérlése a termosztátoknak köszönhetően egyszerű, a programok révén hatékony, hiszen a teljes folyamat mérhető és szabályozható.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár