Menü
Környezetbarát, költséghatékony megoldás: az elektromos fűtés 
2024.03.13.

Amikor házat építünk vagy felújítjuk, korszerűsítjük otthonunkat, az egyik leglényegesebb pont a megfelelő fűtési rendszer kialakítása. Gázkazán, hőszivattyú, napelem vagy egyéb e-megoldások? Ha pénztárcabarát, költséghatékony és környezetkímélő alternatívát keresel, akkor mindenképp nézz körül az elektromos fűtőtestek között! 

Az e-fűtőberendezések esetében az energiaforrás nem más, mint az áram, ami hővé alakul. Ennek leadására használhatunk e-fűtőpanelt vagy radiátort is. De infrapaneleket is elhelyezhetünk a mennyezeten, falakon, sőt a padló alá úgynevezett fűtőszőnyeget is rögzíthetünk. Ezek, illetve a hőtárolós kályhák, elektromos kandallók mellett az Elektromoskonvektorok.hu termékpalettáján elektromos konvektorok is szerepelnek. Érdemes itt körülnézni, mert gyakorlatilag minden elektromos árammal működő fűtési eszközt megtalálsz egy helyen.

Beüzemelés és karbantartás

Ha hosszú távú és energiatakarékos megoldást szeretnél a lakásodba, irodádba, akkor számodra az elektromos fűtési verziók jöhetnek szóba leginkább. Miért érdemes ezeket választani?

  • Alacsony a beüzemelési költségük. Jó áron meg lehet vásárolni, nem kell semmilyen engedély a működtetésükhöz, és szakember nélkül is könnyen használatba tudod helyezni.
  • A fenntartásuk sem ró rád több anyagi terhet, ugyanis ma már számos korszerű e-radiátor létezik. Ezek csak a nap egyharmadában vesznek fel energiát, így a számládon nem fogsz látni extra költséget. Ha jól beállítod a termosztátot, nagyon kedvező lesz a fogyasztásuk.
  • Nem kell nagy gondot fordítani a karbantartásra sem, elég bizonyos időközönként leporolni a készülékeket.

Mobilitás és dizájn

Bármilyen elektromos fűtési berendezésről is legyen szó, szinte egytől-egyig igaz rájuk, hogy bármely helyiségben el lehet helyezni őket. Mindenhol kellemes hőérzetet biztosítanak pillanatok alatt. Előnyeik közé sorolható még az esztétikum, ugyanis nagyon dizájnos készülékek vannak a piacon. Így ha az e-megoldást választod, akkor akár az otthonod dísze is lehet.

Fontos szempont: biztonság

Amikor elektromos fűtőtestekben gondolkodunk, akkor nem elhanyagolható a biztonság kérdésköre. Lényeges érv mellettük, hogy nem bocsátanak ki szén-monoxidot. Vagyis nem kell a folyamatos légáramra, szellőztetésre, különféle érzékelő berendezésekre külön figyelni. Ez egyben a környezetet is kíméli. Fürdőszobádban is nyugodtan használhatod az e- törölközőszárító radiátorokat, mert ezek ún. IP 24, vagyis fröccsenés elleni védelemmel vannak ellátva.

Ha egy igazán tartós, zöld fűtési megoldással tervezel, akkor az elektromos fűtőtestekbe érdemes beruházni. Mivel ezekben az eszközökben kompozit betéteket építenek be a gyártók, így az élettartamuk is növekszik. Szagtalanok, hangtalanok és rövid időn belül kellemes meleget teremtenek.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár