Menü
Minőségi útépítési elemek segítségével a munka is sokkal könnyebb
2023.08.21.

Természetesen ehhez először arról is beszélni kell, hogy egyáltalán mit nevezünk minőségi útépítési elemnek. Ilyen eszközökből, kiegészítőkből többféle is elérhető a piacon. Ott vannak a süllyesztett, kiemelt szegélyek, mederlapok, erősített kerti szegélyek és fejgerendák is. A legjobb választás az, ha minden esetben a minőséget keressük.

Ha megnézzük a Barabás Téglakő Kft. termékeit, akkor láthatjuk, hogy konkrétan egy helyről be lehet szerezni minden olyan elemet, ami az útépítéshez szükséges lehet. A beszerzés roppant egyszerű, percek alatt be lehet pakolni mindent a kosárba olyan méretben és kialakításban, ami éppen az igényeinknek megfelel.

Az egyik leggyakoribb útépítési elem a süllyesztett szegély, amelyet általában burkolatváltásoknál szokás alkalmazni. Ezzel a burkolatvezetés folyamatos lesz és a megfelelő átjárhatóság is biztosítva lesz. A süllyesztett szegély segítségével konkrétan a továbbhaladás teljesen zökkenőmentes lesz, mivel szinteltérés nélküli átmeneteket lehet létrehozni a burkolatok között. Kerékpárutak és gyalogátkelőhelyek csatlakozásánál találkozhatunk velük, általában 40x20x15 centiméteres kivitelezésben lehet őket beszerezni.

Ha már népszerű útépítési elemeknél járunk, akkor nem szabad megfeledkezni a kiemelt szegélyekről sem. Ezt általában akkor szokás használni, ha két burkolatot szeretnénk elkülöníteni egymástól. Például ha a járdát akarjuk elválasztani az autó úttól, így a járdán a gyalogosok biztonságosan közlekedhetnek. Itt kétféle kialakításból válogathatunk: 25x25x15 cm és 100x25x15 cm. A kerti szegély is a népszerű termékek közé tartozik, amelyek szinte azonos oldalméretűek, csak sokkal vastagabbak. Ha kisebb személygépjárművek haladnak át az adott felületen, akkor ezt az útépítési elemet érdemes választani, mivel stabil és masszív. A mérete 100x20x8 cm.

A szegélyeken túl

Ott vannak a mederlapok, amelyeket általában autóutak, utak, autópályák csapadékelvezetéséhez ajánlott használni, valamint az árkok és nagyobb felületek burkolására. Ipari és mezőgazdasági létesítmények csapadékvízgyűjtőihez is alkalmazzák, valamint közutak és önkormányzati utak melletti nyílt vízelvezető medrek burkolásához. A legtöbb esetben 60x40x10 centiméteres változattal fogunk találkozni.

Ha útépítés, akkor a minőség az elsődleges

A burkolatok, szegélyek esetében a legfontosabb az, hogy hosszú távon használható megoldásokat keressünk. Ez igaz az útépítési elemekre is, ahol nemcsak arra kell figyelni, hogy az alapanyag megfelelő legyen, hanem arra is, hogy az egyes szegélyeket rendeltetésszerűen használjuk.

A forrás egyáltalán nem mindegy, hogy hol vásárolunk be, ezért is ajánlott olyan helyet választani, ahol már többéves tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. Beszerzés előtt mindenképpen vegyük fel a kapcsolatot egy szakemberrel.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár