Menü
Kényelmes ágyak a pihentető alvás érdekében
2024.06.28.

Mindenki tudja, hogy elengedhetetlenül fontos egy komfortos ágy, amelyen nap mint nap kipihenhetjük magunkat. Miért? Mert csak így garantálható a megfelelő alvásminőség és -mennyiség. Ha jól alszunk, akkor jókedvűen, energikusan ébredünk, hatékonyabban láthatjuk el az aznapi teendőinket. 

Az ágyak és az alvás kapcsolata

Arra a kérdésre, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az ideális ágyak, a Beriornál ismerik a választ. Széles termékkínálatukban mindenki megtalálhatja azon darabot (vagy darabokat), amely megfelel az elképzeléseinek. Franciaágyak, ágyneműtartós változatok, egyszemélyes típusok, baba- és gyerekágyak, emeletes ágyak, kanapék mindennapi alvásra, sőt ágyrácsok és kiegészítők is elérhetők.

Az alváshoz alapvetően egy minden szempontból ideális ágy szükséges. A hosszú, nyugodt, pihentető éjszakák a megfelelő bútor helyes kiválasztásával kezdődnek. Mi történik, ha kényelmetlen a fekvőhely? Mondanunk sem kell: meghiúsul az alvás, stresszesen indul a nap, és garantáltan úgy is folytatódik, ami nem tesz jót senkinek.

Az ágyak jellegzetességei

Ahhoz, hogy az ágyak számunkra a lehető legjobb alvást biztosítsák tisztában kell lennünk az elvárásainkkal és a lehetőségeinkkel. Általában elmondható, hogy olyan ágyra van szükséged, amelyben kényelmesen elférsz anélkül, hogy elfoglalnád az egész szobád. Az is lényeges, hogy az ágy dizájnja jól illeszkedjen a hálószobád berendezéséhez, de a helytakarékosság érdekében nem árt, ha tárolókapacitással is rendelkezik (ágyneműtartó).

Tudnod kell, hogy mennyi a rendelkezésre álló hely, ez behatárolja az ágy méreteit, ahogy a stílus sem elhanyagolható jellegzetesség.

Ágyak csoportosítása típus szerint

Sokféle ágy létezik, ahogyan különféle csoportosítási mód is. Nézzük, hogy milyen típusú ágyak a leggyakoribbak!

  • Boxspring ágyak: az Egyesült Államokból és Skandináviából induló trendnek köszönhetően új értelmet nyer a kényelmes alvás fogalma. A boxspring ágyak alapját egy box és egy olyan rugós mag alkotja, amit egy stabil faszerkezet tart. Ezek olyan egyenletes fekvőfelületet garantálnak, amely lehetővé teszi az optimális, pihentető alvást. 
  • Futon ágyak: az ötletük Japánból származik, onnan, ahol az emberek a padlón futonokon aludtak. Európában ebből születtek meg a vázzal rendelkező, rendkívül alacsony magasságú ágyak.
  • Keretes ágyak: itt az alapot egy ágykeret adja, amire majd a vásárló által preferált matrac kerül (szivacsos, rugós – igény szerint).
  • Kárpitos ágyak: a színek kedvelőinek a szövettel ellátott ágykeret a legjobb választás, hiszen a segítségükkel figyelemfelkeltő bútorokkal tudják felfrissíteni hálószobájuk megjelenését. 
  • Emeletes ágyak: a kis alapterülettel rendelkező hálószobákban vehetik a legnagyobb hasznát.
  • Gyerekágyak: kicsiknek tervezve
  • Tömörfa ágyak: a természetesség híveinek

Láthatod, hogy az ágyválasztás lényeges dolog, így célszerű kellő időt biztosítani a megfelelő ágytípus kiválasztására. Tedd ezt te is, hiszen a pihenésed, alvásod múlik rajta!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár