Menü
Mit érdemes tudni az otthoni bőrhámlasztókról?
2022.07.13.

Akárcsak a néha előforduló “rossz haj napok” esetében, mindannyiunkat utolérnek a “rossz bőr napok” is. Amikor úgy érezzük, bőrünk nincs a legjobb formájában, elősegíthetjük egészségét és ragyogását különleges otthoni kémiai hámlasztók használatával.Mennyire hatásosak az otthoni hámlasztók?

Az otthoni használatra kifejlesztett hámlasztók alkalmazásával szakmai segítség nélkül támogathatjuk bőrünk megújulását. Ezek a kozmetikumok mélyebbre hatolnak, mint egy szokásos bőrradír, valamint különböző bőrproblémákra is megoldást nyújtanak, és elősegítik a sejtek cseréjét. Egészséges ragyogást kölcsönöznek, az arcbőrt ragyogóvá és újszerűvé varázsolva.

Szerezz be minőségi hámlasztókat a helloskin.hu széles választékából, és emeld arcápolási rutinod egy egészen új szintre!

Felületi kémiai hámlasztásról akkor beszélünk, amikor az elhalt hámsejtek legfelső rétegét eltávolítjuk. A folyamat elősegíti az epidermisz új bőrsejtjeinek stimulálását, eltávolítja a foltokat, valamint elősegíti a kollagén és elasztin termelését, hogy enyhítse a finom vonalakat és ráncokat.

Az AHA savas hámlasztók

Az AHA savak a természetben előforduló savak, amelyek hámlasztó tulajdonságokkal rendelkeznek, és fokozzák a bőr természetes hámlási folyamatát. A különféle AHA savak segítenek a bőrön az elhalt hámsejtek eltávolításában, az akne kezelésében, a hegek javításában és a bőröregedés lassításában.

Az AHA hámlasztók megfiatalítják a bőrt azáltal, hogy fokozzák a hámlást. Ez a hámlasztás lehetővé teszi az elhalt hámsejtek fellazulását és eltávolítását, hogy megakadályozza a bőr elhalványulását okozó lerakódásokat.

Emellett kiegyenlíti a bőr pigmentációját, tónusát, fokozza a kollagéntermelést, és segít visszafordítani az öregedés jeleit. Amellett, hogy ragyogóbb és fiatalosabb megjelenésre számíthatunk, az AHA savak összehúzzák a pórusokat, és képesek csökkenteni a pattanások előfordulásának esélyét is.

Miben térnek el a BHA savas hámlasztók?

Ellentétben az AHA savakkal, a BHA savak olajban oldódnak, ezért mélyebbre tudnak behatolni a bőrbe. A mélyebb behatolás lehetővé teszi a savak számára, hogy elérjék az eltömődött pórusokat, felszabadítsák azokat, és szabályozzák az olajok és faggyú mennyiségét a pattanásos bőrön.

A faggyúmirigyekkel végzett munkájuk segít a bőrünknek megőrizni a tiszta pórusokat, és megszabadít a mitesszerektől. Az akné elleni savak antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásúak is, éppen ezért pattanásos vagy zsíros bőrtípusok kezelésére leginkább a BHA savtartalmú hámlasztók ajánlottak.

Érdemes tudni, hogy például a szalicilsav egy BHA sav, amely antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt jól működik a pattanások ellen. A szalicilsavval vagy BHA-val végzett hámlasztás mélyebbre hatol a pórusokba, mint az AHA savak.

Látogass el a helloskin.hu weboldalára, és próbáld ki az otthoni hámlasztók nagyszerű hatásait a széles kínálatban elérhető termékek segítségével!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár