Menü
Precíz technológia a modern és egészséges otthonokért
2023.05.22.

A könnyűbeton falpanelek lehetővé teszik családi és társasházak gyors és pontos, határidőre történő kivitelezését, ami a jelenlegi építőipari viszonyok között nagyszerű lehetőséget teremt nemcsak magánépíttetők, hanem generálkivitelezők, ingatlanbefektetők számára is. 

Mi a keramzit beton, és mit nyújt a könnyűbeton technológia?

Előnyök elhanyagolható hátránnyal

A könnyűbeton alkalmazása az ókorra nyúlik vissza, és tartósságát jól jellemzi, hogy egy-egy épület még ma is áll. A Prelement az előregyártott, nagyelemes technológia szakértőjeként biztosítja a könnyűbeton falpanel alkalmazásával készülő családi és társasházak tervezéséhez, gyártásához és kivitelezéséhez szükséges szakmai hátteret. Célja, hogy minőségi, pontos és gyors megoldást nyújtson egyéni építtetők, valamint generálkivitelezők számára. 

Az előregyártott falpaneles technológia nem újdonság, hiszen az 1960-as évektől gyorsan kivitelezhető panellakások építésével enyhítették a lakhatás problémáját számos országban. Azonban napjaink technológiája ennél már jóval többet nyújt, nagyfokú precizitást, egyedi tervek alapján történő gyártmánytervezést és gyártást, valamint egy kedvező tulajdonságokkal rendelkező, egészséges lakhatást biztosító építőanyagot.

A technológia főbb előnyei magukért beszélnek:

  • Családi ház esetében akár 6-8 héttel gyorsabb kivitelezési idő.
  • A vékonyabb főfalaknak köszönhetően 5-8% nettó alapterület növekedés.
  • Teljeskörű ügyintézés a tervezéstől a kivitelezésig.
  • Magas minőség mind a gyártásban, mind a kivitelezésben, köszönhetően a szigorú minőségbiztosítási előírásoknak.

A gyártási folyamatból eredő egyetlen hátrány talán az, hogy előre gondolkodást igényel, ugyanis a gyártmánytervek leadása után már nincs lehetőség a módosításra, szemben a hagyományos építési technológiákkal.

Mi a keramzit beton?

A keramzit könnyűbeton falazatok a speciális alapanyagból és a gyártási és kivitelezési sajátosságokból adódóan egyesítik a hagyományos kiselemes és az előregyártott nagyelemes technológiák előnyeit. A tömör falak égetett agyaggyöngy vagy keramzit adalékot tartalmazó betonból készülnek, amely a normál betonnál könnyebb, továbbá kedvezőbb épületfizikai tulajdonságokkal bír. Az elemek gyártása minden esetben egyedi gyártmánytervek alapján történik, ezáltal garantálható a pontos, a megrendelő elvárásainak megfelelő végeredmény.

Miért előnyös a keramzit beton fal?

A jó hőtartó képességgel rendelkező tömör falak egész évben magas komfortérzetet biztosítanak, továbbá jó hőszigetelő és akusztikai képességgel rendelkeznek. Az épület természetes anyagokból készül, páraáteresztő képessége révén “lélegzik”, ezáltal optimális páratartalmat, egészséges klímát biztosít a belterekben.

Tartós, élettartama a 100 évet is meghaladja, tűz- és fagyálló.

A technológia közel nulla építési hulladékot termel, a falanyag pedig 100%-ban újrahasznosítható, így azok számára is meggyőző, akik a környezetvédelmi szempontokat fontosnak tartják.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár