Menü
Milyen felszereléseket biztosítsunk kiskutyánk számára?
2024.05.07.

Meghoztuk a döntést, hogy kölyökkutyát fogadunk örökbe? Kialakítottuk az optimális területet számára, amely kutyabarát, biztonságos? Nincs más hátra, mint a megfelelő felszerelések, kellékek beszerzése, hacsak nem választunk egy egyszerűbb megoldást.

A Grandopet.hu kiskutya kezdőcsomagokat is kínál, kis-, közepes-, illetve nagytestű ebeknek egyaránt. Amennyiben ledobnánk a kezdéshez szükséges alapvető termékek és kiegészítők összeválogatásának terhét, dönthetünk a kölyökkutya számára (állatorvosok és táplálkozási szakértők bevonásával) készült csomagok mellett.

Mit jelent a “kutyabiztos lakás” kifejezés?

Talán ezt a legnehezebb megérteniük és elfogadniuk a gazdiknak, hiszen mégiscsak az otthonuk átalakításával jár ez a procedúra. Noha általában elegendőek kisebb változtatások, például a mérgező növények áthelyezése, a veszélyes, éles tárgyak elpakolása, valamint a rágható holmik teljes elzárása. Nem szabad megfeledkezni az élelmiszerek, gyógyszerek (a kutya számára elérhetetlen helyre történő) elpakolásáról sem.

Milyen alapvető felszerelések szükségesek?

Egyetlen gazdi otthonából sem hiányozhat a kényelmes, könnyen tisztítható kutyafekhely, amely akkor is alapvető, ha kinti ebről, és akkor is, ha szobakutyáról van szó. Természetesen nemcsak a nyugalmas pihenés kelléke létfontosságú, hanem az etető- és itatótál beszerzése is. 

A kölyök nevelése során igyekszünk szobatisztaságra szoktatni, ehhez viszont az első időszakban kutyapelenkára (helyhez szoktató kendőre) is szükség lesz. Ezek a kellékek segítségül hívhatók betegségek idején, illetve akkor is, ha nehezen megoldható a gyakori kiengedés, vagy amíg nincs meg minden oltása.

Célszerű idejében beszerezni az ürülékgyűjtő zacskót, ugyanis a kutyagumik összeszedése az állattulajdonos feladata, ellenkező esetben bírságra is számíthat a gazdi.

Szintén a felelős kutyatartás alapját jelenti a póráz és nyakörv vagy kutyahám megvásárlása. Bár amíg nem teljesen védett a kölyök, addig nem szabad társaságba vinni, de ettől függetlenül is gondoskodni kell a megfelelő eszközökről, hiszen hamar eljön a közös séták ideje. Előny, ha minél korábban megismeri a szájkosarat is.

Milyen játékokat válasszunk számára?

Célszerű többféle játékot beszerezni, köztük fejlesztő és szórakoztató darabokat egyaránt. A választás során azonban fontos, hogy kifejezetten kutyáknak készült termékek közül válogassunk. Ezekre amiatt is szükség lesz, hogy unalmában ne a lábbeliket, a nappali berendezéseit kezdje el rágcsálni, ezáltal ugyanakkor megtanulja azt is, hogy mi az övé, mivel játszhat korlátlanul. Ezekre afféle fogyóeszközökként érdemes tekinteni, időnként elengedhetetlen az újabbak beszerzése, vagy a már elnyűttek lecserélése. 

A határok kijelölése

Amennyiben benti ebről van szó, célszerű egy karámmal lekeríteni az ő területét, vagy egy külön szobát berendezni számára. Kint tartott kutyusnak pedig elengedhetetlen egy masszív, strapabíró, kellően szellőző, télen mégis optimális meleget nyújtó kutyaház.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár