Menü
Fehérvár Televízió

Látrányi Viktória - hírigazgató
Elérhetőség: latranyi.viktoria@fmc.hu
Bemutatkozás: Több mint egy évtizede gyakornokként kerültem a Fehérvár Televízióhoz. Azonnal szerelembe estem a televíziózással.  Szívügyemnek tekintem az esélyegyenlőséget. Dolgoztam az MTV Sorstársak című műsorának. 2008-ban Esély-díjjal ismerték el munkámat. Szívesen mutatok be érdekes emberi sorsokat, történeteket. 2009-ben Helyi érték díjat nyertem a „Szeretet útján” című dokumentumfilmért, amit a holtmarosi magyar árvaházban forgattam. Az esélyegyenlőség mellett nagy szerelmem a kultúra, a kortárs művészet. Kipróbáltam már magamat a klipp készítés és a filmgyártás világában is. Írásaim rendszeresen olvashatóak a Fehérvár című hetilapban. Két gyermeket nevelek férjemmel: Vivient és Leventét.

Wéhli Regős Dóra - a televízió megbízott felelős vezetője
Elérhetőség: dora.regos@fmc.hu
Bemutatkozás: Riporterként, felelős szerkesztőként, műsorvezetőként rádiókban és helyi televíziókban, valamint az MTI-nél és a Magyar Rádióban sajátítottam el a szakma alapjait. A Dél-Alföldet magunk mögött hagyva 2016 nyarán a Balaton felvidékre költöztünk családommal.
Szabadidőmet férjemmel és Bánk fiammal töltöm, együtt fedezzük fel a meseirodalom és a rajzfilmkultúra legszebb történeteit.
Számomra a mozgás életforma: sport nélkül elképzelhetetlenek a hétköznapok. Rendszeres futással próbálom magam karbantartani, hiszen családanyaként két helyen, otthon és a munkahelyemen kell nap, mint nap helyt állnom.

Bauer Tibor - adáskiadó
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Bodonyi Krisztián - adáskiadó
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Burján Zsigmond - operatőr
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Buzás Gábor – szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség: buzas.gabor@fmc.hu
Bemutatkozás: Fő érdeklődési köreim a kultúra és a sport. Angol szakos bölcsész vagyok, az angol regények és filmek, sorozatok nagy barátja. Szívesen foglalkozom közszolgálati témákkal, úgymint a véradás népszerűsítése, mit csináljunk kánikulában, stb. Feleségemmel és pici lányommal nemrég költöztünk Budapestről Balatonfüredre. Családom mellett a snooker a legnagyobb szerelmem - gálákat szervezek és könyveket adok ki a témakörben.

Dávid Renáta - szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség: david.renata@fmc.hu
Bemutatkozás: Gyermekkorom óta nagy vágyam volt, hogy híradós műsorvezető lehessek. Már tizenévesen érdekelt a színfalak mögötti "sertepertélés", az élő adás előtti drukk. Olyan munkát képzeltem el magamnak, amely minden nap képes új ismeretekkel gazdagítani tudásomat.  A TV2-nél töltött időszakomra vagyok a legbüszkébb, ahol a Mokka című műsorban szerkeszthettem az aktuális témákat, itt gyakornokoskodtam főiskolai éveim alatt. Később a z FM 89.8 adta meg számomra a 'kezdőhangot', ahol rádiós ismereteimet kamatoztatni tudtam a Bajai Rádió hírolvasójaként. Ezután kerültem a Fehérvár Televízió mikrofonja elé, ahol már nem csak hangomat, arcomat is adom a közönségnek. Kihívást és örömöt is jelent számomra, hogy a híradások ideje alatt farkasszemet nézek a közönséggel és első kézből informálhatom őket a város történéseiről.

Hagyánek Andrea – szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség: hagyanek.andrea@fmc.hu
Hagyánek Andrea vagyok. Somogy megyéből, Böhönyéről jöttem 18 évesen Székesfehérvárra. Kisebb-nagyobb külföldi kitérők mellett 2008-ban végeztem a Kodolányi János Főiskolán, angol tanári - és kommunikáció (tv) szakon. Ezt követően ügyvezetői asszisztensként dolgoztam Budapesten. Mellette angolt tanítottam, és minden erőmmel azon munkálkodtam, hogy egy nap tévés lehessek. Elvégeztem a TV2 Akadémiát és hamarosan Írországba költöztem, másfél év múlva haza. Kint készített “Itthon Vagy Otthon (At Home)” című filmemmel az I. Hét Domb Filmfesztivál nemzetközi kategóriájában 2. helyezést értem el. Az élet visszaszólított az általam mindig nagyon szeretett Székesfehérvárra, én pedig besétáltam a tévébe. Célom a helyiek hiteles tájékoztatása a körülöttünk lévő eseményekről és az, hogy megismerjük egymást és beszélgetéseimben minél többüket és ügyességüket bemutathassam a városnak és a nagy világnak.

Halász István - operatőr
Elérhetőség: halasz.istvan@fmc.hu
Bemutatkozás: A nyolcvanas években kezdtem mozgóképpel foglalkozni. Az első filmes kamerámat egyébként 1973-ban vettem a kezembe. A Fehérvár Televízióban 1986-tól dolgozom, de tevékenykedtem az ARÉV fotósaként és videósaként, a Magyar Televízióban az Ablak és az Évgyűrűk magazinnál és a Híradónál is. Kisebb műszaki problémákkal minden munkatárs hozzám fordul.

Haufe Andor - gyártásvezető
Elérhetőség: gyartas@fmc.hu
Bemutatkozás: 1977. november 11-én kezdtem dolgozni a Magyar Televízióban, a Képzőművészeti Osztályon, ahol megszámlálhatatlan képzőművészeti film elkészítésében működtem közre. 1989 és 2000 között a Sportműsorok felvételvezetője voltam. A sporthoz való kötődésem korábbra nyúlik vissza. 1972 és1980 között a Budapesti Honvéd színeiben versenyszerűen atletizáltam. 400 és 800 méteren futottam, több országos bajnoki címet szereztem váltóban.

Kaiser Tamás - sportszerkesztő
Elérhetőség: kaiser.tamas@fmc.hu
Bemutatkozás: Kalandos út vezetett erre a pályára, korábban értékesítőként, vezetőként, tanácsadóként és egy ízben népszámláló biztosként is dolgoztam. 2009 végén, viszonylag későn, de előjött belőlem egy gyerekkori álom: sportriporter akarok lenni! A következő egy-másfél év a tanulásé volt, majd 2011 szeptemberében kerültem Székesfehérvárra, és lettem a Médiacentrum külsős munkatársa, ahova 2012 augusztusában vettek fel, mint belsős munkatársat. Két gyönyörű kislány édesapja vagyok, és most már büszkén vallom magam fehérvárinak. Nagy szerelmem a kézilabda és a labdarúgás, de ahogy egyre több sportágat ismerek meg igazán, úgy kerülnek közelebb és közelebb a szívemhez.

Körtvélyes Tivadar - operatőr-vágó
Elérhetőség: kortvelyes.tivadar@fmc.hu
Bemutatkozás: 1992 óta foglalkozom képkészítéssel. A szakma alapjait a Független Film és Videó Szövetség és a Magyar Televízió segítségével sajátítottam el.  Feleségemmel Bodajkon élünk. Két fiúgyermekünk van, Kristóf és Tivadar, ők is a média világában dolgoznak. Nagyon szeretem a hivatásom, de érdekel még a természet világa, a repülés és az olasz autók.

Schéda Szilvia - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőségkovacs.szilvia@fmc.hu
Bemutatkozás: Híradós műsorvezetőként tizenöt éve dolgozom a TV-nél, de riporterként is tevékenykedem, valamint a Fehérvár magazinban is olvashatók cikkeim.A Fehérvári beszélgetések című műsor háziasszonyaként igyekszem érdekes helyi embereket, szakmákat bemutatni nézőinknek.  Örülök, hogy részese lehetek a Médiacentrum csapatmunkájának a képernyőn és a háttérben egyaránt.

Mátyásné Rába Henrietta - szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség
Bemutatkozás: 2001-ben főiskolai hallgatóként, gyakornokként kezdtem a Fehérvár TV-nél. Szerkesztő-riporterként és műsorvezetőként 2003-ig dolgoztam, majd a televíziózást jó sok időre abbahagytam, mert főállású anyukaként négy gyermekről gondoskodtam. 14 év után tértem vissza már a Médiacentrumhoz és újra azzal foglalkozhatok, amit nagyon szeretek.

Megyeri Zoltán - vezető operatőr
Elérhetőség: megyeri.zoltan@fmc.hu
Bemutatkozás: Még egész kicsi gyerekként a Nagy indián könyvet a vállamon egyensúlyozva készültem az operatőri szakmára. 1987-ben elvégeztem egy felsőfokú szerkesztett műsorkészítői iskolát. Ezután döntöttem úgy, hogy levelet írok a Városi Televízió főszerkesztőjének. Felvettek. Azóta megszámlálhatatlan történet még több feldolgozását készítettem el az MTV, TV2, és az utóbbi 5 év HírTv-s operatőreként. Feleségémmel és Lili nevű kutyájával próbálok evickélni a mai kommunikációs zűrzavarban,de mindig egy dolgot szem előtt tartok: minden leforgatható, de a néző  és szakma iránti alázat a legfontosabb ebben a munkában.

Szűcs-Molnár Dia - szerkesztő-riporter-műsorvezető
Elérhetőség: molnar.diana@fmc.hu
Bemutatkozás: 2011-ben végeztem a Kodolányi János Főiskola kommunikáció szakán rádiós szakemberként. A Főiskolai évek alatt és után is rádiós műsorvezetőként és reklámhangként dolgoztam. Jelenleg a Fehérvár Médiacentrum csapatában dolgozom, a marketingen kezdtem és az archívum kezelése mellett a partnereinkkel való kapcsolattartás is a feladataim közé tartozott. Jelenleg a televíziós csapatot erősítem és riporteri feladatokat látok el.

Novák Rita - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: novak.rita@fmc.hu
Bemutatkozás: A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar és kommunikáció szakon diplomáztam. Az iskola elvégzésével párhuzamosan a Fehérvár Televízióban gyakornokként kezdtem pályafutásom. A csapatnak 2002 óta vagyok a tagja, ez az első munkahelyem. A kultúra majd a közélet és a híradózás mellett magával ragadott az egyenruhások világa is. Kéklámpások című műsorommal 2011-ben Helyi Érték Díjat nyertem.

Pethő Gábor - adáskiadó
Elérhetőség: petho.gabor@fmc.hu
Bemutatkozás:

Pintér Norbert - operatőr
Elérhetőség: pinter.norbert@fmc.hu
Bemutatkozás: 2001 óta a cég saját neveléseként veszek részt hírműsorok, magazinműsorok elkészítésében, valamint a kitelepülések lebonyolításában. A filozófiám a Monty Pythonból „Always look on the bright side of life”.

Preszter Elemér - operatőr
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Ring Júlia - televíziós aszisztens
Elérhetőség: ring.julia@fmc.hu
Bemutatkozás: Művésztanári diplomával pályakezdőként a marketing-kommunikációs szakma világába csöppentem, majd sajtókommunikációsnak kiképezve évekig a kamera előtt posztolva, újságíróként dolgoztam. Néhány éves kitérővel volt szerencsém egy kiemelkedő, turisztikai attrakció ügyvezetői feladatait ellátni, mely idő alatt sem hazudtoltam meg magam: szemmel láthatólag nagy hangsúlyt fektettem a felület külső és belső kommunikációjára. Mindeközben feléledt bennem a nem is olyan mélyen szunnyadó kézműves is és az addig pianóban művelt ékszerkészítést kezdtem egyre komolyabban venni...
Mára a kamera másik oldalán, a hírgyártásban veszek részt, emellett kézművelek. Mindkét szakma precizitást igényel, s a maga módján mindkettő kommunikációs kifejezésmód. A híradózás csapatmunka, míg az ékszerezés egyéni varázslat. Mindkettőre igényem van, én így vagyok teljes.

Sági István - műszaki vezető
Elérhetőség: sagi.istvan@fmc.hu
Bemutatkozás: Szinte a kezdetektől, eleinte külsősként, majd főállású operatőrként tevékenykedem a Tv-ben, főleg dokumentumfilmek, magazinműsorok anyagát forgattam. 1997 óta látom el a műszaki vezetői teendőket. A jelenlegi beosztásom minden időmet kitölti, de lehetőség szerint a képalkotásban továbbra is részt veszek.

Somos Zoltán - sportszerkesztőség vezető
Elérhetőségsomos.zoltan@fmc.hu
Bemutatkozás: Országos tévéknél töltött másfél évtized után, olimpiák, egyéb világesemények tapasztalatával a hátam mögött szeretnék jó sportos csapatot vezetni egy kisebb közösségben. A város életében kiemelkedő szerepet játszó sport eredményeiről, szereplőiről, mindennapjairól számolunk be a Fehérvár Médiacentrum összes felületén, napi rendszerességgel. A sportszerkesztőség kis csapatként része a nagy csapatnak, ahol jó, ha az egyéniségek azt vallják: "mindegy ki rúgja a gólt, csak én rúgjam". És persze elég tehetségesek hozzá, hogy tényleg rúgják.

Stettler Zsuzsanna - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: stettler.zsuzsanna@fmc.hu
Bemutatkozás: 1996 óta vagyok a Fehérvár Televízió munkatársa. Főiskolásként kerültem be a szerkesztőségbe, amelynek azóta is tagja vagyok. Kulturális műsorokat készítek, ez egyúttal a fő érdeklődési köröm is. Szabadidőmben szeretek elmerülni egy-egy jó könyv világában, a természet csak kirándulók-járta szegleteiben, vagy éppen a főzésben.

Szabó Miklós Bence - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: szabo.miklos.bence@fmc.hu
Bemutatkozás: A Kodolányi János Főiskola Kommunikáció és Médiatudomány szakán végeztem. Az iskola első évétől kezdve dolgoztam a Vörösmarty Rádiónál. Itt lehetőségem nyílt a főiskolán tanultakat, a gyakorlatban is elsajátítani. Egészen 2010-ig voltam a rádió szerkesztő-riportere, majd a rádió hallgatói műsorának vezető szerkesztője, műsorvezetője. Ezt követően kerültem a Fehérvár Televízióhoz. A munka mellett aktív szerepet vállalok Fehérvár „civil szférájában”, a város civil, kulturális körforgásában. Tagja vagyok a Szín- Tér Egyesületnek, ezen belül az 55 éves múltra visszatekintő, Szabad Színháznak is, mely meghatározó szerepet tölt be a város kulturális életében.

Szabó Petra - szerkesztő-riporter
Elérhetőség: szabo.petra@fmc.hu
Bemutatkozás:

Szalai László – operatőr, vágó
Elérhetőség: szalai.laszlo@fmc.hu

Bemutatkozás:
A műszaki pályáról 18 évesen fordult az érdeklődésem a média, ezen belül a mozgókép-alkotás felé. A pécsi főiskolai évek után szülővárásomban a Kanizsa Médiacentrum Kft.-nél töltöttem el 6 évet, ahol elsajátítottam az operatőri és a vágói szakma alapjait, majd a tudásomat elmélyítettem, folyamatosan kihívásokat keresve. Magánéletemben történt változások folytán egy Székesfehérvár melletti kisvárosba költöztem. Egy rövid, országos csatornánál operatőrként tett kitérő után felvételt nyertem a Fehérvár Médiacentrumhoz. Számomra az egyik legfontosabb, hogy kreatív és személyes módon, legújabb operatőri és vágói megoldásokat alkalmazva, a téma iránti maximális alázattal a saját belső világomat közvetítsem a nézők felé. Örömömre szolgál, hogy fiatal, lendületes, munkájára igényes kollégaként egy összetartó csapat tagja lehetek, s mind operatőként, mind vágóként végigkísérhetem az alkotás folyamatát.

Szentmiklósi Dávid - vágó
Elérhetőség: szentmiklosi.david@fmc.hu
Bemutatkozás: Budapesten születtem és laktam életem első 24 évében. A budapesti SZÁMALK Szakközépiskolában tettem le a felsőfokú OKJ programozói vizsgámat, majd ezzel párhuzamosan a Szent György Számítástechnikai és Biztonságtechnikai Szakközépiskolában két éves televízió-műsorgyártói tanfolyamot végeztem el. Az elmúlt években több fővárosi kerületi televízióban szereztem meg szakmai tapasztalataimat. 2011. június 1. óta dolgozom vágóként és programozóként a Fehérvár Médiacentrumban. Leginkább a híradó bejátszó anyagainak vágása áll hozzám a legközelebb.

Tar Károly - operatőr
Elérhetőség: tar.karoly@fmc.hu
Bemutatkozás: A mottóm „A fotográfus vagy operatőr nem célirányosan tesz. A pillanatot keresi, és ha nincs is épp a keze ügyében kamera, a legtökéletesebb eszköz mindig a rendelkezésére áll. A szeme, a gondolatai, a szíve, amivel megőrzi a pillanatot, hogy később elővehesse és összehasonlíthassa egy új élménnyel. Ha ily módon eltesszük a képet ebben a rohanó világban, az tán segít jobban megértenünk a körülöttünk lévő környezetet. Álljunk meg néha egy kicsit, hátha jön egy pillanat, amit érdemes megőrizni.”

Truckeszitz Gergő - vágó
Elérhetőség: truckeszitz.gergo@fmc.hu
Bemutatkozás: Már a szakmai karrierem kezdetén tudatosult bennem a gondolat, mely szerint hosszútávon egy televíziós társaságnál akarok elhelyezkedni. Éreztem, hogy számomra a média világa testesíti meg mind azt az önkifejezési módszert, amit a mindennapokban, valamint a munkám során képviselni szeretnék. Korábban Magyarország legnagyobb állat egészségügyi Kft.-jénél dolgoztam, mint grafikus és multimédia tervező. A különféle reklámfilmek forgatása illetve vágása mellett, egy zöld hátteres stúdiót is vezettem a cégnél. A televíziós karrierem első kiszemelt célállomását a Fehérvár TV jelképezte akkoriban, ezen célom megvalósítása hatalmas szakmai visszaigazolást, és elismerést jelentett a számomra. Büszkeséggel tölt el a tudat, hogy jelenleg a Fehérvár Televízió csapatát erősíthetem vágóként, és ezáltal a munkám során nap mint nap, azonnali friss hírekkel informálhatom, valamint látványos képsorokkal szórakoztathatom Székesfehérvár lakosságát. Ez a felelősség teljes gondolat, soha el nem apadó motivációval tölt el engem, melyből minden nap újult erőt és inspirációt meríthetek.

Vakler Lajos - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: vakler.lajos@fmc.hu
Bemutatkozás: Bérbánatból élő ember vagyok. Több mint tíz esztendeje dolgozom a Fehérvár Televízióban. Büszkeségeim, hogy három kormány, három aranytollal jutalmazott és nagy öröm, hogy megkaptam a fehérvári újságírók legrangosabb díját is. Penna Regiásként új elveket tűztem ki magam elé ötvenévesen. George Bernard Show gondolatait ajánlom mindenki figyelmébe: Képzeld el, amit kívánsz, kívánd, amit elképzelték, teremtsd meg amit kívántál!

Zsiday Ádám - operatőr
Elérhetőség: zsiday.adam@fmc.hu
Bemutatkozás: A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom képkészítéssel. Eredetileg fényképészként dolgoztam a Fotó Riport Stúdióban. A Fehérvár Televízióban 1999 óta tevékenykedem operatőrként. A hírműsorok mellett a sport- és magazinműsorok készítésében is részt veszek.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár