Menü
Egy- és kétmedencés, változatos stílusú és kialakítású mosogatótálcák
2023.05.10.

Néhány évtizede, amikor megjelentek a mosogatógépek, azt gondoltuk, hogy a mosogatótálcás mosogatóknak leáldozott. De ahogy az e-bookok megjelenésével sem szűntek meg a papíralapú könyvek, úgy a mosogatógépek nagy fokú elterjedésével a mosogatótálcák iránti kereslet sem nagyon csökkent.

A mosogatótálcás mosogatók továbbra is a konyhák központi ékének számítanak a tűzhely mellett, hiszen nagy szükség van még mindig rájuk a konyhai tevékenységeink során. De milyen mosogatótálcát válasszunk, amikor ezen a piacon is már irdatlan nagy a kínálat?

Ahol nagy a választék

A Gemini-Duo webáruház mosogatótálcái között az egyik legnépszerűbb típus a gránit mosogató, de emellett külön csoportban találhatunk rozsdamentes acél, teletetős és kerámia mosogatót is, valamint beszerezhetjük a mosogató szereléshez szükséges egyéb alkatrészeket, kiegészítőket is egyúttal a webáruházban.

Minden egyes kategória számtalan típust tartalmaz, így biztosak lehetünk benne, hogy megtaláljuk a konyhánkhoz és egyéni preferenciánkhoz illeszkedő darabot. Színben válogathatunk a fekete, hófehér, szürke, ekrü, homokbézs vagy tojáshéj színek között.

Ha megvan a mosogatótálca, akkor jöhet a hozzá stílusban passzoló csaptelep, amely szintén nagy választékban megtalálható a Gemini-Duónál.

Első a funkcionalitás

Sokan nem tudják, de először is meg kell vizsgálni, hogy milyen az a konyhaszekrény, amely a tervezett mosogatótálca alatt található, hiszen ez nagymértékben meghatározza a medence potenciális mélységét. Ha ez rendben van, akkor jöhet az egyéb szempontoknak a figyelembevétele, amely még mindig nem az esztétikum!

Mosogatótálcánál kiemelt jelentőségű, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre vesszük, ezért rendkívül fontos, hogy masszív, strapabíró legyen, ne karcosodjon és ha lehet, a vízkő se maradjon meg rajta. Ezeknek a szempontoknak a gránit mosogató felel meg leginkább, de a kerámia és rozsdamentes acél sem marad alul.

Javasolt figyelembe venni, hogy hányan vannak a háztartásban, mennyire szeretnek sütni-főzni, illetve van-e és mekkora a mosogatógép a konyhában. Ezek mind befolyásolják a kiválasztásra kerülő változatot.

Egy- vagy kétmedencés mosogatótálca

Ha a fenti szempontokat már sorra vettük, akkor nagyjából ki is derülhet, hogy mekkora méretű mosogatótálcára van szükségünk. Ha egymedencéset szeretnénk, abból formában találunk négyzet vagy kör alakút, ez utóbbi mostanában igen népszerű és dizájnos.

Ha gyakran szoktunk kézzel mosogatni, akkor érdemes az egymedencés mellett egy kisebb csepegtetővel kiegészített darabot venni, ami jó szolgálatot tehet zöldségek pucolásánál, ételek előkészítésénél. Gránit mosogató esetében is megoldható, hogy színben a mosogatótálca ugyanolyan, mint a mellette lévő medence.

A széles méretválaszték miatt bármilyen típusú, akár speciális alaprajzú konyhába vagy konyhablokkokba is beilleszthetők a Gemini-Duo webáruház változatos stílusú és kialakítású mosogatótálcái.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár