Menü
Fehérvár Televízió

Látrányi Viktória - hírigazgató
Elérhetőség: latranyi.viktoria@fmc.hu
Bemutatkozás: Több mint egy évtizede gyakornokként kerültem a Fehérvár Televízióhoz. Azonnal szerelembe estem a televíziózással.  Szívügyemnek tekintem az esélyegyenlőséget. Dolgoztam az MTV Sorstársak című műsorának. 2008-ban Esély-díjjal ismerték el munkámat. Szívesen mutatok be érdekes emberi sorsokat, történeteket. 2009-ben Helyi érték díjat nyertem a „Szeretet útján” című dokumentumfilmért, amit a holtmarosi magyar árvaházban forgattam. Az esélyegyenlőség mellett nagy szerelmem a kultúra, a kortárs művészet. Kipróbáltam már magamat a klipp készítés és a filmgyártás világában is. Írásaim rendszeresen olvashatóak a Fehérvár című hetilapban. Két gyermeket nevelek férjemmel: Vivient és Leventét.

Wéhli Regős Dóra - a televízió megbízott felelős vezetője
Elérhetőség: regos.dora@fmc.hu
Bemutatkozás: Riporterként, felelős szerkesztőként, műsorvezetőként rádiókban és helyi televíziókban, valamint az MTI-nél és a Magyar Rádióban sajátítottam el a szakma alapjait. A Dél-Alföldet magunk mögött hagyva 2016 nyarán a Balaton felvidékre költöztünk családommal.
Szabadidőmet férjemmel és Bánk fiammal töltöm, együtt fedezzük fel a meseirodalom és a rajzfilmkultúra legszebb történeteit.
Számomra a mozgás életforma: sport nélkül elképzelhetetlenek a hétköznapok. Rendszeres futással próbálom magam karbantartani, hiszen családanyaként két helyen, otthon és a munkahelyemen kell nap, mint nap helyt állnom.

Bauer Tibor - adáskiadó
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Bodonyi Krisztián - adáskiadó
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Burján Zsigmond - operatőr
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Buzás Gábor – szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség: buzas.gabor@fmc.hu
Bemutatkozás: Fő érdeklődési köreim a kultúra és a sport. Angol szakos bölcsész vagyok, az angol regények és filmek, sorozatok nagy barátja. Szívesen foglalkozom közszolgálati témákkal, úgymint a véradás népszerűsítése, mit csináljunk kánikulában, stb. Feleségemmel és pici lányommal nemrég költöztünk Budapestről Balatonfüredre. Családom mellett a snooker a legnagyobb szerelmem - gálákat szervezek és könyveket adok ki a témakörben.

Dávid Renáta - szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség: david.renata@fmc.hu
Bemutatkozás: Gyermekkorom óta nagy vágyam volt, hogy híradós műsorvezető lehessek. Már tizenévesen érdekelt a színfalak mögötti "sertepertélés", az élő adás előtti drukk. Olyan munkát képzeltem el magamnak, amely minden nap képes új ismeretekkel gazdagítani tudásomat.  A TV2-nél töltött időszakomra vagyok a legbüszkébb, ahol a Mokka című műsorban szerkeszthettem az aktuális témákat, itt gyakornokoskodtam főiskolai éveim alatt. Később a z FM 89.8 adta meg számomra a 'kezdőhangot', ahol rádiós ismereteimet kamatoztatni tudtam a Bajai Rádió hírolvasójaként. Ezután kerültem a Fehérvár Televízió mikrofonja elé, ahol már nem csak hangomat, arcomat is adom a közönségnek. Kihívást és örömöt is jelent számomra, hogy a híradások ideje alatt farkasszemet nézek a közönséggel és első kézből informálhatom őket a város történéseiről.

Halász István - operatőr
Elérhetőség: halasz.istvan@fmc.hu
Bemutatkozás: A nyolcvanas években kezdtem mozgóképpel foglalkozni. Az első filmes kamerámat egyébként 1973-ban vettem a kezembe. A Fehérvár Televízióban 1986-tól dolgozom, de tevékenykedtem az ARÉV fotósaként és videósaként, a Magyar Televízióban az Ablak és az Évgyűrűk magazinnál és a Híradónál is. Kisebb műszaki problémákkal minden munkatárs hozzám fordul.

Haufe Andor - gyártásvezető
Elérhetőség: gyartas@fmc.hu
Bemutatkozás: 1977. november 11-én kezdtem dolgozni a Magyar Televízióban, a Képzőművészeti Osztályon, ahol megszámlálhatatlan képzőművészeti film elkészítésében működtem közre. 1989 és 2000 között a Sportműsorok felvételvezetője voltam. A sporthoz való kötődésem korábbra nyúlik vissza. 1972 és1980 között a Budapesti Honvéd színeiben versenyszerűen atletizáltam. 400 és 800 méteren futottam, több országos bajnoki címet szereztem váltóban.

Kaiser Tamás - sportszerkesztő
Elérhetőség: kaiser.tamas@fmc.hu
Bemutatkozás: Kalandos út vezetett erre a pályára, korábban értékesítőként, vezetőként, tanácsadóként és egy ízben népszámláló biztosként is dolgoztam. 2009 végén, viszonylag későn, de előjött belőlem egy gyerekkori álom: sportriporter akarok lenni! A következő egy-másfél év a tanulásé volt, majd 2011 szeptemberében kerültem Székesfehérvárra, és lettem a Médiacentrum külsős munkatársa, ahova 2012 augusztusában vettek fel, mint belsős munkatársat. Két gyönyörű kislány édesapja vagyok, és most már büszkén vallom magam fehérvárinak. Nagy szerelmem a kézilabda és a labdarúgás, de ahogy egyre több sportágat ismerek meg igazán, úgy kerülnek közelebb és közelebb a szívemhez.

Körtvélyes Tivadar - operatőr-vágó
Elérhetőség: kortvelyes.tivadar@fmc.hu
Bemutatkozás: 1992 óta foglalkozom képkészítéssel. A szakma alapjait a Független Film és Videó Szövetség és a Magyar Televízió segítségével sajátítottam el.  Feleségemmel Bodajkon élünk. Két fiúgyermekünk van, Kristóf és Tivadar, ők is a média világában dolgoznak. Nagyon szeretem a hivatásom, de érdekel még a természet világa, a repülés és az olasz autók.

Schéda Szilvia - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőségkovacs.szilvia@fmc.hu
Bemutatkozás: Híradós műsorvezetőként tizenöt éve dolgozom a TV-nél, de riporterként is tevékenykedem, valamint a Fehérvár magazinban is olvashatók cikkeim.A Fehérvári beszélgetések című műsor háziasszonyaként igyekszem érdekes helyi embereket, szakmákat bemutatni nézőinknek.  Örülök, hogy részese lehetek a Médiacentrum csapatmunkájának a képernyőn és a háttérben egyaránt.

Mátyásné Rába Henrietta - szerkesztő-riporter, műsorvezető
Elérhetőség
Bemutatkozás: 2001-ben főiskolai hallgatóként, gyakornokként kezdtem a Fehérvár TV-nél. Szerkesztő-riporterként és műsorvezetőként 2003-ig dolgoztam, majd a televíziózást jó sok időre abbahagytam, mert főállású anyukaként négy gyermekről gondoskodtam. 14 év után tértem vissza már a Médiacentrumhoz és újra azzal foglalkozhatok, amit nagyon szeretek.

Megyeri Zoltán - vezető operatőr
Elérhetőség: megyeri.zoltan@fmc.hu
Bemutatkozás: Még egész kicsi gyerekként a Nagy indián könyvet a vállamon egyensúlyozva készültem az operatőri szakmára. 1987-ben elvégeztem egy felsőfokú szerkesztett műsorkészítői iskolát. Ezután döntöttem úgy, hogy levelet írok a Városi Televízió főszerkesztőjének. Felvettek. Azóta megszámlálhatatlan történet még több feldolgozását készítettem el az MTV, TV2, és az utóbbi 5 év HírTv-s operatőreként. Feleségémmel és Lili nevű kutyájával próbálok evickélni a mai kommunikációs zűrzavarban,de mindig egy dolgot szem előtt tartok: minden leforgatható, de a néző  és szakma iránti alázat a legfontosabb ebben a munkában.

Szűcs-Molnár Dia - szerkesztő-riporter-műsorvezető
Elérhetőség: molnar.diana@fmc.hu
Bemutatkozás: 2011-ben végeztem a Kodolányi János Főiskola kommunikáció szakán rádiós szakemberként. A Főiskolai évek alatt és után is rádiós műsorvezetőként és reklámhangként dolgoztam. Jelenleg a Fehérvár Médiacentrum csapatában dolgozom, a marketingen kezdtem és az archívum kezelése mellett a partnereinkkel való kapcsolattartás is a feladataim közé tartozott. Jelenleg a televíziós csapatot erősítem és riporteri feladatokat látok el.

Novák Rita - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: novak.rita@fmc.hu
Bemutatkozás: A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar és kommunikáció szakon diplomáztam. Az iskola elvégzésével párhuzamosan a Fehérvár Televízióban gyakornokként kezdtem pályafutásom. A csapatnak 2002 óta vagyok a tagja, ez az első munkahelyem. A kultúra majd a közélet és a híradózás mellett magával ragadott az egyenruhások világa is. Kéklámpások című műsorommal 2011-ben Helyi Érték Díjat nyertem.

Pethő Gábor - adáskiadó
Elérhetőség: petho.gabor@fmc.hu
Bemutatkozás:

Pintér Norbert - operatőr
Elérhetőség: pinter.norbert@fmc.hu
Bemutatkozás: 2001 óta a cég saját neveléseként veszek részt hírműsorok, magazinműsorok elkészítésében, valamint a kitelepülések lebonyolításában. A filozófiám a Monty Pythonból „Always look on the bright side of life”.

Preszter Elemér - operatőr
Elérhetőség:
Bemutatkozás:

Ring Júlia - televíziós aszisztens
Elérhetőség: ring.julia@fmc.hu
Bemutatkozás: Művésztanári diplomával pályakezdőként a marketing-kommunikációs szakma világába csöppentem, majd sajtókommunikációsnak kiképezve évekig a kamera előtt posztolva, újságíróként dolgoztam. Néhány éves kitérővel volt szerencsém egy kiemelkedő, turisztikai attrakció ügyvezetői feladatait ellátni, mely idő alatt sem hazudtoltam meg magam: szemmel láthatólag nagy hangsúlyt fektettem a felület külső és belső kommunikációjára. Mindeközben feléledt bennem a nem is olyan mélyen szunnyadó kézműves is és az addig pianóban művelt ékszerkészítést kezdtem egyre komolyabban venni...
Mára a kamera másik oldalán, a hírgyártásban veszek részt, emellett kézművelek. Mindkét szakma precizitást igényel, s a maga módján mindkettő kommunikációs kifejezésmód. A híradózás csapatmunka, míg az ékszerezés egyéni varázslat. Mindkettőre igényem van, én így vagyok teljes.

Sági István - műszaki vezető
Elérhetőség: sagi.istvan@fmc.hu
Bemutatkozás: Szinte a kezdetektől, eleinte külsősként, majd főállású operatőrként tevékenykedem a Tv-ben, főleg dokumentumfilmek, magazinműsorok anyagát forgattam. 1997 óta látom el a műszaki vezetői teendőket. A jelenlegi beosztásom minden időmet kitölti, de lehetőség szerint a képalkotásban továbbra is részt veszek.

Somos Zoltán - sportszerkesztőség vezető
Elérhetőségsomos.zoltan@fmc.hu
Bemutatkozás: Országos tévéknél töltött másfél évtized után, olimpiák, egyéb világesemények tapasztalatával a hátam mögött szeretnék jó sportos csapatot vezetni egy kisebb közösségben. A város életében kiemelkedő szerepet játszó sport eredményeiről, szereplőiről, mindennapjairól számolunk be a Fehérvár Médiacentrum összes felületén, napi rendszerességgel. A sportszerkesztőség kis csapatként része a nagy csapatnak, ahol jó, ha az egyéniségek azt vallják: "mindegy ki rúgja a gólt, csak én rúgjam". És persze elég tehetségesek hozzá, hogy tényleg rúgják.

Stettler Zsuzsanna - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: stettler.zsuzsanna@fmc.hu
Bemutatkozás: 1996 óta vagyok a Fehérvár Televízió munkatársa. Főiskolásként kerültem be a szerkesztőségbe, amelynek azóta is tagja vagyok. Kulturális műsorokat készítek, ez egyúttal a fő érdeklődési köröm is. Szabadidőmben szeretek elmerülni egy-egy jó könyv világában, a természet csak kirándulók-járta szegleteiben, vagy éppen a főzésben.

Szabó Miklós Bence - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: szabo.miklos.bence@fmc.hu
Bemutatkozás: A Kodolányi János Főiskola Kommunikáció és Médiatudomány szakán végeztem. Az iskola első évétől kezdve dolgoztam a Vörösmarty Rádiónál. Itt lehetőségem nyílt a főiskolán tanultakat, a gyakorlatban is elsajátítani. Egészen 2010-ig voltam a rádió szerkesztő-riportere, majd a rádió hallgatói műsorának vezető szerkesztője, műsorvezetője. Ezt követően kerültem a Fehérvár Televízióhoz. A munka mellett aktív szerepet vállalok Fehérvár „civil szférájában”, a város civil, kulturális körforgásában. Tagja vagyok a Szín- Tér Egyesületnek, ezen belül az 55 éves múltra visszatekintő, Szabad Színháznak is, mely meghatározó szerepet tölt be a város kulturális életében.

Szabó Petra - szerkesztő-riporter
Elérhetőség: szabo.petra@fmc.hu
Bemutatkozás:

Szalai László – operatőr, vágó
Elérhetőség: szalai.laszlo@fmc.hu

Bemutatkozás:
A műszaki pályáról 18 évesen fordult az érdeklődésem a média, ezen belül a mozgókép-alkotás felé. A pécsi főiskolai évek után szülővárásomban a Kanizsa Médiacentrum Kft.-nél töltöttem el 6 évet, ahol elsajátítottam az operatőri és a vágói szakma alapjait, majd a tudásomat elmélyítettem, folyamatosan kihívásokat keresve. Magánéletemben történt változások folytán egy Székesfehérvár melletti kisvárosba költöztem. Egy rövid, országos csatornánál operatőrként tett kitérő után felvételt nyertem a Fehérvár Médiacentrumhoz. Számomra az egyik legfontosabb, hogy kreatív és személyes módon, legújabb operatőri és vágói megoldásokat alkalmazva, a téma iránti maximális alázattal a saját belső világomat közvetítsem a nézők felé. Örömömre szolgál, hogy fiatal, lendületes, munkájára igényes kollégaként egy összetartó csapat tagja lehetek, s mind operatőként, mind vágóként végigkísérhetem az alkotás folyamatát.

Szentmiklósi Dávid - vágó
Elérhetőség: szentmiklosi.david@fmc.hu
Bemutatkozás: Budapesten születtem és laktam életem első 24 évében. A budapesti SZÁMALK Szakközépiskolában tettem le a felsőfokú OKJ programozói vizsgámat, majd ezzel párhuzamosan a Szent György Számítástechnikai és Biztonságtechnikai Szakközépiskolában két éves televízió-műsorgyártói tanfolyamot végeztem el. Az elmúlt években több fővárosi kerületi televízióban szereztem meg szakmai tapasztalataimat. 2011. június 1. óta dolgozom vágóként és programozóként a Fehérvár Médiacentrumban. Leginkább a híradó bejátszó anyagainak vágása áll hozzám a legközelebb.

Tar Károly - operatőr
Elérhetőség: tar.karoly@fmc.hu
Bemutatkozás: A mottóm „A fotográfus vagy operatőr nem célirányosan tesz. A pillanatot keresi, és ha nincs is épp a keze ügyében kamera, a legtökéletesebb eszköz mindig a rendelkezésére áll. A szeme, a gondolatai, a szíve, amivel megőrzi a pillanatot, hogy később elővehesse és összehasonlíthassa egy új élménnyel. Ha ily módon eltesszük a képet ebben a rohanó világban, az tán segít jobban megértenünk a körülöttünk lévő környezetet. Álljunk meg néha egy kicsit, hátha jön egy pillanat, amit érdemes megőrizni.”

Truckeszitz Gergő - vágó
Elérhetőség: truckeszitz.gergo@fmc.hu
Bemutatkozás: Már a szakmai karrierem kezdetén tudatosult bennem a gondolat, mely szerint hosszútávon egy televíziós társaságnál akarok elhelyezkedni. Éreztem, hogy számomra a média világa testesíti meg mind azt az önkifejezési módszert, amit a mindennapokban, valamint a munkám során képviselni szeretnék. Korábban Magyarország legnagyobb állat egészségügyi Kft.-jénél dolgoztam, mint grafikus és multimédia tervező. A különféle reklámfilmek forgatása illetve vágása mellett, egy zöld hátteres stúdiót is vezettem a cégnél. A televíziós karrierem első kiszemelt célállomását a Fehérvár TV jelképezte akkoriban, ezen célom megvalósítása hatalmas szakmai visszaigazolást, és elismerést jelentett a számomra. Büszkeséggel tölt el a tudat, hogy jelenleg a Fehérvár Televízió csapatát erősíthetem vágóként, és ezáltal a munkám során nap mint nap, azonnali friss hírekkel informálhatom, valamint látványos képsorokkal szórakoztathatom Székesfehérvár lakosságát. Ez a felelősség teljes gondolat, soha el nem apadó motivációval tölt el engem, melyből minden nap újult erőt és inspirációt meríthetek.

Vakler Lajos - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: vakler.lajos@fmc.hu
Bemutatkozás: Bérbánatból élő ember vagyok. Több mint tíz esztendeje dolgozom a Fehérvár Televízióban. Büszkeségeim, hogy három kormány, három aranytollal jutalmazott és nagy öröm, hogy megkaptam a fehérvári újságírók legrangosabb díját is. Penna Regiásként új elveket tűztem ki magam elé ötvenévesen. George Bernard Show gondolatait ajánlom mindenki figyelmébe: Képzeld el, amit kívánsz, kívánd, amit elképzelték, teremtsd meg amit kívántál!

Zsiday Ádám - operatőr
Elérhetőség: zsiday.adam@fmc.hu
Bemutatkozás: A kilencvenes évek eleje óta foglalkozom képkészítéssel. Eredetileg fényképészként dolgoztam a Fotó Riport Stúdióban. A Fehérvár Televízióban 1999 óta tevékenykedem operatőrként. A hírműsorok mellett a sport- és magazinműsorok készítésében is részt veszek.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár