Menü
Kreatív tippek a babavárás bejelentésére
2023.09.12.

Amikor megjelenik a két csík a terhességi teszten, még csak sejtésetek lehet arról, hogy milyen különleges utazás kezdetén álltok. Ennek az utazásnak valamilyen szinten a családtagok és barátok is részesei lesznek, így idővel a bejelentésre is sort kell keríteni. Ezt célszerű emlékezetes módon, kreatívan megtenni.

Két csík a terhességi teszten

Amikor kiderül, hogy bővül a kis családotok, akkor a nagy izgalomnak köszönhetően valószínűleg azt sem tudjátok, mi legyen a következő lépés. Idővel a babaszoba berendezésére is sort kell keríteni, amiben a Peekabooshop.hu webáruház babatermék kínálata sokat segíthet. De előbb közölni kell a családtagokkal és barátokkal a jó hírt. Ha szeretnétek, hogy ez kreatív módon valósuljon meg, akkor érdemes megfogadni pár hasznos tanácsot!

Kinek szeretnétek bejelenteni?

Érdemes számba venni, hogy hány emberrel szeretnétek közölni a jó hírt. Vannak, akik egyszerre jelentik be mindenkinek, míg mások a nagyszülőket örvendeztetik meg először a hírrel, majd ezután a többi családtagot. Nemcsak azt kell végiggondolni, hogy kikkel osztjátok meg a babavárást, hanem a sorrendet is célszerű felállítani.

Ha egyedül teszteltél, akkor az apának való bejelentés is komoly mérföldkő. Különösen, ha az első gyerekről van szó, akkor célszerű megadni a módját a hír közlésének.

Ha a nagytesónak szeretnétek bejelenteni a nagy hírt, akkor neki mindenképp külön, nyugodt körülmények között, kettesben áruljátok el, hogy pár hónap múlva kis testvérrel bővül a család.

Babavárás bejelentése az apukának

Ha szeretnéd meglepni az apát, akkor azt javasoljuk, hogy alaposan tervezd meg, hogy milyen körülmények között kerüljön erre sor. Ha a bensőséges, meghitt hangulat híve vagy, akkor jobb otthon megvalósítani a meglepetést. Ha viszont nem a négy fal között akarod közölni a hírt, hanem különleges helyszínre vágysz, akkor egy elegáns étterem jó választás lehet. A helyszín mellett még a bejelentés pillanata is fontos. Ez gyakran spontán nem megtervezett, érezni fogod, hogy mikor van itt az ideje. Például a vacsora közben vagy összebújva a sorozat nézése során.

A hírt nem kell egyenesen közölnöd, hanem akár egy díszes dobozba rejtett cumival is utalhatsz a kis jövevény érkezésére. De a tesztet is felhasználhatod a meglepetéshez, például egy kiürült oreós dobozba rejtve, amit aztán szépen becsomagolsz. Hidd el, sokkal jobban fog örülni a teszt eredményének, mint az édességnek.

Babavárás bejelentése a nagyszülőknek

A másik nagy mérföldkő a nagyszülőkkel való hírközlés. Sokan egy borítékban átnyújtják az ultrahangos képet. Ha ennél kreatívabb opcióra vágysz és a nagyszülők édesszájúak, akkor egy tortára is felírhatjátok a nagy hírt. A nagyszülők a tortásdobozt kinyitva szembesülnek a boldog hírrel.

Tudja meg mindenki egyszerre!

Ha sok embert szeretnétek meglepni a hírrel, akkor a csoportkép jó ötlet lehet. Mindenki beáll egy kép erejéig, majd visszaszámoltok, hogy “3, 2, 1…Babát várunk!” Ennek nagy előnye, hogy a kép megörökíti az emberek reakcióját.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár