Menü
Tanácsok a hatékonyabb vállalkozásmenedzsmenthez
2022.11.11.

A vállalkozás menedzselése akár órákat is elvehet a mindennapokból. Érdemes hatékonnyá tenni a folyamatokat, és így nem kevés időt és pénzt lehet spórolni. A vállalkozásmenedzselés fokozásában az alábbi tippek lehetnek a sorvezetők.

Érdemes olyan online programot választani, amely nemcsak a bizonylatok kiállításához nyújt segítséget, hanem a plusz funkcióknak köszönhetően a vállalkozás menedzseléséhez is. Ilyen például a Billingo online számlázóprogram, amely a számlázáson túl számos területen támogatja a vállalkozás ügyvitelét.

A rendszer képes automatikusan összepárosítani a számlákat és a tranzakciókat

Segít a vállalkozás menedzselésében, ha a létrehozott árajánlatból van lehetőség néhány gombnyomással automatikusan elkészíteni a megrendelőlapot, a szállítólevelet, a teljesítési igazolást és a számlát. Ezzel a lehetőséggel nagy forgalom esetén sok-sok órát lehet spórolni, hiszen nem kell mindent egyesével elkészíteni. Így gyorsítható az értékesítési adminisztráció, követhető a számlázás, meg sem kell jegyezni a számla teljesítési dátumát, mert minden egy helyen érhető el.

A bankszámlára beérkező utalásokat már nem kell egyesével összepárosítani a számlákkal, hiszen ma már ennek a folyamatnak az automatizálására is van lehetőség. Ha a bankszámla összeköthető az online programmal, akkor a rendszer képes automatikusan összepárosítani a számlákat és a tranzakciókat, ráadásul fizetett státuszra is állítja azokat. Természetesen ezzel is lehet időt spórolni, főleg akkor, ha sok utalás érkezik. Szóval a pénzügyi ellenőrzés automatizálására is van lehetőség.

A pénzáramlás gyorsítása

Érdemes gyorsítani a pénzáramlást, amelyhez segítség, ha a vevő netbankjába fizetési kérelem küldhető, hiszen így egyetlen gombnyomással el tudja majd indítani az utalást. Továbbá érdemes minden esetben fizetési emlékeztetőt beállítani a kiállított számla lejáratát követő napra.

Automatikus fizetési felszólítást sem árt küldeni, ha már eltelt egy hét a fizetési határidő óta, illetve célszerű rendszeresen ellenőrizni a partnerek adatait, hiszen így időben kiderülhet minden üzleti kockázat, minden negatív változás az adott céggel kapcsolatban. Ezek a lépések segítenek a pénzáramlás gyorsításában.

A számlázás automatizálása

Az említettek mellett a vállalkozás menedzselésének hatékonyabbá tételéhez érdemes a számlázást automatizálni. Ehhez javasolt beállítani a számla ismétlődését az online számlázóprogramban, hiszen így a rendszer automatikusan kiállítja a gyakran ismétlődő számlákat. Ezzel a lépéssel is rengeteg idő spórolható a vállalkozást érintő munkafolyamatok tekintetében.

Mindemellett érdemes alkalmazni a számlamásolás nyújtotta lehetőséget, hiszen így villámgyorsan lehet kiállítani a bizonylatokat. Továbbá célszerű előre készíteni piszkozatszámlákat, amelyeknek köszönhetően gyakorlatilag pillanatok alatt el lehet készíteni a bizonylatokat. Ezzel minden egyes hónapban sok-sok óra spórolható a számlák kiállítása során.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár