Menü
Lehet a cipő egyszerre kényelmes és divatos is? 
2023.11.13.

Amikor kényelmetlen cipőt viselünk, az nagyon rányomhatja a bélyegét az egész napunkra. Nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem tudunk feloldódni sem, úgyhogy gyakorlatilag bármit tehetünk, semmi nem lesz tökéletes. 

Azt gondoljuk, ha csinosak és dekoratívak akarunk lenni, akkor fel kell áldozni miatta a komfortérzetünket. Pedig ez egyáltalán nem igaz, hiszen a VIBA cipő webáruházban női cipők sokaságát találjuk, amelyek maximális kényelmet nyújtanak. Minden egyes modell kiváló minőségű, emellett divatos és nagyon mutatós is. 

A kényelmes cipők valóban csúnyák?

Talán még emlékszünk azokra a borzalmas retro egészségügyi cipőkre, melyeket néhány évtizeddel ezelőtt hordtak a bolti eladók, a nővérek, a pincérlányok. Ha nem, az sem baj, mert jobb elfelejteni, annyira szörnyű volt, hogy szinte sajnáltuk a viselőiket. 

Nyilván ők sem azért húzták a lábukra, mert dekoratívnak tartották, hanem mert az egészségüket óvták. Szerencsére ma már nem kell ilyen otromba kinézetű lábbelit felvennie annak sem, akinek a munkája miatt egész nap talpon kell lennie. 

A neves gyártók orvosolták ezt a problémát, és ma már egy cipőben járnak a trendek a tökéletes kényelemmel. Nem kell lemondani egyikről sem a másik javára, hiszen már nem igaz, hogy a kényelmes modellek rondák. 

A cipő akkor megfelelő, ha komfortérzetet biztosít

Van a cipők piacán egy másik oldal is, amely kizárólag a külsőségekre alapoz. Az olcsó, silány minőség – vagy inkább annak hiánya – az egészségre, a mozgásszervekre ártalmas. Nagyon fontos, hogy ne csak a kinézet alapján válasszunk cipőt magunknak! 

A lábunk nagyon tud szenvedni a hétköznapi ártalmaktól, és ha fáj, akkor esélyes, hogy nem tudunk koncentrálni sem a mindennapi feladatainkra. Úgyhogy mikor lábbelit választunk, ne csak az aktuális divatot, hanem a kényelmet, a minőséget és az egészségünket is vegyük figyelembe!

Igazából teljesen mindegy, hogy ülünk, állunk, vagy megyünk egész nap. A jó cipőnek mindenféleképpen komfortosnak kell lennie. A cipő kialakítása a gyermekkorban a láb fejlődése szempontjából nagyon lényeges, a felnőtteknél pedig az egészség megőrzése szempontjából. De honnan tudjuk, hogy melyik a számunkra minden szempontból megfelelő változat?

A jó cipő ismérvei

A jó cipő nem nyomja a lábat, kényelmesen elférnek benne az ujjak. A talpa nem túl puha, de kellőképpen rugalmas, a sarokrész pedig magasabb, mint a cipő első része. A szára tartja a bokát, ami elsősorban akkor fontos, ha sokat jár benne a viselője, illetve kisgyermekkorban. 

Az alapanyagok mindenképpen legyenek jó minőségűek, ami biztosítja a cipő tartósságát és strapabíróságát. Ne csak kívül, belül is legyen tökéletes, ne adjon táptalajt a gombáknak, az izzadásnak. Ha a talpbetét felfogja a talajjal való ütközés erejét, az a gerinc számára nagyon kedvező. 

Nem utolsósorban pedig elengedhetetlen, hogy a lábunknak megfelelő méretet válasszunk. Egy rossz méret teljesen tönkreteheti az egészet. Ha ezekhez hozzáadjuk az ízlésünket, a stílusunkat és az aktuális trendet, majd körülnézünk egy minőségi szaküzletben, egészen biztosan megtaláljuk legújabb cipőnket, amely kényelmes és stílusos is egyszerre.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár