Menü
Az egészséges otthon megteremtése páramentesítéssel
2023.11.13.

Az otthonunkat modern falburkoló anyagokkal, esztétikus festéssel tesszük stílusossá, egyedivé, szép bútorokkal rendezzük be. Az esztétikumot azonban nagyon el tudja rontani a penészedés, ami nedves, párás környezetben könnyen kialakul. 

A penész kialakulásának feltételei

A penész kialakulása nem attól függ, hogy milyen gyakran takarítunk. Kialakulásában elsősorban a levegő páratartalmának van nagy szerepe. A magas nedvességtartalom ugyanis kiváló feltételeket teremt a penészspórák szaporodásának. Az emberi szervezet és lakókörnyezet számára a 45-65 százalék közötti páratartalom az optimális, melyet egyszerűen ellenőrizhetünk egy higrosztáttal. Ha a mért érték magasabb ennél a szintnél, érdemes fontolóra venni egy háztartási páramentesítő készülék beszerzését. A Páramentesítő.hu webáruház kínálatában háztartási és ipari páramentesítő berendezéseket egyaránt találunk. 

A Trotec párátlanítók gyakorlati haszna

A Trotec páramentesítők praktikus és hatékony megoldást jelentenek a páratartalom szabályozására. Segítségükkel könnyen beállíthatjuk a kívánt páraszintet, s a készülék ennek megfelelően csak akkor fog működni, ha szükség van rá. Energiatakarékos üzemmódjuknak köszönhetően alacsony energiafogyasztással működnek. Túltöltés elleni védelemmel rendelkeznek, így amikor a tartály megtelik, automatikusan leállnak. 

Vannak olyan típusú készülékek, amelyek légtisztító funkcióval is rendelkeznek. Ezek HEPA-szűrőjük segítségével kiszűrik a levegőben található polleneket, állati szőrt, házi port és egyéb szennyeződéseket. Így a lakás levegője egészségesebbé válik.

A Trotec páramentesítők kompakt méretűek, így könnyen elhelyezhetjük őket kisebb helyiségekben is. Áthelyezhetjük őket egyik helyiségből a másikba, ahol éppen szükség van rájuk, akár egy nyaralás alkalmával is magunkkal vihetjük őket. Könnyen karbantartható eszközök, így hosszú távon is hatékonyan működnek.

Mit tehetünk, ha már kialakult a penész?

Amennyiben már megjelent a penész a falakon vagy az ablakkereteken, minél hamarabb el kell távolítani. Ez történhet természetes szerekkel vagy penészölő vegyszerekkel, azonban mindig nedves állapotban történjen a penész eltávolítása. Az is fontos, hogy a vegyszeres kezelés után alaposan, áttöröljük a felületet nedves ruhával, hogy a vegyszer maradványai ne maradjanak rajta. Ezután pedig alaposan szellőztessük át a lakást.

Az ideális páratartalom fenntartása érdekében érdemes változtatnunk néhány szokásunkon. Például szellőztessünk gyakrabban, töltsünk kevesebb időt a zuhany alatt, ne teregessük ki a vizes ruhákat a penészedésre hajlamos helyiségekben. Persze nincs garancia arra, hogy ezek a változások önmagukban elegendőek lesznek a megelőzésre, ezért érdemes egy páramentesítő készüléket is beüzemelni. 

A páramentesítő készülékek tehát segítséget nyújtanak az otthoni páratartalom szabályozásában, a penész és a dohos szag megelőzésében, s ezáltal az egészséges levegő biztosításában.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár