Menü
Mire kell figyelni egy mellnagyobbítás műtét előtt?
2022.04.19.

Vannak plasztikai műtétek, amelyek sokkal keresettebbek a többinél. Az egyik ilyen a mellnagyobbítás, ami a mai napig nemcsak a világban, hanem Magyarországon is az egyik legnépszerűbb sebészeti beavatkozás a hölgyek körében. Talán nem is annyira meglepő, hiszen a feszes és telt keblek régen a nőiesség szimbólumai voltak, ami a mai napig megmaradt. De vajon mire kell figyelniük azoknak, akik mellnagyobbítás mellett döntenek?

A mellműtétről röviden

Aki vékonyabb, esetleg túlzottan sovány, annak sok esetben túl kicsi a melle, amitől kicsit sem érzi magát nőiesnek. Van azonban megoldás arra, hogy ezek a hölgyek végre jól érezhessék magukat. Azoknak a nőknek, akik minden tekintetben vékonynak számítanak, általában a csepp formájú implantátum a megfelelő választás. Ezzel ugyanis nagyon természetes hatást lehet elérni, azonban a műtétet követő években sokan számolnak be elmozdulásról. A legjobb tehát a kerek és a sima felszínű implantátum, amelyeket a legtöbben előnyben is részesítenek.

Maga a nagyobbítás többféle implantátum beültetésével elvégezhető, a kínálat pedig a folyamatos fejlődéssel ezen a területen, szinte évről-évre bővül. A ma használatos változatok között megtalálható a Mentor kerek, a csepp formájú, illetve a felszínük szerint texturált és sima darabok egyaránt. A legtöbb esetben szilikont használnak, azonban hazánkban 2019-től elérhető egy könnyített típus is.

Milyen formában érdemes gondolkodni?

Az alakról minden esetben a páciens dönt, azonban érdemes a plasztikai sebész véleményét is kikérni. Nem mindegy ugyanis, hogy az adott implantátum hol kap helyet, hiszen a behelyezés többféle módszerrel történhet. Alkattól függően mehet izom alá és fölé egyaránt, azonban ma már kiforrott a technológia a kombinált eseteknél is. Emellett fontos tudni, hogy a metszések tekintetében szintén több minden szóba jöhet. A műtét végezhető mell alatti redőből, hónaljból, a bimbóudvar területéről, illetve hasból egyaránt. Mindegyik esetben megvannak azok a dolgok, amikkel a műtétet előtt és után vigyázni kell.

A legtöbb páciens általában a kedvelt és biztonságos kerek forma mellett voksolnak. Ezen belül léteznek extra magas, enyhén magas, laposabb változatok, így még a kivitelek között is lehet válogatni. A mellnagyobbítás nagy előnye, hogy tökéletesen személyre lehet szabni a behelyezett implantátumot. Azonban nem érdemes se túl nagyban, se túl kicsiben gondolkodni. A legjobb, ha az ember kikéri az orvos véleményét, hiszen ő már tapasztalt, tudja, hogy melyik testalkat esetén mire van szükség.

Mire érdemes figyelni a műtét előtt?

Több mindent is érdemes fejben tartani egy mellnagyobbítás műtét előtt. A beavatkozás előtt minden hölgy egy orvosi vizsgálaton vesz részt, amely magában foglal egy nagyrutin laborvizsgálatot, egy EKG-t, mellkasröntgent, illetve mammográfiát. Amennyiben a páciens még nincs 40 éves, abban az esetben az utóbbi helyettesíthető egy mell ultrahanggal is. Emellett pedig ki kell térni arra, hogy részt vettünk-e már korábban valamilyen plasztikai beavatkozáson, van-e esetleg valamilyen krónikus betegségünk, illetve szedünk-e rendszeresen gyógyszert.

Gondoljuk át előtte azonban, hogy megéri-e ez nekünk, valóban akkora a gond, hogy elkerülhetetlen egy mellnagyobbító műtét. Bár a legtöbb esetben a kockázat igencsak minimális, a gyógyulás heteket, de akár hónapokat is igénybe vehet. A legtöbb műtét problémamentesen zajlik, azonban, ahogy minden beavatkozásnak, ennek is lehetnek szövődményei. A mellnagyobbítás kockázatai között a gyulladás, a fertőzés, a mellbimbó érzékenységének megváltozása, illetve az utóvérzés lehet. Ezekben az esetekben azonban a kötelezően előírt kontrollvizsgálatoknál a gondokat kiszűrhetik, így megfelelő ellátást kaphatunk.

Érdemes tudni azt is, hogy az implantátumok nem örökre szólnak. Éppen ezért nagyjából 10, maximum 15 évet követően cserélni kell őket. Akadnak azonban olyan esetek, amiket előbb kiszakadnak, bár ez általában balesetek, nagyobb terhelések következtében történhet meg. Ilyenkor a tok bereped és a benne elhelyezkedő folyadék kiszakad és elfolyik. Éppen ezért nagyon fontos a folyamatos kontroll, amivel ellenőrizhetőek és korrigálhatóak az esetleges problémák.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár