Menü
Miért hasznos a számfestés?
2023.11.15.

A számfestés nem hiába egyre népszerűbb hobbi, ugyanis nemcsak a gyerekek és fiatalok, hanem minden korosztály körében nagy sikert arat. Amellett, hogy remek szórakozás, számtalan pozitív hatással bír a lelki egészségünkre, jóllétünkre nézve.

Remek stresszcsökkentő

Amit talán először érdemes megemlíteni, az a stresszcsökkentő hatás, amit már egy Otthonihobbi.hu olcsó számfestő készlettel is kiválthatunk. Ez a mai rohanó, idegörlő világunkban nagyon fontos szempont, hiszen a kemény hétköznapok után, vagy akár csak egy nehéz nap végén a megfáradt idegrendszer kéri a pihenést, kikapcsolódást.

Érdemes odafigyelni a szervezetünk által küldött jelekre, hiszen a tartós stressz komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, úgy mint alvási nehézségek, emésztési problémák, szív- és érrendszeri betegségek, hogy csak a leggyakoribbakat említsük.

Tehát mindenképpen szükségünk van hatékony módszerekre a stressz ellen, és nem baj, ha ezeket élvezettel alkalmazzuk. Ezáltal elkerülhetjük az olyan mentális problémákat, mint a szorongás, ami érzelmi kimerültséggé, depresszióvá is fokozódhat. Ha tudatosan végiggondoljuk, milyen tevékenységekkel oldhatjuk a nem kívánt feszültséget, könnyen kiköthetünk a számfestésnél, mint ilyen célból is hatékony hobbinál.

A számfestés átkapcsol egy másfajta időérzékelésbe, lelassulunk általa, így kiléphetünk a pörgésből, kisimíthatjuk a megfáradt idegeket.

A számfestés növeli a kreativitást

A kreativitás remek képesség, hiszen minden élethelyzetben segíthet megtalálni a legjobb, leghatékonyabb, legérdekesebb megoldást, nem engedi, hogy a megszokások, rossz automatizmusok rabjai legyünk. A kreativitás tehát az élet minden területén, így a munkában is, növeli a hatékonyságot, az ilyen ember könnyedebben és eredményesebben reagál a kihívásokra, gyorsabban, nagyobb lelkesedéssel és kíváncsisággal lát neki a feladatai elvégzésének.

A kreatív ember innovatív, mely tulajdonságot a munkaadók is rendkívüli módon értékelik, hiszen az új ötletek, az “out of the box” gondolkodás a fejlődés igazi hajtóerői, ezért a kreatív, innovatív emberek igencsak keresettek a munkaerőpiacon.

Mivel a számfestés egy kreativitást igénylő és fejlesztő tevékenység, így jótékony hatással van személyiségünk ezen aspektusára, sikerélménnyel jutalmazva a kellemes erőfeszítéseket.

Gyakorlóterep a finommotorikának

A finommotoros képességek kisiskoláskorban központi szerepet játszanak, hiszen fejlődésük alapvetően fontos a hétköznapi tevékenységek, illetve az írás elsajátításához. Persze később sem kell lemondani a fejlesztésükről, hiszen jótékony hatással vannak az idegrendszer működésére.

Bizonyos szakmákban felnőttkorban is komoly szerepet játszanak, hiszen például egy sebésznek vagy egy órásmesternek, de akár egy fogtechnikusnak is komoly kézügyességre van szüksége. 

Ez a képesség is minden életkorban fejleszthető, melyre a számfestés rendkívül alkalmas gyakorlóterepnek mutatkozik.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár