Menü
Munkaügyi dokumentáció - online is intézhető!
2023.02.27.

Az ideális jelöltek megtalálása egy adott pozícióra az egyik legnehezebb feladat, amellyel a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szembe kell néznie. De még nehezebb talán annak a biztosítása, hogy az új alkalmazott megfelelően legyen bevonva a szervezetbe. Bár ez a folyamat a céges igényektől függően változik, bizonyos dokumentumok áttekintése és aláírása segít abban, hogy mindkét fél ugyanazon az oldalon álljon, miközben megvédi a saját érdekeit is.

Munkaszerződés és titoktartási szerződés, a GDPR és a NAIH előírásainak megfelelő adatvédelmi dokumentációk - ez csak néhány azok közül a dokumentumok közül, amelyekre szükség lesz ebben az esetben, és amelyeket egytől egyig megtalálhatsz az eKRS oldalán a regisztráció után. Ez egy olyan online jogi ügyintézési platform, ahol sztenderdizált, egyéni tanácsadást nem tartalmazó jogi ügyleteket lehet intézni. 

Az eKRS használatának előnyei

A jogi szövegezés jelentős odafigyelést és képzettséget igényel. Az eKRS rendszerét működtető ügyvédi iroda kvalifikált jogászokból álló szakértői csapata pedig jártas mindenféle jogi megfogalmazás vagy dokumentáció kezelésében. 

Gondoskodnak arról, hogy az általad benyújtott dokumentumok a vállalkozásod specifikációi szerint legyenek megszerkesztve, és ne tartalmazzanak semmiféle pontatlanságot. Ha ugyanis hiányoznak a szükséges záradékok a munkaszerződésből, akkor azokra később már nem hivatkozhatsz, és nem próbálhatod meg őket utólag előírni.

Csak egy példa: arra gyanakszol, hogy az egyik munkavállaló kábítószert használ. Az általatok aláírt megállapodás viszont nem tartalmaz drogtesztre vonatkozó kikötést. Így, ha a vádak felvetése után megpróbálod ezt mégis végrehajtani, akkor bizony akár még kártérítést is fizethetsz. 

De a fontosabb előnyök közé tartozik még az is, hogy az eKRS munkatársai leveszik a válladról a jogi papírmunka kezelésével járó stresszt, és lehetővé teszik, hogy nagyobb figyelmet fordíts az alapvető kompetenciáidra.

A korábbi ügyeid dokumentációja folyamatosan elérhető és letölthető

Végül a fenti felsorolást még azzal egészítenénk ki, hogy minden korábbi ügyed dokumentációját visszakövetheted a rendszerben. Tegyük fel például, hogy az egyik munkavállaló a munkába állását követően nehezményezi, hogy neki olyan feladatot kell ellátnia, amely a szerződésében egyáltalán nem lett megemlítve.

A konfliktushelyzet tisztázása érdekében neked csak annyi a dolgod, hogy belépsz a felületre, onnan egyszerűen letöltöd a szerződést, és utána ezt pontról pontra a munkavállalóval közösen megbeszéled.

Összegzés

Az ügyintézés során - különösen a jogi ügymenetek intézésénél - a leggyakoribb hiba az, hogy a cégvezetők túl magasra teszik a lécet, és megpróbálnak mindent maguk megoldani, de ennek általában csak kudarc a vége. Amennyiben szeretnéd ezt elkerülni, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy fontold meg az eKRS platformra történő regisztrációt, amely - mint ahogy a fentiek is bizonyítják - számtalan előnnyel jár.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár