Menü
Az autópolírozás önálló kivitelezésének tippjei
2022.07.18.

Ebben a bejegyzésben az autópolírozás önállóan, házilag történő megvalósításához igyekszünk adni néhány praktikus tanácsot. Vagyis azoknak az autótulajdonosoknak próbálunk segíteni, akik saját maguk szeretnék megoldani a dolgot.

Igyekszünk lépésről lépésre haladni, ahogy egyébként a polírozás történik a gyakorlatban. Lássuk tehát, mi mindenre lehet indokolt ügyelni a kifogástalan végeredmény érdekében.

Az autópolírozás feladatához ne kezdjünk neki a következő hiányában

Egyfajta íratlan szabály, hogy alapos tisztítás nélkül nem kezdünk el semminemű olyan munkálatot, ami az autó polírozásához tartozik. Erre kulcsfontosságú dolog ügyelni és előre felkészülni.

Vagyis, miközben a Magic Colors webshop políranyagai és polírozás szempontjából beszerezhető eszközei között böngészünk, a tisztításra is gondoljunk. Egész egyszerűen azért, mert ennek hiányában az autón lévő koszfoltok miatt a munka eredménye nem lesz olyan, mint szeretnénk.
Ma már nem nehéz azt megoldani, hogy akár otthoni környezetben is meg tudjuk valósítani az autó alapos tisztítását. Különösen egy házi magasnyomású mosó berendezés használatával lehetünk eredményesek.

Mi az a lépcsőzetes polírozás, és miért célszerű rá törekedni?

Polírozásnál az tekinthető ideális állapotnak, ha az autó karosszériája nincs felforrósodva vagy felmelegedve. Ideális esetben a garázsból kijárva, még kihűlt állapotban sikerül foglalkozni az autó külsejével.

Méghozzá lépcsőzetesen, vagy másként fogalmazva szép sorban haladva a polírozás feladatával. Ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy első körben a finom, majd a közepes, utána pedig a durva karcok eltávolítását célozzuk meg.
Ennek megfelelően javasolt azt is megválasztani, hogy milyen eszközöket fogunk bevetni. Értelemszerűen a finomabb munkálatokhoz a finomabb paszták bevetése a javasolt, majd szép fokozatosan tudunk változtatni az alkalmazott készítmények összetételén.

Az autó polírozását követően indokolt lehet a waxolás feladatának is időt szentelni

Kicsit olyan ez a fázis már, mint egyfajta jutalomjáték. Hiszen ha precízen és lépcsőzetesen haladva meg tudtuk oldani a polírozás feladatkörét, ez már ténylegesen a könnyebb és egyszerűbb fázisnak felel meg.

Waxolást kivitelezve azt tudjuk hatékonyan elérni, hogy az autónk kinézetének szentelt munkálatok eredménye lehetőség szerint tartós legyen. Vagyis egy speciális védőréteg lesz az, amit a jármű külsejére juttatunk.

Ha már eddig sikerült eljutni a folyamatban, itt már tényleg nem éri meg a kapkodás. Sokkal inkább kimért mozdulatokkal, rászánva az időt kell szép egyenletesen haladni. Az eredmény pedig szinte olyan felemelő látvánnyal kecsegtet, mintha az autónk éveket fiatalodott volna.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár