Menü
Környezetvédelem termoszokkal és kulacsokkal? Miért ne?
2022.11.16.

Mindenki találkozott már PET palackokkal. Ezekben tároljuk a vizet, a különféle szénsavas italokat. Olcsók, eldobhatók és valamiért az emberek nagy részre szívesen cserélgeti őket akár naponta. De tisztában vagyunk-e azzal, hogy mindez milyen egészségügyi és környezeti kockázatokkal jár? 

A következő pár sor segítségével most bebizonyítjuk neked, hogy te is tehetsz valamit a környezetért, ehhez mindössze néhány termoszra és kulacsra lesz szükséged. 

A “bolygógyilkos” műanyag hulladékok káros hatásai

Annyira természetes, hogy dobáljuk ki egymás után a műanyag palackokat, de nem is realizáljuk, hogy ezzel mit teszünk. Napjainkban egyre több kezdeményezés indul bolygónk védelme érdekében, s a gyártók is felfedezték, hogy ez mekkora jelentőséggel bír. A Designmarket acél termoszai között például környezetbarát darabokkal is találkozhatsz. 

De miért fontos, hogy mi is odafigyeljünk arra, hogy mit használunk? A kutatások szerint 2015-ben körülbelül 380 millió tonna műanyagot termeltünk a Földön, s ennek 55%-a került a környezetbe, az óceánokba. Az elmúlt évben 480 milliárd eldobható palackot hoztak forgalomba, ami körülbelül egymillió eldobott palackkal egyenlő percenként.

A fenntarthatóság a bolygónkon csak úgy garantálható, ha a gyártók és a vásárlók közösen új irányba indulnak.

Mi a megoldás?

Valójában rajtunk, embereken múlik, hogy változtassunk a szokásainkon. Mit szólnál, ha nem kellene lemondanod a designról, a divatról, és közben a környezetet is megóvhatnád? A 24Bottles márka éppen ebben segít neked.

A brand kulacsai, termoszai nemcsak mutatósak, de használatukkal csökkenthetjük a saját szénlábnyomunkat, és a napi hidratálás is könnyen megoldható velük. 

Minden egyes újratöltés során 80 grammnyi szén-dioxid kibocsátástól védjük meg a Földet. Ez azt jelenti, hogy egyre kevesebb hulladékkal terheljük a környezetet. A gyártó a vállalat környezeti hatásait is mérsékli azáltal, hogy a termékeiket teljesen szénsemlegessé teszik.

A környezetbarát termékekről bővebben

A 24Bottles csapata képes volt a formát és a funkciót összehangolni, hogy valami egyedi születhessen, amelyet az emberek is szívesen használnak nap mint nap. 

Az Urban kollekció darabjai pihekönnyű szerkezettel rendelkeznek, míg a Clima palackok vákuum hőszigetelésű faluk révén képesek sokáig megtartani a folyadék hőmérsékletét. 

A minimalista stílus és a művészi megjelenés is képviselteti magát, ráadásul a különféle méretű termékek között egyaránt válogathatunk. 

A gyártás során élelmiszeripari minőségű, rozsdamentes acélt használnak, amely 100%-ban BPA-, ftalát- és toxinmentes, így egészségessé tették az italfogyasztást. 

Most már semmi nem akadályozhat meg abban, hogy magaddal vidd a kedvenc italodat, ugyanakkor ezt környezetbarát módon is megteheted!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár