Menü
Fókuszban a kiságymatracok! Melyiket válasszuk?
2024.06.24.

A gyerekágyba való matrac kérdése erősen megosztja a szülőket: van, aki a kókuszmatracra, és van, aki a szivacsmatracra teszi le a voksát. Te pedig fejvakargatva állsz, hogy akkor mégis, melyik tábornak van igaza?

Nos, mindkettő megfelelő választás a gyermekünk egészséges pihenése szempontjából, és a matracok fejlesztőinek, gyártóinak köszönhetően szerencsére mindkét változatból elég sok kerül piacra. A Csingiling Gyermekbútor matrac kínálatában is megtalálhatod őket.

A kókuszmatrac előnyei

Az egyik legjelentősebb érv a kókuszmatrac mellett, hogy a matrac belsejében található kemény kókuszrostok alátámasztják a gerincoszlopot, ami roppant előnyös a gyermekek számára. De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a kókuszmatrac teljesen antiallergén és atkáktól mentes. Nagy segítséget jelent tehát az allergia kiküszöbölésében.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a kókuszrost semmilyen mennyiségben nem veszi fel a vizet és más folyadékokat, így azok nem tudnak a matrac belsejébe beszivárogni, és a rostok között gombásodást okozni. Mindez pedig óriási megkönnyebbülés, mivel a babák hiába alszanak ma már nagyon biztonságos pelenkákban, azért egy kis pisi néha kifolyik belőlük.

Egy hátulütőjét tudnánk megnevezni a kókuszmatracnak. Ez nem más, mint hogy önmagában nem rendelkezik pontrugalmassággal. Ezért is célszerű olyat választani belőle, amelynél a kókusztáblát szivacs fedőréteg borítja.

A habszivacs matracról bővebben

Biztosan te is nagyon jól ismered a habszivacs matracot, mivel gyerekkorunkban szinte valamennyien ezeken nőttünk fel. Ma is sokan választják ezt a típust, amelyből a matracgyártás korszerűsödésének köszönhetően nagyon sokféle változat kapható.

Az alakíthatóság és a habok keménységének szabályozásával a gyártók különböző felületi kialakítású és eltérő keménységű modelleket készítettek. Továbbá az alapanyagok fejlődésével megjelentek az antibakteriális habok is, amelyek segítségével megakadályozható a baktérium- és gombatelepek kialakulása, illetve a háziporatka megtelepedése.

Hogy miért érdemes ezt a típus választani? Könnyű, légáteresztő, nem hajlamos a melegedésre, nem mellesleg pedig formastabil. A kókuszmatraccal ellentétben ugyanis nem rostokból áll a belső réteg, ezért az nem tud töredezni és porlani.

Tippek a választáshoz

Most már te is érted, hogy miért írtuk a cikk elején, hogy mindkettő matrac típus ideális lehet a kiságyba. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei, hogy melyik megoldás mellett döntesz, rád bízzuk, hiszen nem elhanyagolható az ár sem, amit nem árt megfontolnod.

Egy dolog viszont biztos, a memóriahabos matrac használatát mindenképpen halaszd későbbre, mivel ezek babák számára nem ajánlottak! A gyerkőcök ugyanis hajlamosabbak ilyenkor arccal a matracba temetkezni, ami ennél a matracnál veszélyes, mivel így kevesebb levegő jut az arcukhoz.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár