Menü
Növelje munkavédelmi bakancsa élettartamát helyes ápolással!
2023.09.14.

A munkavédelmi ruházatok, így a bakancsok is csak abban az esetben nyújtanak optimális védelmet a sérülésekkel szemben, ha az adott kockázatokra tervezettek, illetve helyes ápolásukkal hozzájárulunk minőségük megőrzéséhez.

A munkaruházatok vonatkozásában a biztonság az elsődleges tényező, azonban a viselési kényelem nagymértékben elősegíti a munkavégzés hatékonyságát, növeli a munkakedvet. Ennek érdekében bizonyos időközönként cseréjük esedékes, de Ön is sokat tehet, hogy meghosszabbítsa élettartamukat. Néhány tippel szeretnénk segíteni, hogyan őrizheti meg a munkavédelmi bakancsot minél hosszabb ideig jó állapotban.

Milyen lábbelit viseljen?

A munkáltató feladata a munkakörre vonatkozóan a kockázatelemzés elvégzése, hogy megóvja a dolgozók egészségét, testi épségét a veszélyektől. Válasszon az Épkézláb Munkaruha munkavédelmi bakancsai közül az adott védelmi szintnek megfelelő lábbelit, és élvezze az általa nyújtott védelmet és viselési szabadságot!

Valamennyi ruházat, de különösen a cipők esetében nagyon fontos a kényelem, ugyanis munkanapokon ebben tölti a legtöbb időt, akár 10-14 órákat is. Ennek érdekében olyan lábbelit válasszon, amely méretben kényelmes, jól szellőzik, illetve megfelelő védelmet nyújt. A félcipőkkel összehasonlítva a bakancsok a magasabb szár révén a bokát is védik, stabil tartást biztosítanak, továbbá nagyobb mértékben megakadályozzák különféle szennyeződések bejutását a cipőbe. A munkavédelmi bakancsoknak is különböző típusai vannak attól függően, hogy milyen kockázatok ellen kell védelmet biztosítani, de gyakran a lábujjak, a talp védelme, valamint a csúszásgátlás, a vízállóság is feltétel.

Hogyan ápolja a munkavédelmi bakancsot?

Annak érdekében, hogy hosszú ideig megfelelő védelmet és komfortot nyújtson, gondoskodnia kell a bakancsok megfelelő ápolásáról. Rendszeresen végezve nem igényel jelentős időráfordítást, így javasoljuk, hogy naponta tisztítsa meg a szennyeződésektől és a portól. Még az anyagában vízálló lábbeliket is érdemes impregnáló spray-vel befújni nemcsak azért, hogy vízlepergetővé tegyük, hanem hogy fokozzuk a védelmet a szennyeződésekkel szemben is. 

A higiéné miatt javasolt naponta szellőztetni, és ha megoldható, mert nincs szüksége arra, hogy teljes munkaidőben viselje és rendelkezik cserecipővel, csak az adott munkavégzéshez használja. A nedves cipőt ajánlott minden alkalommal megszárítani. illetve cipőkanállal, kifűzve felvenni, amikor nem használja, sámfázni.

Így lesz tartós a bakancsa

Triviálisnak tűnhet, de sokan mégis rosszul választanak méretet, pedig a lábának megfelelő hosszúságú és szélességű lábbeli nemcsak kényelmes, hanem annak élettartamát is meghosszabbítja, így idő előtt nem kopik el, nem megy emiatt tönkre. Az Ön egészségét is védi, megkíméli különböző lábproblémáktól.

Zokni nélkül nem javasolt a munkabakancs hordása, és lehetőleg jól szellőző, antibakteriális darabokat válasszon, így elkerülheti a kellemetlen szagokat, továbbá a láb csúszkálását.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár