Menü
Az utasbiztosítások egészségügyi szolgáltatásai
2024.05.23.

Sok szó esik arról, hogy mennyire fontos a külföldi utazás előtt utasbiztosítást kötni, azonban kevesebbszer hangzik el az, hogy ezek a biztosítások pontosan milyen szolgáltatásokat tartalmaznak.

A balesetbiztosítással általában mindenki tisztában van és a poggyászkár is a köztudatba került, azonban ezek mellett még számtalan más esetben használhatjuk biztosításunkat.

Az utasbiztosítás megkötése

Minden ezen a ponton kezdődik, vagyis, hogy milyen szerződést érdemes kötni és mely társasággal? A baleset- és egészségbiztosítást a CoverMe oldalán is megköthetjük: itt az utasbiztosítás online kalkulátor segítségével ki tudjuk választani, melyik opció lehet nekünk a legjobb. Amikor ugyanis külföldre indulunk, gondoljunk a baleseti és egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos teendőkre is!

A CoverMe egy digitális biztosítási platform, amely a biztosításkötés kiindulási állomása. Az összehasonlító oldal előnye, hogy ezeken nem csupán egyetlen biztosító ajánlatával találkozunk, hanem az utazási paraméterek beírása után a rendszer az összes releváns terméket bemutatja, ezáltal lehetőségünk van összehasonlítani azokat.

Ha megkaptuk az ajánlott termékeket, akkor máris látjuk, hogy pontosan milyen káreseményeket térít az adott termék, és azt milyen összegig. Már a kalkuláció előtt érdemes bejelölni az utazás célját, így egy sítúra esetén olyan ajánlatokat kaphatunk, amely sport biztosítást is tartalmaz, és az esetleges repülőgépes légi mentést vagy a sporteszközök és a ruházat kárát is kifizeti.

Az egészségbiztosítási fedezet egy fontos szolgáltatás

A külföldi utazás során nem csak baleset miatt kerülhetünk kórházba vagy kell felkeresni a szakorvost. Egy hirtelen kialakuló betegség, fogfájás vagy más sürgős probléma esetében orvosi kezelésre szorulhatunk, ez pedig külföldön sok esetben magas árakon kerül számlázásra.

Az utasbiztosítás azonban igen magas összegekig állja ezeket a beavatkozásokat, ezért lehetőleg már akkor fel kell venni a biztosítóval a kapcsolatot, amikor az orvost kezdjük el keresni.

Azért is fontos ilyenkor felhívni a biztosító 0-24 órás telefonos, magyar nyelvű szolgáltatását, mert a diszpécser pontosan el fogja tudni mondani, hogy melyik egészségügyi szolgáltatóval van szerződésük az adott régióban, és hová menjünk a kialakult problémával. Ilyenkor a biztosító is felveszi a kapcsolatot az orvossal és az intézménnyel, szükség esetén pedig gondoskodni fog a hazaszállításról.

A CoverMe utasbiztosítás online kalkulátorával megkötött szerződések mellett a biztosítók telefonos segélyhívó számát pillanatok alatt megtalálod a Fiókom / Biztosításaim menüpontban. A CoverMe mobil applikáció használatával pedig azonnal hívható is a szám. 

Vannak-e kizáró körülmények?

Nem minden esetben fog a biztosító fizetni, ugyanis, ha például szerepet játszott az alkohol vagy a kábítószer, illetve a jogellenes, szándékos, súlyosan gondatlan helyzet, akkor a szerződőnek magának kell fizetnie a költségeket. Ugyanez a helyzet, ha egy adott beavatkozás nem sürgős vagy már kialakult betegségből adódik.

Krónikus betegség, terhesség esetében mindig el kell olvasni a szerződési feltételeket, bizonyos biztosítók ugyanis magasabb díj fizetése esetén ezekben az esetekben is vállalják a kockázatot.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár