Menü
Vörösmarty Rádió, Fehérvár magazin és Fehérvár TV szerkesztősége

Wéhli Regős Dóra - főszerkesztő
Elérhetőség: regos.dora@fmc.hu
Bemutatkozás: Riporterként, felelős szerkesztőként, műsorvezetőként rádiókban és helyi televíziókban, valamint az MTI-nél és a Magyar Rádióban sajátítottam el a szakma alapjait. A Dél-Alföldet magunk mögött hagyva 2016 nyarán a Balaton felvidékre költöztünk családommal.
Szabadidőmet férjemmel és Bánk fiammal töltöm, együtt fedezzük fel a meseirodalom és a rajzfilmkultúra legszebb történeteit.
Számomra a mozgás életforma: sport nélkül elképzelhetetlenek a hétköznapok. Rendszeres futással próbálom magam karbantartani, hiszen családanyaként két helyen, otthon és a munkahelyemen kell nap, mint nap helyt állnom.

Romhányi Anikó - főszerkesztő-helyettes
Elérhetőség: romhanyi.aniko@vorosmartyradio.hu 
Bemutatkozás: A Vörösmarty Rádió indulása óta dolgozom a médiumban, még főiskolásként kezdtem szerkeszteni és műsort vezetni.  A Kodolányi János Főiskolán beszédtechnikát oktattam és részt vettem a rádiós gyakorlat irányításában is. Dolgoztam a fehérvári Reflex rádióban, a Duna Televízióban és a Magyar Televízióban, emellett évekig tanítottam végzős diákokat a médiaismeret alapjaira. Szabadidőmet két fiammal, Danival és Zsombival töltöm, együtt fedezzük fel az ország legszebb túraútvonalait.

Somos Zoltán - főszerkesztő-helyettes
Elérhetőségsomos.zoltan@fmc.hu
Bemutatkozás: Országos tévéknél töltött másfél évtized után, olimpiák, egyéb világesemények tapasztalatával a hátam mögött szeretnék jó sportos csapatot vezetni egy kisebb közösségben. A város életében kiemelkedő szerepet játszó sport eredményeiről, szereplőiről, mindennapjairól számolunk be a Fehérvár Médiacentrum összes felületén, napi rendszerességgel. A sportszerkesztőség kis csapatként része a nagy csapatnak, ahol jó, ha az egyéniségek azt vallják: "mindegy ki rúgja a gólt, csak én rúgjam". És persze elég tehetségesek hozzá, hogy tényleg rúgják.

Haufe Andor - gyártásvezető
Elérhetőség: gyartas@fmc.hu
Bemutatkozás: 1977. november 11-én kezdtem dolgozni a Magyar Televízióban, a Képzőművészeti Osztályon, ahol megszámlálhatatlan képzőművészeti film elkészítésében működtem közre. 1989 és 2000 között a Sportműsorok felvételvezetője voltam. A sporthoz való kötődésem korábbra nyúlik vissza. 1972 és1980 között a Budapesti Honvéd színeiben versenyszerűen atletizáltam. 400 és 800 méteren futottam, több országos bajnoki címet szereztem váltóban.

Bauer Tibor - adáskiadó
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Bodonyi Krisztián - adáskiadó
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Burján Zsigmond - operatőr
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Csapó Ramóna - szerkesztő-riporter, műsorvezető, asszisztens
Elérhetőség: csapo.ramona@fmc.hu

Dávid Renáta - szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség: david.renata@fmc.hu
Bemutatkozás: Gyermekkorom óta nagy vágyam volt, hogy híradós műsorvezető lehessek. Már tizenévesen érdekelt a színfalak mögötti "sertepertélés", az élő adás előtti drukk. Olyan munkát képzeltem el magamnak, amely minden nap képes új ismeretekkel gazdagítani tudásomat.  A TV2-nél töltött időszakomra vagyok a legbüszkébb, ahol a Mokka című műsorban szerkeszthettem az aktuális témákat, itt gyakornokoskodtam főiskolai éveim alatt. Később a z FM 89.8 adta meg számomra a 'kezdőhangot', ahol rádiós ismereteimet kamatoztatni tudtam a Bajai Rádió hírolvasójaként. Ezután kerültem a Fehérvár Televízió mikrofonja elé, ahol már nem csak hangomat, arcomat is adom a közönségnek. Kihívást és örömöt is jelent számomra, hogy a híradások ideje alatt farkasszemet nézek a közönséggel és első kézből informálhatom őket a város történéseiről.

Farkas Szilárd - szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség: farkas.szilard@fmc.hu

Galántai Zsuzsanna - hírszerkesztő
Elérhetőség: palko.zsuzsa@vorosmartyradio.hu 
Bemutatkozás: Hétköznap délelőttönként én gondoskodom a hallgatók megfelelő híradagjáról, amelynek fókuszában a helyi események, történések állnak.

Gemeiner Lajos - műsorvezető
Elérhetőség: gemeiner.lajos@fmc.hu
2004-ben végeztem a Komlósi Oktatási Stúdióban rádiózás szakon. Ezután rövidebb televíziós szerkesztői és egy filmgyári munka után a verseny szférában helyezkedtem el. Majd 2015-ben költöztem Székesfehérvárra és a itt adódott a lehetőség, hogy rádióban is kipróbálhatom magam 2016 novemberében. Azóta a Vörösmarty Rádió csapatához tartozom és a legjobb tudásom szerint sajátítom el a szakma fortélyait. Célkitűzésem, hogy szerteágazó területen tudjak értéket közvetíteni a hallgatóinknak és a képességeimet fejlesztve legyek hasznos tagja a rádió csapatának.

Germán Márton - hírszerkesztő
Elérhetőség: german.marton@vorosmartyradio.hu
Bemutatkozás: Azt mondják nem véletlenül alakult így. Főiskolai gyakorlatként kezdődött 15 éve. A Vörösmarty Rádióban, a kodolányis évek alatt sajátítottam el a szakma alapjait, hol riporterként, műsorvezetőként, vagy hírszerkesztőként munkálkodva. Az első "utcaembere-interjú", időjárás-jelentés, lapszemle és Aktuális máig meghatározó "első-élmények". Talán ezeknek az élményeknek köszönhető az azóta is tartó szerelem. Bár hírszerkesztő-hírolvasóként több rádióban is megfordultam, az itt szerzett tapasztalatok, élmények máig meghatározóak. Örülök kannak, hogy ismét a Vörösmarty Rádió csapatának tagja lehetek! 

Halász István - operatőr
Elérhetőség: halasz.istvan@fmc.hu
Bemutatkozás: A nyolcvanas években kezdtem mozgóképpel foglalkozni. Az első filmes kamerámat egyébként 1973-ban vettem a kezembe. A Fehérvár Televízióban 1986-tól dolgozom, de tevékenykedtem az ARÉV fotósaként és videósaként, a Magyar Televízióban az Ablak és az Évgyűrűk magazinnál és a Híradónál is. Kisebb műszaki problémákkal minden munkatárs hozzám fordul.

Horváth Miklós Arvéd - a rádió biztonságos működésével és hangzásvilágának felelőse
Elérhetőség: horvath.miklos@vorosmartyradio.hu
Bemutatkozás: Végzettségem villamos üzemmérnök.1989 óta foglalkozom hivatásszerűen, az elektronikus médiával. TV és Rádió területen, kezdetben hangmérnök és műsorvezetőként indultam. Később Esztergomban a rádió főszerkesztőjeként és igazgatójaként dolgoztam. Ezt követően a Dunakanyar Rádióhálózat létrehozására és üzemeltetésére kértek fel, aminek nagy örömmel tettem eleget. Az elkészült hálózat (Esztergom, Komárom, Vác, Pécel, Monor, Gyál) létrehozása és üzemeltetésére ma is büszke vagyok.

Kiss László - fotóriporter
Elérhetőség: kiss.laszlo@fmc.hu
Bemutatkozás: A FehérVár újság fotográfiai feladatainak egy részét oldom meg. Az esszé jellegű anyagok, az emberábrázolás és a reklámfotó jellegű munkák a kedvenceim.

Kovács Szilvia - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőségkovacs.szilvia@fmc.hu
Bemutatkozás: Híradós műsorvezetőként, riporterként több, mint húsz éve dolgozom a TV-nél, valamint a Fehérvár magazinban is olvashatók cikkeim. A Fehérvári beszélgetések című műsor háziasszonyaként igyekszem érdekes helyi embereket, szakmákat bemutatni nézőinknek, háziasszonya, szerkesztője vagyok az Együtt magazinnak, de nagy szeretettel készítem, a Nálatok Mizu? című saját műsoromat is. Mindezek mellett szeretek értékeket bemutató filmeket is készíteni. Örülök, hogy részese lehetek a Médiacentrum csapatmunkájának a képernyőn és a háttérben egyaránt.

Madarász Dominik - operatőr, vágó
Elérhetőség: madarasz.dominik@fmc.hu
Bemutatkozás: A Pécsi Tudományos Egyetemen végeztem televíziós műsorkészítő szakon. Kiskorom óta foglalkoztat a mozgókép világa és a fotózás, utóbbit csak hobbi szinten csinálom. Egy ideig Pécsen dolgoztam egy történelmi rekonstrukciókkal foglalkozó cégnél, ahol operatőr, videószerkesztő szerepet töltöttem be. Később úgy döntöttem, hogy hazaköltözöm szeretett városomba Fehérvárra és így kerültem a Tv-hez, ahol szintén operatőr, videószerkesztő beosztásban tevékenykedem.

Mátyásné Rába Henrietta - szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség
Bemutatkozás: 2001-ben főiskolai hallgatóként, gyakornokként kezdtem a Fehérvár TV-nél. Szerkesztő-riporterként és műsorvezetőként 2003-ig dolgoztam, majd a televíziózást jó sok időre abbahagytam, mert főállású anyukaként négy gyermekről gondoskodtam. 14 év után tértem vissza már a Médiacentrumhoz és újra azzal foglalkozhatok, amit nagyon szeretek.

Megyeri Zoltán - vezető operatőr
Elérhetőség: megyeri.zoltan@fmc.hu
Bemutatkozás: Még egész kicsi gyerekként a Nagy indián könyvet a vállamon egyensúlyozva készültem az operatőri szakmára. 1987-ben elvégeztem egy felsőfokú szerkesztett műsorkészítői iskolát. Ezután döntöttem úgy, hogy levelet írok a Városi Televízió főszerkesztőjének. Felvettek. Azóta megszámlálhatatlan történet még több feldolgozását készítettem el az MTV, TV2, és az utóbbi 5 év HírTv-s operatőreként. Feleségémmel és Lili nevű kutyájával próbálok evickélni a mai kommunikációs zűrzavarban,de mindig egy dolgot szem előtt tartok: minden leforgatható, de a néző  és szakma iránti alázat a legfontosabb ebben a munkában.

Neüchel Balázs - vágó
Elérhetőség: neuchel.balazs@fmc.hu

Németh-Nagy Róbert - operatőr, vágó, motion designer
Elérhetőség: nemeth.nagy.robert@fmc.hu

Novák Rita - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: novak.rita@fmc.hu
Bemutatkozás: A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar és kommunikáció szakon diplomáztam. Az iskola elvégzésével párhuzamosan a Fehérvár Televízióban gyakornokként kezdtem pályafutásom. A csapatnak 2002 óta vagyok a tagja, ez az első munkahelyem. A kultúra majd a közélet és a híradózás mellett magával ragadott az egyenruhások világa is. Kéklámpások című műsorommal 2011-ben Helyi Érték Díjat nyertem.

Pethő Gábor - adáskiadó
Elérhetőség: petho.gabor@fmc.hu
Bemutatkozás:

Preszter Elemér - operatőr
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Ring Júlia - televíziós aszisztens
Elérhetőség: ring.julia@fmc.hu
Bemutatkozás:Művésztanári diplomával pályakezdőként a marketing-kommunikációs szakma világába csöppentem, és kevés kivételtől eltekintve benne is maradtam. Sajtókommunikációsnak kiképezve évekig a kamera előtt posztoltam és újságíróként dolgoztam. Mindeközben feléledt bennem a nem is olyan mélyen szunnyadó kézműves, és az addig pianóban művelt ékszerkészítést kezdtem egyre komolyabban venni. Mindkét szakma precizitást igényel, s a maga módján mindkettő kommunikációs kifejezésmód. A híradózás csapatmunka, míg az ékszerezés egyéni varázslat. Mindkettőre igényem van, én így vagyok teljes.

Sasvári Csilla - szerkesztő-műsorvezető, riporter
Elérhetőség: sasvari.csilla@vorosmartyradio.hu 
Bemutatkozás: „Veled szoktam főzni!”  –  Többször hallottam már ezt a mondatot és nagyon örülök neki. A hétvégi műsorokkal pont az volt a célunk, hogy hasznos, de még is szórakoztató információkkal tarkítsuk hallgatóink házimunkával, pihenéssel töltött napjait. A Fehérvári Hétvége című műsorban szeretem, hogy beszélgethetek, a hétköznapokban pedig a pörgés ragad magával. Több műfajt kipróbáltam a médián belül, de hozzám a rádiózás áll a legközelebb! A mikrofon, a potméterek, a szeretet melyet a hallgatóktól kapok, fiatalít! – „Mert megérdemlem!”

Sági István - műszaki vezető
Elérhetőség: sagi.istvan@fmc.hu
Bemutatkozás: Szinte a kezdetektől, eleinte külsősként, majd főállású operatőrként tevékenykedem a Tv-ben, főleg dokumentumfilmek, magazinműsorok anyagát forgattam. 1997 óta látom el a műszaki vezetői teendőket. A jelenlegi beosztásom minden időmet kitölti, de lehetőség szerint a képalkotásban továbbra is részt veszek.

Schéda Zoltán - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: scheda.zoltan@vorosmartyradio.hu 
Bemutatkozás:
 2001-ben szólaltam meg először rádióban. Számos vidéki és országos rádiónál megfordultam már, mint műsorvezető vagy riporter. Én tényleg abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkámat szórakozásnak, az álmaim mindennapi beteljesülésének tarthatom. Jelenleg a Jó reggelt, Fehérvár és a Fehérvári Délelőtt műsorvezetője vagyok, amely remélhetőleg ugyanolyan örömmel tölti el a hallgatókat mint engem.

Simon Erika - fotóriporter
Elérhetőségsimon.erika@fmc.hu
Bemutatkozás:  Pályám kezdete óta azt csinálom amit szeretek; fényképezek. Megpróbálom elkapni a pillanatot,"több- kevesebb sikerrel." Érdeklődésem középpontjában mindig is a sajtófotó állt, azon belül a sport és a színház.

Szabó Miklós Bence - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: szabo.miklos.bence@fmc.hu
Bemutatkozás: A Kodolányi János Főiskola Kommunikáció és Médiatudomány szakán végeztem. Az iskola első évétől kezdve dolgoztam a Vörösmarty Rádiónál. Itt lehetőségem nyílt a főiskolán tanultakat, a gyakorlatban is elsajátítani. Egészen 2010-ig voltam a rádió szerkesztő-riportere, majd a rádió hallgatói műsorának vezető szerkesztője, műsorvezetője. Ezt követően kerültem a Fehérvár Televízióhoz. A munka mellett aktív szerepet vállalok Fehérvár „civil szférájában”, a város civil, kulturális körforgásában. Tagja vagyok a Szín- Tér Egyesületnek, ezen belül az 55 éves múltra visszatekintő, Szabad Színháznak is, mely meghatározó szerepet tölt be a város kulturális életében.

Szabó Petra - szerkesztő-riporter
Elérhetőség: szabo.petra@fmc.hu
Bemutatkozás:

Szeifert Richárd - szerkesztő, operatőr, vágó
Elérhetőség: szeifert.richard@fmc.hu
Bemutatkozás: Pont 20 év alatt kerültem az objektív elől a kamera mögé. A Fehérvár TV már főiskolás koromban a gyakorlati, majd rövid időn belül a munkahelyem volt. Az államvizsga után viszont mégis elindultam, jöttek az országos TV csatornák. Először szerkesztő-riporter, majd vágó lettem, közben pedig a kamerák és fényképezők használatát gyakoroltam. Az autózás egy ideig a szakmám volt, egy rövid kihagyás után viszont már saját csatornát alapítottunk testvéremmel. 2022-ben ismét Fehérvár TV-s belépőkártyára került a fotóm és még ugyanebben az évben egy új autós magazinban köszöntöttem a nézőket. A legtöbb időt viszont mégis a kamerával töltöm, képrögzítőként örökítem meg a helyi eseményeket.

Szentmiklósi Dávid - vágó
Elérhetőség: szentmiklosi.david@fmc.hu
Bemutatkozás: Budapesten születtem és laktam életem első 24 évében. A budapesti SZÁMALK Szakközépiskolában tettem le a felsőfokú OKJ programozói vizsgámat, majd ezzel párhuzamosan a Szent György Számítástechnikai és Biztonságtechnikai Szakközépiskolában két éves televízió-műsorgyártói tanfolyamot végeztem el. Az elmúlt években több fővárosi kerületi televízióban szereztem meg szakmai tapasztalataimat. 2011. június 1. óta dolgozom vágóként és programozóként a Fehérvár Médiacentrumban. Leginkább a híradó bejátszó anyagainak vágása áll hozzám a legközelebb.

Szőllősi Attila - hírszerkesztő
Elérhetőség: szollosi.attila@fmc.hu
Bemutatkozás: A rádiós hírszerkesztés alapjait Kaposváron tanultam meg. Onnan kerültem Székesfehérvárra a Médiacentrumhoz 2009-ben. Három év után úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam más életterületeken is. Közben megszületett Marcell kisfiam, aki alapjaiban változtatta meg az életem. A mikrofon viszont örök szerelem maradt számomra. Ezért is örülök, hogy újra a Médiacentrum kötelékébe kerülhettem és szerepelhetek a Vörösmarty Rádióban.

Tar Károly - operatőr
Elérhetőség: tar.karoly@fmc.hu
Bemutatkozás: A mottóm „A fotográfus vagy operatőr nem célirányosan tesz. A pillanatot keresi, és ha nincs is épp a keze ügyében kamera, a legtökéletesebb eszköz mindig a rendelkezésére áll. A szeme, a gondolatai, a szíve, amivel megőrzi a pillanatot, hogy később elővehesse és összehasonlíthassa egy új élménnyel. Ha ily módon eltesszük a képet ebben a rohanó világban, az tán segít jobban megértenünk a körülöttünk lévő környezetet. Álljunk meg néha egy kicsit, hátha jön egy pillanat, amit érdemes megőrizni.”

Truckeszitz Gergő - vágó
Elérhetőség: truckeszitz.gergo@fmc.hu
Bemutatkozás: Már a szakmai karrierem kezdetén tudatosult bennem a gondolat, mely szerint hosszútávon egy televíziós társaságnál akarok elhelyezkedni. Éreztem, hogy számomra a média világa testesíti meg mind azt az önkifejezési módszert, amit a mindennapokban, valamint a munkám során képviselni szeretnék. Korábban Magyarország legnagyobb állat egészségügyi Kft.-jénél dolgoztam, mint grafikus és multimédia tervező. A különféle reklámfilmek forgatása illetve vágása mellett, egy zöld hátteres stúdiót is vezettem a cégnél. A televíziós karrierem első kiszemelt célállomását a Fehérvár TV jelképezte akkoriban, ezen célom megvalósítása hatalmas szakmai visszaigazolást, és elismerést jelentett a számomra. Büszkeséggel tölt el a tudat, hogy jelenleg a Fehérvár Televízió csapatát erősíthetem vágóként, és ezáltal a munkám során nap mint nap, azonnali friss hírekkel informálhatom, valamint látványos képsorokkal szórakoztathatom Székesfehérvár lakosságát. Ez a felelősség teljes gondolat, soha el nem apadó motivációval tölt el engem, melyből minden nap újult erőt és inspirációt meríthetek.

Vakler Lajos - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: vakler.lajos@fmc.hu
Bemutatkozás: Bérbánatból élő ember vagyok. Több mint tíz esztendeje dolgozom a Fehérvár Televízióban. Büszkeségeim, hogy három kormány, három aranytollal jutalmazott és nagy öröm, hogy megkaptam a fehérvári újságírók legrangosabb díját is. Penna Regiásként új elveket tűztem ki magam elé ötvenévesen. George Bernard Show gondolatait ajánlom mindenki figyelmébe: Képzeld el, amit kívánsz, kívánd, amit elképzelték, teremtsd meg amit kívántál!

Varga Zalán - szerkesztő-riporter
Elérhetőség: varga.zalan@fmc.hu
Bemutatkozás: Kiskorom óta folyamatosan jelen van a média az életemben. 11 évesen szippantott be a rádiózás világa, amit nem lehet könyvből tanulni. Tudásomat az ország különböző pontjain dolgozó kollégáktól sajátítottam és jelenleg is sajátítom el. A rádiós szakma egy élethosszig tartó tanulás, mindig meg tud újulni, tartogat magában meglepetéseket: nincs két ugyanolyan nap, mindig más és más "akadályokkal" kell szembenézni és megoldani azokat. Itt, a Fehérvár Médiacentrumban a rádiózás mellett belekóstolhattam a televíziózásba és az újságírásba is, azonban a szívem csücske mindig is a rádió, azon belül a hírszerkesztés-hírolvasás.

Zsiday Ádám - operatőr
Elérhetőség: zsiday.adam@fmc.hu
Bemutatkozás: A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom képkészítéssel. Eredetileg fényképészként dolgoztam a Fotó Riport Stúdióban. A Fehérvár Televízióban 1999 óta tevékenykedem operatőrként. A hírműsorok mellett a sport- és magazinműsorok készítésében is részt veszek.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár