Menü
Milyen a tartós és strapabíró napvitorla szövete?
2024.04.22.

A teraszok ma már a nappalik kényelmét nyújthatják, amennyiben megfelelő kerti bútorokkal és olyan otthonos, hangulatos kiegészítőkkel rendezzük be, mint párnák, szőnyegek, lámpák, továbbá gondoskodunk a megfelelő árnyékolásról. 

Szerencsére ma már nem kell a párnák, textilek elpakolásával foglalatoskodni, nyugodtan kint hagyhatjuk a speciális kültéri szövettel borított bútorokat és kiegészítőket. És ugyanígy a különféle árnyékolók esetében sem kell óvintézkedéseket tenni. Érdemes azonban körültekintően választani és áldozni a minőségi darabokra, amelyek anyaga garantáltan ellenáll az erős napsugárzásnak és a csapadéknak. 

A népszerű napvitorlák között is találni silány és prémiumminőségű alternatívákat. Honnan tudhatjuk, hogy jól választunk-e? Miben különbözik a Napvitorla webshop kínálatában megtalálható vízáteresztő és a vízálló napvitorla szövet? Cikkünkben erről lesz szó, tarts velünk, hogy a legjobbat választhasd, és nézz szét az akciós termékek között is!

Árnyékoljunk!

Bár a téli hónapokban vágyunk a melengető napsütésre, amikor már erősebben tűz a nap, szívesen vonulunk árnyékba. Számos szerkezet közül választhatunk attól függően, hol szeretnénk árnyékot teremteni. 

A teraszok árnyékolásával nemcsak odakint biztosíthatunk árnyékot és a hőségben is elviselhető körülményeket, hanem a mögötte elhelyezkedő helyiségek hőmérsékletét is szabályozhatjuk. A napernyők és a napellenzők a legnépszerűbb megoldások, de a napvitorlák is igen ismertek már az emberek körében.

A népszerű napvitorlák segítségével pedig nemcsak ezen területek nap elleni védelmét biztosíthatjuk, hanem szinte bármilyen nagyságú és alakú területet óvhatunk. Ezért is alkalmazzák ma már előszeretettel vendéglátóhelyek teraszain, parkolókban, szűk utcák felett, tereken, strandokon, medencék felett, vízpartokon, játszótereken, homokozók felett.

Egyszerű telepíthetőség

A napvitorlák nagy előnye, hogy házilag is egyszerűen és gyorsan telepíthetők, mindössze 3 vagy 4 fix pontra van hozzá szükség attól függően, milyen alakú árnyékolót választottunk. A klasszikus háromszög alakú vitorlák mellett modern négyszögletes napvitorlák is kaphatóak.

A rögzítés történhet előre telepített oszlopokhoz, falba fúrt kampókhoz, korlátokhoz vagy akár fákhoz, kötelekkel, amennyiben azok az előírás szerinti távolságban és a vitorla alakjának megfelelő alakzatban helyezkednek el. 

Milyen anyagból készül a napvitorla?

A Napvitorla webshop saját márkás Sungarden árnyékolók prémiumminőségű kültéri HDPE szövetből készülnek, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, az erős UV-sugárzásnak, a csapadéknak, a szélnek, ezáltal tartósak, strapabíróak.

A vízálló szövetekből készült napvitorlák nyári zápor esetén is védelmet nyújtanak, ugyanis nem engedik át a nedvességet. Annak érdekében, hogy ne álljon meg rajtuk a víz, enyhe lejtéssel kell telepíteni. 

A vízáteresztő napvitorlák egyben légáteresztőek is, így kellemes hűtést biztosítanak, tűző napsütésben sem izzasztó alattuk tartózkodni.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár