Menü
Te dolgoznál külföldi cégnek?
2023.01.23.

A globalizációnak és az Európai Uniónak köszönhetően ma már egyáltalán nem olyan nehéz külföldön munkát vállalni, és ez meg is látszik azon honfitársaink létszámán, akik külföldön végeznek legális, bejelentett formában munkát.

A sofőrök között is egyre gyakoribb jelenség, hogy külföldi cégekkel szerződnek le a vezetők, és inkább vállalják a hosszabb távollétet. Hogy mennyire éri ez meg, ennek igyekeztünk utánajárni mai cikkünkben.

Mit adhat egy külföldi munka?

Bár a Sofőr állás nemzetközi álláshirdetései között csak magyar telephellyel rendelkező hazai cégek nyitott pozícióit találod meg, más egyéb oldalak szintén elérhetőek a számodra, ahol viszont akár külföldi cégek hirdetéseire is jelentkezhetsz.

Talán mondani sem kell, de az anyagiak jóval kedvezőbben alakulnak külföldön, sőt mivel euróban kapod a fizetésed, a forint ingatag állapota miatt most még jobban jársz idehaza. Az alapbér mellett persze az egyéb anyagi juttatások (13., 14. havi fizetés, családi pótlék), a minőségi egészségügyi ellátás, a továbbképzési és előrelépési lehetőségek sem elhanyagolhatóak, sőt akár egy tartós külföldi élet alapjait is leteheted.

Ehhez persze tudni kell, hogy sokat van távol a családjától az, aki külföldön kezd dolgozni, ezt is vedd figyelembe!

Miért maradnak mégis itthon az emberek?

Többek között a család miatt. Nem mindenki vállalja ugyanis azt, hogy adott esetben három hétig ne lássa a családját, és mivel itthon is egész tisztességesen lehet keresni ebben a szakmában, ezért aki nincs olyan élethelyzetben, bátran vállaljon itthon munkát, nem fogja megbánni!

Nemzetközi sofőr: az átmenet külföld és belföld között

Van persze átmenet a kettő között, így a fix külföldi munkavállalás előtt dolgozhatsz akár magyar cégnek is nemzetközi vonalon: a bérezés kedvező, és kipróbálhatod azt is, hogy milyen három héten keresztül távol lenni a családtól.

Ha úgy érzed, nem megy, bármikor válthatsz, ám ha úgy látod, ezt bizony neked találták ki, akkor bátran kezdd el pásztázni a külföldi álláshirdetési portálokat! Ez lehet akár az első lépés is a tartós külföldi letelepedés folyamatában!

Te melyiket választanád?

Bőség zavara, igaz? Így viszont lehetőséged adódik arra, hogy valóban úgy és azt válaszd, ahogy és ami a neked legtökéletesebb. Ehhez viszont azt kell tudnod, hogy neked mi a legjobb. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy neked mi a jó, nem tudhatja más, csak te! Így rendkívül fontos, hogy minden igényedet fogalmazd meg, minden körülményedet vedd figyelembe, és csak hosszas mérlegelés után hozd meg a döntést arról, hogy magyar cégnek dolgozol-e belföldi vagy nemzetközi vonalon, vagy esetleg teljes egészében külföldi munkáltatónak kötelezed el magad!

Ha megfelelően döntesz, boldog és elégedett leszel karrier fronton, az pedig roppant fontos eleme a teljes és boldog életnek!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár