Menü
Miért vegyünk a gyerekeknek karórát?
2023.08.30.

Az okosórák világában sokan megkérdőjelezik a hagyományos karórák létjogosultságát, hovatovább afelől is kétségeik támadnak, hogy meg kell-e tanítani a gyerekeknek az óra leolvasását. Ma már szeretünk mindent készen kapni, semmire sem várni, azonnal elérni a vágyainkat, a klasszikus karórák pedig kicsit a múltat idézik. Azonban egyáltalán nem szabad abba a hibába esni, hogy leértékeljük a karórát, és kihagyjuk gyermekeink életéből, cikkünkben azt is elmondjuk, hogy miért van ez így.

Ne hagyjuk, hogy a hagyományok elvesszenek!

Bár a mobiltelefonon is meg lehet nézni az időt, az óraolvasás tudománya és a karóra viselése mégis egy fontos dolog. A Velekey Ékszervilág webáruház gyerekórái között minden korosztály megtalálja azt a modellt, amit szívesen visel, ami a stílusához közel áll. Korosztálytól is függ ez, hiszen nyilván más ketyegő illik egy ovis és más egy kiskamasz csuklójára.

Vicces videókat láthatunk az interneten, amikor fiataloknak mutatnak analóg órát, és megkérdezik tőlük, hogy mennyi rajta az idő? Sajnos a nagy részük nevetséges tippeket ad, és fogalma nincs, hogyan kellene azt leolvasni. Ne tegyük ki ennek a gyerekünket! Amint érzékelni tudják az időt, tanítsuk meg nekik ezt a tudományt ugyanúgy, mint a cipőkötést vagy a biciklizést!

Milyen karórát érdemes választani?

Több dologra kell odafigyelni. Az egyik az, hogy mindenképpen gyerekeknek készített modellt vásároljunk, hiszen ennek a tokmérete kisebb, a szíja keskenyebb és rövidebb. Sokkal kényelmesebb lesz számára, mintha felnőtteknek való órát kapna még akkor is, ha már 10-12 éves. A kiváló minőségű Lorus gyerekmodelljei között pontosan ugyanolyan kinézetű ketyegőket találhatsz, mint a felnőtt modellek között, ezért, ha már nagyfiú vagy nagylány az ajándékozott, nézegesd meg ezeket a termékeket!

A Lorus tökéletes választás akkor is, ha gyerekórát keresel

Ez a márka ugyanis a Seiko család tagja, amiről tudjuk, hogy nemcsak megbízható, de igazi státuszszimbólum is. A Lorus márka létrehozásának célja az volt, hogy divatos, trendi, innovatív modelleket tervezzenek Seiko minőségben, azonban szinte bárki számára elérhető áron. A gyerekeknek szánt modellek rendkívül strapabíróak, ezért nem igényelnek különleges bánásmódot, emellett pedig műanyagból, szilikonból vagy uretánból készült szíjuk nagyon kényelmes.

A következő szempont a külső megjelenés

Szerencsére a Lorus gyerekórái a teljes korosztály igényét felölelik, így bátran válogathatsz köztük, biztosan meg fogod találni azt a modellt, amit imád a gyermeked. Gyakorlatilag a szivárvány minden színét megtalálhatod itt, ezért, ha a gyermek szereti a vidám színeket, akkor keresd meg a kedvencét, és válaszd azt. Ha azonban letisztult, komolyabb darabot szeretnél, akkor itt az is a rendelkezésedre áll.

A gyerekkaróra hasznos és mutatós kiegészítő. Akár digitális, akár analóg verziót választasz, rápillantva azonnal látni fogja a gyermek az időt. Ez nagyon praktikus az iskolában vagy az utcán, hiszen nem kell használni a telefonját, így biztonságosan és gyorsan meg tudja nézni a pontos időt.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár