Menü
Van egy üres fal a lakásban? Dekoráld kreatívan!
2022.07.12.

Lehet bármilyen trendi vagy otthonos a lakás, ha van egy üres fal, akkor időről időre felmerül, hogy jó lenne valami új és színes dekoráció oda. Valóban igaz, hogy egy kis változás is színt vihet az otthonunkba, a megszokottól való eltérés pedig üdítően hat.

Ebben a cikkben ahhoz adunk tippeket, hogy miképp díszítsd azt a bizonyos üres falat költséghatékonyan, mégis kreatívan. Íme néhány ötlet ehhez!


Mesterséged címere

Az unalmas fehér felületeket széppé varázsolhatod úgy is, ha a mömax ízléses fali dekorációi között válogatsz. Ez a legegyszerűbb megoldás, de ha az otthon található dekorációs elemeknél maradnál, akkor is vannak ötleteink.

Kezdjük is rögtön azzal, amivel nap mint nap foglalkozol te, vagy valamelyik családtagod. Ha például zenész vagy, akkor felakaszthatod a falra a régi hegedűt vagy gitárokat. Jól mutat bármilyen hangszer a falakon, na persze, ha zongorázol, akkor inkább ne próbáld meg dekorációs elemként használni azt. Viszont a bekeretezett kották szépek lesznek.

Mi a hobbid?

Természetesen nemcsak a hangszerek, de bármilyen más foglalkozáshoz vagy hobbihoz köthető gyűjtemény tökéletes lehet, mint díszítés, csak nézz körül otthon! Ha az utazás a mindened, akkor vedd elő a nyaralások során gyűjtött köveket, kagylókat, hajó- vagy repülőjegyeket! Mindegyik egy-egy emléket idéz fel, jó lesz ránézni.

Nagyon jól mutatnak a szalmakalapok a falon, ha szereted ezeket a fejfedőket. A natúr színűek mindenhez passzolnak, de ha van pár színes kalapod, vagy teszel rá színes szalagot, azzal még inkább feldobod a falat. Ráadásul ezek kiemelkednek a felületről, így szellőssé és élővé teszik a teret. Hasonló hatást érhetsz el a fonott kosarakkal, táskákkal is.

Ha már a nyári emlékeknél tartunk, a beach hangulatot egy hálóval is megteremtheted. Ha nem tudsz halászhálót szerezni, nyugodtan használd a gyerkőc megunt mini futballkapujából kivágott hálót erre a célra – éppúgy megteszi. Rögzíthetsz rá kagylókat, a kertben gyűjtött és kiszárított leveleket vagy akár borospalackot. Ebben üzenet helyett mini izzósor kaphat helyet, ami este hangulatos fényt ad.

A száraz virág megint reneszánszát éli, mint dekorációs elem, használhatod ezt is, ha szereted. Sokan idegenkednek tőle, de kis mennyiségben, keretbe foglalva, régi fényképekkel szép vintage stílusú díszítés válhat belőle.

Mutasd, mit csináltál!

Szoktál festeni? Ékszereket, lámpaernyőket készitesz? Ne szégyelld, használd bátran a műveidet! A festmények, rajzok egy-egy különleges vagy színes keretbe foglalva, a lámpaernyők a plafonról lelógatva trendi dekorációid lehetnek.

Esetleg makramézol? Ennek a különleges csomózási technikának a titkát nem mindenki ismeri! Készíthetsz virágtartót vele vagy akár képtartókat, amikben a családi képeket elhelyezheted.

Bármi is az, amivel foglalkozol szabadidődben, egész biztosan megtalálod a módját, hogy egy unalmas, üres falfelületet feldobj vele. De ha mégsem, akkor nézz körül a mömax webáruházában!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár