Menü
A reptéri parkolás lépései
2024.06.10.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a reptéri parkolás, hiszen ez az alternatíva soha nem tapasztalt szabadságot adhat az utasoknak. Nem kell többé a taxi érkezéséhez vagy a buszmenetrendekhez igazodni, elegendő egyszerűen beülni az autónkba, és kivezetni a repülőtérre. 

Tarts velünk, és ismerd meg, milyen lépéseket kell követned, ha te is szeretnéd kiélvezni a reptéren történő parkolás kényelmét. 

1. Fontos időben foglalni

Ma már nemcsak közvetlenül a Budapest Airport területén, hanem más, a reptérhez közeli, parkolóban is van lehetőség lerakni az autónkat az utazásunk előtt, ezáltal több alternatíva közül is válogathatunk. Érdemes azonban ügyelni arra, hogy mindig időben adjuk le a foglalásunkat a választott szolgáltatónál, hiszen forgalmasabb időszakokban könnyen betelhetnek a szabad helyek. 

A Budapest Reptér Parkoló ferihegy parkolás szolgáltatása egyszerűen, online is lefoglalható, a weboldalon elérhető kalkulátor segítségével pedig előre ki tudjuk kalkulálni, pontosan mekkora végösszegre is számíthatunk. Nincsenek rejtett költségek, hiszen a megjelenített ár tartalmazza az őrzés, a transzfer, illetve az adminisztráció díját is. 

A foglalást követően kapni fogunk egy visszaigazoló e-mailt, ami tartalmazni fog minden szükséges információt, legyen szó például a pontos címről és az elérhetőségekről. Pozitívum, hogy a foglalás nem igényel előrefizetést, a parkolás díját a helyszínen lesz lehetőségünk kiegyenlíteni. 

2. Parkolás és transzfer

A választott parkoló munkatársai általában részletes tájékoztatást küldenek az utasoknak arról, hogyan is kell majd eljárni az utazás napján. Érkezéskor általában az iroda előtt érdemes megállni, ahol további iránymutatást kérhetünk. Általában egy rövid adminisztrációt, illetve a csomagjaink transzferbuszokba történő átpakolását követően át is szállítanak minket a terminál indulási szintjére. 

Sokakban merül fel kérdésként, hogy mi a teendő az autó kulcsával. Természetesen van rá lehetőség, hogy leadjuk azt a parkoló munkatársainál, de ez csak 2 hetet meghaladó tartózkodás esetén kötelező, egyéb esetekben opcionális. 

3. Visszajutás a parkolóba

A parkolóba történő visszajutás ugyanazon a módon történik, mint ahogyan az érkezés is, azaz transzferjárat fog érkezni értünk. Nincs más teendőnk, mint felhívni a parkoló munkatársait a csomagjaink felvételét követően, és már érkezik is értünk a kisbusz. Akkor sem kell aggódnunk, ha esetleg valamilyen okból kifolyólag később száll le a gépünk, mint amit előre egyeztettünk, hiszen a parkoló kollégái figyelemmel kísérik, hogy melyik járat mikorra várható. 

A reptéri parkolás kiváló megoldás lehet azoknak, akik kényelmesen szeretnének megérkezni a repülőtérre, megkímélve magukat attól, hogy másokhoz kelljen alkalmazkodniuk. A fenti lépések követésével Te is gond nélkül kipróbálhatod ezt a szolgáltatást.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár