Menü
Tudnivalók purhabbal való munkálatokhoz!
2022.06.14.

A purhabot az egyik leghasznosabb szigetelőanyagként tartják számon. A nagyszerű tulajdonságai ellenére érdemes óvatosan dolgozni vele, különösen azoknak, akiknek nincs még elég tapasztalatuk vele. Adunk néhány tippet annak kapcsán, hogy mire érdemes odafigyelni!

Ilyen esetben nem megoldás a purhab használata

A purhab híres a nagyszerű szigetelőképességéről, de arról is, milyen nehéz vele eleinte a munka, tapasztalat hiányában. A purhab rendkívül ragadós és gyorsan is szárad, ezért érdemes betartani a használati utasításán feltüntetett pontos instrukciókat. Emellett elengedhetetlen, hogy jó minőségű, a célnak megfelelő anyagot válasszunk.

Szerezz be jó minőségű purhabot a JOSZERSZAM.com weboldaláról, hogy tartós és profi végeredményt kaphass szigetelési munkálataid során!A projekt során oldószerre is szükségünk lehet, hiszen ha a hab véletlenül rossz helyre kerül, még a megkötés előtt szükséges gondoskodni annak eltávolításáról. Akár ruhára, akár kézre kerül, fontos a gyorsaság és az oldószer jelenléte.

Ahhoz, hogy a szigetelés maximálisan tartós legyen, fontos az alapanyagok szavatossága is, ezért lejárt purhabot soha ne használjunk ilyen célra! Amennyiben eltömődést tapasztalunk, néhány egyszerű praktikával könnyen kidugíthatjuk a csövet. Ezeket az interneten böngészve találhatjuk meg, néhány perc alatt pedig meg is oldódhat a probléma.

Balesetvédelmi szempontok

Bármilyen építési vagy felújítási munkálatokba is vágjuk fejszénket, elengedhetetlen a balesetvédelemről való megfelelő gondoskodás. Viseljünk munkavédelmi felszerelést, purhab használata során legyünk különös tekintettel a gumikesztyű használatára. Védőszemüveggel pedig megakadályozhatjuk, hogy a szemünkbe vagy arcunkra kerüljön a szigetelőanyagból.

Amennyiben elektromos kapcsolószekrény környékén használnánk purhabot, nagyon nagy körültekintéssel kell eljárnunk. Az anyag a rendszerbe kerülve ugyanis súlyos károkat okozhat. Emellett gyúlékony tulajdonsága miatt akár életveszélyes is lehet annak meghibásodása!

Egyéb tippek purhabbal való munkálatokhoz

A purhab nyílászárók szigeteléséhez gyakran használatos, de nem árt tudni, hogy a térfogat túlzott növekedésekor az anyag bedagadhat az ablakkeretbe. Ezt elkerülendő, érdemes speciálisan nyílászárók szigeteléséhez ajánlott purhabot beszerezni, mely térfogata nem nő annyit.

Fontos tudnivaló továbbá, hogy a flakonból fújás után is szivároghat az anyag. Így érdemes azt olyan helyre tenni, amit ha összeken, nem okoz fennakadást a munkálatok további elvégzésében. Egy kartondoboz például tökéletes lehet erre a célra, melyet könnyen kidobhatunk a szigetelés végeztével.

Böngészd végig a JOSZERSZAM.com weboldalán elérhető sprayket, szigetelőanyagokat és purhabokat, és szerezd be a projektedhez leginkább illő, jó minőségű termékeket!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár