Menü
Maszkolószalag - egyszerű, de nagyszerű védőeszköz 
2023.02.16.

Sokan magunk vágunk bele egy-egy felújítási munkába. Ennek persze sokféle oka lehet, a leggyakoribbak közé tartozik a spórolás. Hiszen olyan olümposzi magasságokba kúsztak fel a mesteremberek óradíjai, hogy olykor már-már azt érzi az ember fia vagy lánya, hogy elő sem lehet teremteni az árát. És akkor még nem is szóltunk a hosszú várólistáról. Pedig nem is műalkotásokról van szó, hanem “csak” a falak és az ajtók lekenéséről. Sokszor hát jobb, ha magunk állunk neki.

Tökéletes védelem és kevesebb kapargatás

Ha kész vagy hát és nekiveselkedtél az otthonod kifestésének és beszerzésbe kezdesz, akkor mindenképp érdemes a cadmas.hu festő- és maszkolószalag kínálatára vetned egy pillantást. Ezeket a szalagokat ugyanis arra találták ki, hogy megvédjék a nemkívánatos festékrétegektől a konnektorokat, kapcsolókat, szegélyléceket, ajtó- és ablakkereteket és még számos más olyan elemet, amelyekről nagyon nehéz utólag eltávolítani a rászáradt festékanyagokat. Ezekkel a remek maszkolószalagokkal pedig az sem lesz majd gond, hogy az összes él és az összes ív tökéletes legyen vagy maradjon.

De mi is pontosan a maszkolószalag? Igazából egy papíralapú ragasztószalag, amelyet különböző szélességben vásárolhatsz. Ezekkel körbe lehet ragasztani a védendő széleket, és ezzel pedig a festékanyagoktól jó eséllyel meg tudod majd óvni azokat. Gyorsan és egyszerűen alkalmazhatók, könnyen téphetők, és ha nem tökéletesen tetted fel, akkor nyom nélkül visszaszedhetők, majd ismét felragaszthatók a helyükre.

Többféle maszkolószalag az eltérő feladatokhoz

Több különböző szélességű maszkolószalagot is találhatsz. Hogy melyik művelethez melyik maszkolószalag használata lesz jó, az a festés módjától és a védendő dologtól függ általában. Amikor nagy mozdulatokkal festesz nagyobb felületeket, ott bizony a szélesebb maszkolószalagok használata előnyösebb. Ezzel szemben a kisebb, precízebb mozdulatokkal végzett festőmunkához a jóval keskenyebb típus is tökéletes védelmet fog adni. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy hol dolgozol! Beltéren is más és kültéren is más maszkolószalag használata javasolt. 

Muszáj időben visszaszedned

Beltéren igazán jól használhatod az akril és a természetes gumi ragasztóanyaggal bevont termékeket, mert egyszerű a használatuk és megbízhatóan tapadnak. Nem lesz szivárgás, szép lesz a munka. Könnyen visszaszedhetők és nem marad utánuk nyom.

A szabadban olykor a csapadék, a szél és a nap UV-sugárzása megnehezítheti a munkát. Ide a professzionális kültéri maszkolószalagokat válaszd, hogy gyorsan haladhass és szép legyen a végeredmény.

Nagyon fontos, hogy a maszkolószalagokat a festés másnapján már szedd le, ez ekkor még egy-egy mozdulat, de később rengeteg extra időt rabolhat el. Arról nem is beszélve, hogy tönkreteheti az amúgy tökéletesen lefestett felületeket. Válaszd ki a jó maszkolószalagokat és alkalmazd tökéletesen!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár