Menü
Hogyan válasszunk megfelelő munkavédelmi cipőt?
2023.11.16.

Gyakorlatilag bármennyire is igyekszünk, balesetek bizony időnként előfordulhatnak. Nagyon helyes, hogy mindent elkövetünk ezek elkerülése érdekében, ám azzal is foglalkoznunk kell, hogy amikor mégis megtörténik a baj, akkor annak a következménye a lehető legkevésbé legyen súlyos.

Pontosan erre szolgálnak a munkavédelmi felszerelések. Nézzük meg most együtt, hogy a lábbelik háza táján hogyan érdemes választanunk!

Fontos, hogy milyen szezonban dolgozunk!

A csapadékos, valamint hűvösebb időszakban inkább az ujhazbodrogi.hu munkavédelmi csizmái közül ideális válogatni. Hiszen az mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem lesz ugyanaz a cipő egyformán komfortos nyári kánikulában és téli zimankóban. 

Ez még a hétköznapi, hagyományos lábbelik esetében is így van, nemhogy egy olyannál, amelyet hosszú munkaórákon keresztül vagyunk kénytelenek viselni, amikoris arra, hogy milyen minőségben vagy sebességgel tudjuk végezni a teendőinket, az is hatással van, hogy egyébként hogyan érezzük magunkat.

Tehát fontos, hogy az évszaknak, valamint a munkavégzés körülményeinek megfelelő legyen az a cipő, amit viselünk.

Az sem baj, ha kicsit variálható…

Az előbb említett munkavédelmi csizmák között találunk olyan modellt például, amelyik kivehető béléssel rendelkezik. Ez pedig azt jelenti számunkra, hogy van lehetőségünk szabályozni azt, hogy mennyire legyen meleg a cipőnk. Azaz fel tudjuk venni egy őszi, esős napon is, hogy ne ázzon át a lábunk, de télre sem kell búcsút vennünk tőle, hiszen a béléssel egy egészen új komfortfokozatra tudunk kapcsolni.

A többi tulajdonság tekintetében is alaposan meg kell néznünk, hogy melyik változatot vesszük le a polcról.

Mi mindent tudhat egy munkavédelmet szolgáló lábbeli?

A csúszásgátló talp, a szúrásálló betét, a CI szigetelésű, illetve az akár gázolajjal szemben is védelmet nyújtó, strapabíró csizmában jóval nagyobb védelmet élvezhetünk, mintha csak a hétköznapi csukánkban végeznénk a munkát.

Egy munkavédelmi cipőnek voltaképpen az a szerepe, hogy kényelmessé tegye a munkavégzést, legalábbis ami a lábainkat illeti, másrészt pedig a véletlen balesetek esetén se lehessenek olyan következmények, amelyeket nehezen vagy egyáltalán nem lehet orvosolni.

Mire figyeljünk oda a végleges döntés meghozatala előtt?

Amikor egy konkrét munkakörhöz keresünk biztonságos lábbelit, akkor valójában meglehetősen egyszerű dolgunk lesz. Ugyanis a munkavédelmi cipők esetén konkrét kódok és szabványok segítik a vásárlók tájékozódását, amelyek egységesen tájékoztatnak minket az adott termék tulajdonságairól, mi pedig ezek alapján el tudjuk dönteni, hogy ideális vagy sem a kinézett cipő.

Amennyiben általánosabb megközelítésről van szó, például mert szívesen bütykölünk sokféle dolgot, valóságos ezermesterek vagyunk vagy a barkácsolás a szenvedélyünk, s egy olyan cipőt szeretnénk, amely képes több helyzetben is megóvni, akkor válasszuk azt a modellt, amely a leggyakoribb veszélyhelyzetekben nyújthat oltalmat nekünk.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár