Menü
A multifunkcionális sarok ülőgarnitúrák
2024.03.14.

A kanapéágyak igazán népszerű bútordarabokká váltak napjainkra, nem hiába. Hiszen nagyon jó szolgálatot tesznek szinte bármelyik helyiségben, sőt nem csupán magánlakások tulajdonosai, hanem intézmények is előszeretettel vásárolják. A kanapéágyak egyik külön kategóriája a sarokgarnitúrák, sarokülők, amelyek azontúl, hogy ülő- és fekvőhelyek egyben, kihasználják az adott hely lehetőségeit.

Nem számít a lakás mérete

Függetlenül attól, hogy egy garzonlakásról vagy egy nagy családi házról van szó, a Nonstop Bútor webáruház sarokkanapéi, sarokülői mindenhol megállják a helyüket. A sarokkanapék a helytakarékos formatervezésük miatt a legkisebb alaprajzú lakásokba is beilleszthetők. Ha valakinek azonban nagy kertes háza vagy loftlakása van, nézzen körül az U-alakú sarokülők között, amelyek igazi díszévé válnak egy hatalmas nappalinak.

A kanapék elsődleges funkciója, hogy kényelmesen ülni lehessen rajtuk, de mivel ehhez napjainkra már az alvási igény is társult, nem kérdés, hogy minden kanapéágynak ágyazhatónak és egyben ágyneműtartósnak kell már lennie. Az L-alakú kanapékon is elfér egyidejűleg néhány ember, de ha van hely egy U-alakú változatra, ott egy egész baráti társaság is időzhet. Érdemes ilyenkor ezt a bútort kiegészíteni egy dohányzóasztallal, ahol az ételek, italok vagy éppen könyvek, társasjátékok is elférnek.

A plusz fekhely szükségessége

Induló háztartásoknál, fiataloknál még gyakran előfordul, hogy a nappali egyben a hálószoba is, ilyenkor a kanapé az, amely minden bútor funkcióját együttesen betölti. Nappal dolgoznak, pihennek, esznek rajta, éjjelre pedig kinyitják. Ahogy gyarapodik és költözik a család, feltámadhat az igény arra is, hogy több kanapéágy legyen egy lakásban.

A gyermekek születésével egy sarokkanapé nagyon hasznos kiegészítő bútordarab a gyerekszobában, ahol kezdetben a szülők, később pedig a gyerekek játszótársai is alhatnak. Az ágyneműtartó jó rakodóhelyet biztosít, a sarkos elhelyezés pedig kuckós játék élményeknek adhat teret.

Nagyobb lakásokban, ahol van egy plusz vendégszoba vagy dolgozó, szükséges lehet a sarokkanapé beszerzése, hogyha jönnek a rokonok, barátok, egy-két fő ott is tudjon aludni. De jól mutat egy sarokülő az amerikai konyhás étkezőben vagy akár egy előszobában is.

Több százas nagyságrendű szövetválaszték

A Nonstop Bútor webáruház nem csupán a szerteágazó kanapékínálatáról híres, hanem arról is, hogy bizonyos bútorokhoz több mint 300-féle szövetből lehet kiválasztani a huzatot. Ráadásul arra is van mód, hogy a bútor bizonyos részeinek kárpitja eltérjen pl. a háttámla vagy karfa, netán a párnahuzatoktól. Így mindenki tetszése szerinti kárpitozást kérhet, amely lehet egy- vagy többszínű.

Ne felejtsük el, hogy az adott textíliát is annak alapján javasolt megvenni, hogy milyen gyakran kell majd tisztítani. Egy többgyermekes családban vagy ahol háziállat is lakik, érdemesebb a könnyen mosható műbőr vagy textilbőr garnitúrákat vásárolni, így sokáig élvezheti majd az új bútor szépségét minden családtag.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár