Menü
Formabontó újdonság a streetwear piacon
2024.03.13.

A modern sneaker kultúra koronázatlan királya még mindig egy olyan zenész, akit sokan kizárólag a dalairól ismernek. Az tény, hogy az első albuma a 2000-es években hatalmas sikerré vált, azonban ma már sokkal inkább a divat felé vette az irányt. Egyedi stílusát millióan imádják, így született meg 2009-ben az első saját sneakerje is. A rapper a megjelenéssel együtt vált az első olyan hírességgé, aki nem hivatalos sportoló, mégis saját kollekciót tudhatott magának a márkánál.

De vajon ki ő és mit alkotott meg, ami formabontó és kapkodnak érte a fiatalok? Most minden kiderül!

Zenészből divatikon

Az említett közös munka nem volt hosszú életű, hiszen a második sneaker kollekció után Kanye West és a híres brand útjai szétváltak. A pipás márka helyett 2013-ban egy újabb szerződést kötött, aminek köszönhetően több évig a német sportóriás gyártotta a Yeezy cipőket, majd az ő útjaik is elváltak.

A True to Sole Yeezy Slide termékek pillanatok alatt híressé váltak, hiszen formabontóak és különlegesek. Eltérnek mindentől, amit eddig láttunk, pedig már a zenész sneakerjei sem voltak hétköznapiak. A hatalmas népszerűségnek örvendő Yeezy lépők között a 350, az 500, valamint a 700 volt különösen ismert és kedvelt.

De ez nem volt elég, 2018 tavaszán egy sokkal nagyobb dobással készültek, hiszen megjelent a papucs prototípusa, aminek első fotóit az akkor még Twitter néven ismert közösségi oldalon osztotta meg. Érdekesség, hogy a terv hideget és meleget egyaránt kapott, a tökéletes papucsot végül 2019 decemberében dobták piacra.

Mitől ennyire különleges?

A papucs egyetlen egy EVA anyagdarabból áll, hatalmas redők díszítik a talpát, a sarokrész alatt pedig nem maradhatott el az adidas háromcsíkos logója sem. A Yeezy Seasons ruhákhoz hasonlóan ezt is inkább a föld színek, valamint a letisztultság jellemzi. Ezt egészítették ki a chunky trend elemeivel, az összhatás pedig olyan lett, amivel valószínűleg sosem találkozunk többé.

Ma már rengeteg színállásban kapható a Yeezy, így senkinek sem okozhat problémát megtalálnia a saját ízléséhez passzolót. Amennyiben eredetire pályázunk – mert miért ne tennénk –, érdemes a True to Sole webáruházból megrendelni az adott darabot. Itt kizárólag minőségi és bevizsgált lépőket találhatunk, véletlenül sem futunk bele az interneten fellelhető hamisítványok egyikébe.

Mihez viselhetjük?

Mondhatni bármihez, de a nyár közeledtével már szinte kötelező darabnak számít. Viselhetjük oversized pólóval, zoknival, rövidnadrággal, de az extrém stílust kedvelők bátran felvehetik blézeres szetthez is. Remek kiegészítője egy átlagos outfitnek, amit nem tudunk mivel feldobni. A rengeteg színállásnak hála egy monokróm összeállítás megalkotása sem okozhat problémát. A Yeezy papucs egyértelműen a laza melegítős szettekhez és a casual farmeres outfitekhez lett kitalálva, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetnénk formabontóak, ahogy maga a papucs.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár