Menü
Tartós és szép kerítések időtálló alumíniumból
2024.06.24.

Ki ne szeretne új családi házba költözni, ahol minden szép és jó minőségben, határidőre készült el, és már a kert is gyönyörűen kialakítva várja a háziakat, és egy jól megválasztott és időtálló kerítés is emeli a környezet nívóját?

A manapság népszerű alu kerítés léc kiváló alternatívát kínál a klasszikus kerítések helyett. Tarts velünk, és ismerd meg valamennyi előnyét!

A kerítések fajtái

Szerencsés esetben az első években nem kell karbantartási munkákkal foglalkozni, ám utána sorozatban jönnek a javítanivalók az esztétikus külső és az állagmegóvás érdekében. Az egyik legnagyobb projekt a kerítéskarbantartás szokott lenni, amennyiben a természetes szépségű fa alapanyagot választjuk, mert bizony az 1-2 évente újrafestést és javítást igényel.

A hagyományos fémkerítésekkel sem járunk sokkal jobban, nyugodtan számolhatunk annak magas karbantartási igényével is. Ha azonban nem fűlik ilyen munkához a fogad, fontold meg a kezdetben drágábbnak tűnő, de hosszú távon sokszorosan kifizetődő gondozásmentes kerítések építését!

Ne legyen a karbantartásra gondod!

Az építészetben folyamatosan olyan innovatív alapanyagok jelennek meg, és válnak széleskörűen alkalmazhatóvá, amelyek egyszerűbbé teszik az építést és a karbantartást. Az alumínium sem új építőanyag, a kerítésépítés területén azonban napjainkban vált elterjedtté és népszerűvé.

Míg az eddig gyakran használt alapanyagok, mint a fa vagy a különböző fémek, rendszeres karbantartást igényeltek, addig az alumínium kerítéselemek gondozásmentesek. Szépségük és állaguk, stabilitásuk megőrzése érdekében nem igényelnek utókezelést, ami nemcsak kevesebb munkát, de hosszú távon jelentős költségmegtakarítást is eredményez.

A macerás kerítésfestés helyett más dolgokra koncentrálhatsz, vagy nyugodtan hátradőlhetsz, és élvezheted a kert nyújtotta lehetőségeket és nyugalmat, kipihenheted a hétköznapok fáradalmait.

A változatosság gyönyörködtet

Ha a gondozásmentes kerítések mellett teszed le a voksodat, választhatsz alumínium vagy ún. WPC elemeket. Utóbbiakat változatos színeik és fahatású felületük miatt kedvelik sokan, ráadásul teraszburkolatnak is alkalmasak. Az alumínium kerítéslécek még hosszabb élettartamot garantálnak minimális karbantartás mellett, és a kompozit anyaghoz hasonlóan egyedi kerítések építésére alkalmasak.

Az alu kerítéselemek az igények szerint rakhatók vízszintesen vagy függőlegesen a kívánt magasságban, lécközökkel vagy zártan, és a típustól függően rendelhetők többféle színben, akár famintázattal is. A Kerítés Profil alu kerítésrendszerei időjárásállóak, a láthatatlan csavaroknak köszönhetően rendkívül esztétikusak, nagyszerűen illenek a modern épületekhez.

Sokoldalúan használhatók

A standard, vagyis lécközökkel telepíthető alu kerítéselemekből gyönyörű és tartós kerítések, továbbá különféle kerti építmények, például kukatárolók, pergolák építhetők. Továbbá alkalmasak falburkoló anyagként, készíthetünk belőlük erkély- és teraszkorlátokat.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár