Menü
Szőnyeg a konyhába: így válassz megfelelőt!
2022.11.14.

Amikor az otthonodat tervezed, akkor biztosan megvannak azok apróságok, amiket mindenképpen úgy szeretnél csinálni, ahogy azt már korábban eltervezted. A konyha kapcsán egyre többen vágynak melegburkolatra, hiszen ez sokkal hangulatosabbá varázsolja a teret. Meleg és hívogató lesz tőle a lakás egyik talán legfontosabb helyisége. A konyhában azonban nyugodtan tehetsz le szőnyeget, csak arra figyelj, hogy milyen anyagból készül és mennyire tisztítható könnyen. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire figyelj, ha ebben gondolkodsz!

A konyha berendezése

Akár hideg-, akár melegburkolatot választasz, sosem lesz túlzottan otthonos vagy barátságos. A Mozaikkerámia konyhai szőnyegeivel azonban sokkal hangulatosabbá teheted a teret. A konyhában mindig sok a kemény felület, így a szekrény, az asztal, a pult és a készülékek erőteljes hatását csak színekkel és meleg hatást keltő kiegészítőkkel enyhítheted. Az élénk kiegészítők és a különleges függönyök mellett igen praktikus megoldás egy szőnyeg. Ettől kevésbé lesz rideg és egysíkú az összhatás, a kellékkel ugyanis sokat lágyíthatsz az összhatáson. 

Választhatsz akár futószőnyeget is, amely nemcsak látványos, hanem nagyon hasznos eleme lehet a térnek. Amennyiben sokat jártok mezítláb, nincsen padlófűtés, akkor főleg a hidegebb hónapokban lehet hasznos megoldás ez a típus. Egy kis extra puhaság a talpnak sosem árt, akár főzöl, akár sütsz, akár mosogatsz, sokkal kevésbé érzed magad kellemetlenül.

Tényleg jó választás a konyhai szőnyeg?

Ahhoz, hogy a beszerzett darab jól bírja, kifejezetten konyhába készült szőnyeget érdemes választani. Ezek a típusok jól bírják a mosást, nem kell amiatt aggódnod, hogy esetleg tönkreteszed őket. Nyugodtan vehetsz nagyobb változatot, azonban ügyelj arra, hogy a mosógép elbírjon vele. Egy túlzottan méretes darabot ugyanis nem biztos, hogy tisztítani tudsz a gépben, így sokkal nehezebbé válik annak ápolása. Ezzel szemben a klasszikus futószőnyegek alkalmasak arra, hogy bármikor bedobd őket mosásba vagy akár szárításra. Persze azért a konyhai szőnyegek sem bírnak ki mindent, így nem árt, ha kéznél van egy speciális tisztító, amit kifejezetten erre a célra készítettek.

Mire figyelj a döntés során?

A kinézet mellett mellett mindenképpen ügyelj arra, hogy minőségi szőnyeget vegyél. A dizájn bár fontos, jóval előnyösebb egy lapos szövésű kivitel, amely jól tűri a napi használatot. Emellett lehetőleg a sötét színeket és az apró mintákat részesítsd előnyben, amiken kevésbé látszik meg egy kisebb vagy nagyobb folt. Bár nagyon mutatós egy hosszú szálú darab, ennek sokkal inkább a nappaliban a helye, mintsem a konyhában. A kialakítása miatt sokkal nehezebben lehet tisztán tartani, sokkal gyorsabban kopik, így nem ez a legelőnyösebb megoldás a konyha otthonosabbá tételére. 

A kisebb futószőnyegek ráadásul egyáltalán nem drágák, így vehetsz többet, hogy amíg az egyik szárad, a másik továbbra is melegítse a talpadat.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár