Menü
Izgalmas mesekönyvek, melyekért odalesznek az ovisok!
2024.01.16.

A mesék világa rendkívül fontos a fejlődő lélek számára, ezért a gyermekednek minél hamarabb kezdj el mesélni. Eleinte elegendő egyszerűbb történeteket kitalálni, azonban óvodáskorba érkezve a gyermekek egyre nyitottabbak és érdeklődőbbek lesznek, ezért ilyenkor már érdemes számukra mesekönyvekből olvasni.

A mesekönyvek izgalmas történeteket tartalmaznak, azonban nem mindegy, hogy mit választasz a kicsi számára. Cikkünkben egy olyan sorozatot mutatunk be, amelyet nyugodt szívvel ajánlunk minden lelkes apróság számára.

Berg Judit a mesék világát választotta

Vagy őt választották a mesék? Nehéz ezt eldönteni, de a Mesewebnél is megtalálhatod Rumini kalandjait, amit az írónő kislányának, Lilunak talált ki. Lilu egy egeres mesét szeretett volna, ezért Berg Judit megálmodta Rumini világát, ami izgalmakkal teli, változatos, kalandos történetekkel szórakoztatja a kicsiket.

Ráadásul Rumini történeteit 10 köteten keresztül élvezhetitek, így elkísérhetitek a kis hajósinast a Szélkirálynő fedélzetén Zúzmaragyarmatra, a Hódszövetség szigeteire, Datolyapartra, a Ferrit-szigetekre, a Fényvizekre, a Tükör-szigetekre, a tenger mélyére, de Galléros Fecóval is megismerkedhettek.

Miért érdekes a Rumini-sorozat?

Bár az írónő kislánya egeres történetet kért, Berg Judit mindenképpen valami extrán izgalmas mesét szeretett volna elmesélni, olyat, ahol az egerek pontosan úgy éreznek és viselkednek, mintha emberek lennének. Aggódnak, bátrak, néha elbizonytalanodnak és mindent megtesznek a barátaikért. Kedves ismerősökre lelnek, de ellenségekkel is meg kell küzdeniük.

Rumini és jó barátja, Balikó a Szélkirálynő fedélzetén lélegzetelállító kalandokba keveredik, így minden egyes könyvben újabb érdekfeszítő történetet olvashatunk.

A Ruminit nem csak könyvben vásárolhatod meg!

A hangoskönyv olyan, mint egy színdarab. Ismert színészek személyesítik meg a szereplőket és sok-sok zenét tartalmaz. Ha hosszabb autóútra indultok, vagy szeretnéd, hogy a gyermeked nyugodtan pihenjen, míg te megfőzöd az ebédet, akkor kiváló választás lesz ez számotokra.

A Rumini foglalkoztató az iskola-előkészítésben lesz a segítségedre, hiszen játékos feladatokon keresztül fejleszti a gyermek kézügyességét, gondolkodását. De társasjátékként is élvezhetitek Rumini társaságát, hiszen kártyajátékokat és klasszikus társasjátékot is készítettek a témában.

Rumini meghódította a világot!

És nem csupán a mesében, hanem a valóságban is! Berg Judit csodás kis hajósinasa ugyanis már külföldön is megjelent és több országban is kapható. Ez a magyarázata annak, hogy miért vásárolhatsz meg minden egyes kötetet kétféle illusztrációval, a klasszikus, keményfedeles egeres változat az eredeti kiadás, míg a modernebb képi világú megjelenítés a külföldi kiadásokba készült.

A Ruminit minden ovis imádni fogja, ismertesd meg gyermekeddel és töltsétek el hasznosan a közös időtöket. Emellett pedig a társasjátékkal elűzhetitek az unalmat és vidám perceket élhettek át.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár