Menü
Egy sokoldalú világításrendszer, amit érdemes megismerni!
2024.03.14.

Ismerkedjünk meg egy olyan rendszerrel, amely rugalmas és sokoldalú, képes alkalmazkodni szinte bármilyen felhasználási igényhez. Nézzük meg, hogy miért találkozhatunk egyre gyakrabban ilyen megoldással a világítástechnikában.

Mi teszi különlegessé a Cameleont?

Az Elter Világítás Cameleon rendszere lehetővé teszi számunkra, hogy eleve adott, meg nem változtatható tuladjdonságokkal rendelkező helyiségeink megvilágítását saját ízlésünk szerint alakíthassuk. Az Elter Világítás honlapján a beltéri lámpák közül válogatva, kedvünkre formálhatjuk korszerű rendszerünket.

A rendszer kiépítése lépésről lépésre

  • Először válasszuk ki a lámpaernyőt vagy búrát. Mind színben (arany, fekete, fehér, zöld, kék), mind pedig anyagát (fém, fa, szövet, üveg) tekintve számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre. A formavilág lehet egyszerű, letisztult, de a bátrabbak az extravagáns, merész stílusú termékeket is beépíthetik otthonukba. 
  • Ezt követő lépés a lámpatest és a vezetékek kiválasztása, ahol szintén széles paletta áll rendelkezésünkre. A foglalatok esetében is élhetünk variációs lehetőségekkel, E27, G9 és GU10-es típusok is elérhetőek. A vezetékek hossza rendkívül kiterjedt tartományban mozog, a másfél méterestől egészen a hét méteres változatig válogathatunk.
  • Ha eddig sikerült összeállítani a rendszert, következhet a rögzítőelemek kiválasztása. A mennyezeti egység formáját tekintve és felhelyezésének módjában is élhetünk eltérő lehetőségekkel. Ehhez a panelhez tudjuk majd bekötni tetszés szerint az 1, 8 vagy 12 darab vezetéket, amelyek falhoz és mennyezethez való odaerősítéséhez, szintén rögzítőkre lesz szükségünk.

Példák a Cameleon rendszer felhasználási területeire

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a Cameleon rendszer minden körülmény között kiválóan helytáll, azonban róla is elmondható, hogy bizonyos helyiségekhez, azoknak sajátosságai és funkciója miatt, kiemelkedően jól idomul. Ilyenek az éttermek, bárok, klubok, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a magával ragadó atmoszféra megteremtésére. Szintén remek alkalmazási területet jelentenek az üzlethelyiségek, ahol fontos szerepet szánnak bizonyos termékek bemutatásának, fényhatással történő kiemelésének. 

Közösségi eseményeken, kiállításokon, galériákban, múzeumokban szintén remekül kihasználhatjuk a rendszer sokszínűségét. Amennyiben dolgozószobát vagy irodát tervezünk, akkor is remek választás. A megfelelő színű és minőségű fény fokozza a dolgozók teljesítményét, csökkenti a fejfájás és migrén kialakulásának kockázatát, és védi szemünket a túlzott megerőltetéstől.

Ezek csupán a legkézenfekvőbb példák, amiből ihletet meríthetünk. A Cameleon rendszer felhasználási módjainak valóban csak a képzeletünk szabhat határt.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár