Menü
Itt a robotkutya: a technológia új vívmánya
2024.05.27.

Amikor valaki meghallja a robot szót, azonnal valamilyen tudományos-fantasztikus film humanoid androidjai, esetleg az autóiparban felhasznált ipari robotok jutnak az eszébe. 

A technológia fejlődésével azonban minden átalakult, a robot már nemcsak robot, hanem sokszor társ, segítség, könnyebbség. Az utóbbi évtizedekben a mesterséges intelligencia rohamléptékben fejlődik, ami miatt elérhetővé váltak a robotporszívók vagy éppen az önvezető autók, de még a robotkutyák is.

De vajon mit tudnak? Hol használhatóak és mire képesek? Az alábbi cikkünkben bemutatjuk a robotkutyát, ami már bárki számára elérhető. De hogy megéri-e? Mindenki döntse el maga.

Megérkezett a robotkutya

Az egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozó EuroMacc tavaly év elején vásárolta meg a Unitree Go2 robotkutyát, amit Mc Vau-nak kereszteltek el. Ennek fő célja, hogy egy olyan technológiát vezessenek be a hétköznapjaikba, ami nemcsak egyedi, hanem érdekes, ritka, inspirálja a munkatársakat, a cégben dolgozó személyeket.

A robotkutya képes fenntartani a szakmai érdeklődést, megelőzi a kiégést, ezáltal sokkal tovább és hatékonyabban végezhetjük a munkánkat. Mivel egy technológiai vállalatról van szó, a csapat szinte azonnal beleszeretett, egyfajta új kihívásként tekintenek rá. Olyan, mint egy programozható eszköz, ami már a legfejlettebb technológiával rendelkezik.

Mivel napjainkban a jó szakemberek megszerzésére hatalmas a verseny az IT cégek között, ezáltal a versenyképes juttatások mellett az inspiráló és motiváló munkakörnyezetnek is nagy szerepe van. Ebben segít a robotkutya, ami újdonságot hoz a cég életébe, feldobja a mindennapi munkát, segítséget nyújt, ahol szükséges.

IT infrastruktúra szolgáltatások

Az IT abban nyújt segítséget, hogy mindenkinek azzal kelljen foglalkoznia, ami igazán fontos az életében. Az IT területén megjelent robotkutya abban támogatja a munkatársakat, hogy ők minden felmerülő igényt kielégíthessenek. Ahhoz, hogy ezek a szakemberek teljes erőbedobással dolgozhassanak, szükségük van a biztonságra, a segítő kezekre.

Napjainkban az informatikai rendszereknek egyre nagyobb a létjogosultsága, hiszen az üzletek digitalizálása automatikus informatikai háttérrendszereket igényel. Az új modellek pénzügyi, biztonsági, valamint rendelkezésre állási szempontokból is jobbak, mint a korábbi verziók. De ez csak azért valósulhatott meg, mert az IT fejlődik, a kollégák tudják, hogy mi a dolguk.

Modern háttérinfrastruktúra

Mobil, dinamikus munkavégzés és szolgáltatásként, az informatikai felhőkből igénybe vett szoftverek mutatják az új irányt. Az informatikai rendszerek használói sok esetben otthonról, home office-ban dolgoznak, ezáltal nem mindegy, hogy mit használnak. 

Az új modell már más, modernebb háttérrendszert igényel, ráadásul az ügyféloldali felhasználás is jóval magasabb IT biztonsági szintet követel meg. Ennek tervezése, megvalósítása, valamint üzemeltetése új kihívásokat jelent a cég számára.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár