Menü
Rólunk

 A Fehérvár Televízió Kft. alapjain, 2009-ben jött létre Magyarország első médiacentruma Székesfehérváron. Az alapító és tulajdonos önkormányzat célja a helyi lakosság és az agglomerációban élők minél szélesebb körű tájékoztatása volt. A Fehérvár Médiacentrum mára minden médiafelületen elérhető és szinte teljes körű szolgáltatást nyújt a Székesfehérváron és vonzáskörzetében élő több százezer lakos, és a vállalkozások számára.

 A Fehérvár Televízió önálló szellemi műhelyként három évtizedes múltra tekint vissza. A szerkesztőség az idők folyamán több szakmai elismerést kapott. A Fehérvár TV csapatának magas szintű szakmai felkészültségét példázza az az együttműködés, melynek keretében 2012-től az MTVA számára rendszeresen gyárt országos csatornákon sugárzásra kerülő híranyagokat, műsorokat.

 A Fehérvár Televízió az UHF 48-as csatornán sugározza adását Székesfehérváron és a megyeszékhely 40 km-es körzetében, terepviszonyoktól függően. A médium a nagyobb kábelszolgáltatók kínálatában is szerepel, valamint az agglomeráció településein működő több kisközösségi kábelszolgáltató rendszerén keresztül is nézhető. A helyi televíziók közül elsőként kötött szerződést a Fehérvár TV a UPC-vel a digitális kínálatban való megjelenésről 2013 év elején. A TV műsora 2013 márciusától látható a UPC digitális csomagjaiban az alábbi településeken: Székesfehérvár, Székesfehérvár, Sárszentmihály, Úrhida, Iszkaszentgyörgy, Fehérvárcsurgó, Kincsesbánya, Isztimér, Guttamási, Mór, Jenő, Kőszárhegy, Moha. A Televízió adása mára a Telekom IPTV szolgáltatásában is helyet kapott, így még szélesebb körben elérhető.

 A Fehérvár Médiacentrum egyik „zászlóshajója” a 2009 nyarán alapított Fehérvár című hetilap. Az ingyenes, színes, újság minden héten 50 ezer példányban jut el Székesfehérvár háztartásaiba, valamint közületeihez. A 32, vagy 16 oldalon megjelenő szórakoztató-közéleti hetilapban a várost érintő minden fontos közéleti téma helyet kap, a lap rendszeresen tudósít a kulturális és egyházi élet eseményeiről, valamint portrék keretében mutatja be Székesfehérvár büszkeségeit. Bulvár oldalain könnyedebb témákat dolgoz fel, az egészség rovatban pedig hasznos tanácsokkal látja el olvasóit. Az egyházi életet heti rendszerességgel jelentkező, egész oldalas rovat segítségével követhetik nyomon a városlakók. A lap szerkesztése során külön figyelmet fordítanak a munkatársak a helyi sportélet aktualitásaira. 2013. augusztusától pedig minden hétfőn 1-1 tematikus oldalpárral („Otthonunk, Relax, Stílus, Lendület”) egészítjük ki hetilapunk palettáját.

Manapság elengedhetetlen egy médium számára az online jelenlét, éppen ezért fektet nagy hangsúlyt a Fehérvár Médiacentrum honlapjának folyamatos fejlesztésére. A www.fehervarmediacentrum.hu egy olyan felület, amely összegyűjti, és rendszerezi a Fehérvár Médiacentrum egyes felületein megjelenő tartalmakat. Elolvashatók a Fehérvár hetilap korábbi számai és aktuális anyagai, megtekinthetők a Fehérvár Televízió híranyagai, tudósításai, magazinműsorai. A tartalmak közötti eligazodást gyors és felhasználóbarát kereső segíti. A honlapon keresztül online lehet nyomon követni televíziós és rádiós műsorokat.   

A Fehérvár Médiacentrum Kft. online portfóliója 2013-ban Székesfehérvár leglátogatottabb hírportáljával bővült. Munkatársaink szerkesztik a www.szekesfehervar.hu hírportált, és cégünk értékesíti a portál hirdetési felületeit.

A rendszer egy saját rádió működtetését lehetővé tévő frekvenciahasználati jogosultság elnyerésével vált teljessé, hiszen 2012 decemberében kiderült: A Fehérvár Médiacentrum működtetheti 12 éven át a Vörösmarty Rádiót!

A Vörösmarty Rádió Székesfehérváron és 40 km-es körzetében hallható médium, azonban aktív online jelenléte jóval kitágítja hallgatóinak körét. A rádió a vártnál gyorsabban vált a hallgatók kedvencévé, köszönhető a lokálpatrióta, közvetlen, pozitív, alapértékekre épülő szellemiségének. A statisztikák szerint kimagasló, napról-napra növekvő látogatószámmal rendelkező Facebook oldala is.

A Vörösmarty Rádió egy különleges lehetőséget kínál partnerei számára az úgynevezett Panoráma Stúdió által, amely alkalmas arra, hogy látványos, ugyanakkor informatív és hasznos résztvevője lehet programoknak, céges rendezvényeknek, promócióknak. A stúdió ugyanis internetkapcsolattal teljesen alkalmas a rádió kiváló hangminőségű műsorának készítésére és sugárzására.

A Fehérvár Médiacentrum nem csak résztvevője különböző városi eseményeknek, de olyan nagyszabású produkciók fő szervezője is, mint a 2011-ben és 2013-ban nagy sikerrel megrendezett Fehérvár Hangja, vagy a fél évtizedes hagyományra visszatekintő Fehérvári Versünnep. A cég számos Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt PR és kommunikációs feladatait végzi, részben fővállalkozóként, részben pedig alvállalkozóként. Vállalja továbbá archív felvételek, fotók digitalizálását is.

A Fehérvár Médiacentrum ma olyan szakmai műhely, amely képes arra, hogy a lehető legteljesebb körű, és legváltozatosabb feldolgozási módú hírforrása legyen Székesfehérvár városa és az agglomeráció lakosságának. A médiavállalat az információs társadalom legnagyobb értékével rendelkezik, és ezzel – küldetésének és az alapító szándékának megfelelően – felelősséggel gazdálkodik.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár