Menü
Te tudod, hogy mire jó a zselés toll?
2024.03.14.

Biztos láttad már azokat az elbűvölő színes tollakat, amelyekkel sokkal könnyebb az írás, és jóval szebb az eredmény is. A zselés tollak nemcsak a gyerekek kedvencei, felnőttek is szívesen használják, főleg díszítéshez. De nézzük is meg, mire jók ezek a sokoldalú írószerek, amiért annyira kedveltek!

A Max Diszkont zselés tollait kicsik és nagyok egyaránt szeretik. Praktikusak és sokszínűek, nagyon kényelmes és könnyed a használatuk. Mivel nem olyan folyékony a tintájuk, mint a golyóstollnak, ezért nagy mennyiségű és többféle pigmentet tartalmazhatnak. Ez okozza, hogy rengeteg szín közül tudunk válogatni. Még csillámos típusok is léteznek, amelyek a bájos kislányok nagy kedvencei. 

Zselés toll a felnőttek kezében

Ha csak jegyzetelni szeretnénk, nem feltétlenül ez az a típus, ami alkalmas lesz rá, viszont a szép íráshoz kifejezetten előnyös. A zselés toll használata egyenletes és sima írásképet eredményez, ami különösen fontos, ha díszítünk vele. 

Nyomtatás helyett megírhatjuk vele az ültetőkártyákat, meghívókat, üdvözlőkártyákat is. Különböző feliratokhoz is tökéletes, illetve dekoráláshoz is ajánlott. Sokkal szebben mutat, barátságosabb és személyesebb lesz ezeknek az üzenete vagy az információ, amit átadnak. 

Válasszuk ki a megfelelő színeket, ami illik a felülethez, amelyre írunk vele. Ha ültetőkártyát készítünk a zselés tollal, vagy feliratot, díszítést, akkor a tónus illeszkedjen a rendezvény stílusához és színeihez is. 

Kisgyermekek mire használnak zselés tollat? 

A kicsik szeretnek firkálni, rajzolgatni, ehhez is vásárolhatunk nekik zselés tollat. A kreatív rajzolás fejleszti a képességeiket, egy ilyen írószerrel pedig élmény lesz a feladat. Ha érdeklik őket a betűk és a számok, akár próbálkozhatnak azok megformálásával is. 

Mivel a zselés toll könnyen siklik a papíron, élvezni fogják, és lesz sikerélményük is. A sokféle szín mindig vonzó a gyermekek számára, már csak ezért is szeretni fogják ezt a tarkabarka írószert. 

A picit nagyobbak, akik már tudnak írni, szintén hasznát vehetik a zselés toll kiváló tulajdonságainak. Ha csúnya az írásképük, adjunk a kezükbe egyet, hogy próbáljanak meg azzal írni. Az eredmény elképesztő lesz, oly módon megváltozik az írásuk külleme, hogy nem fogunk hinni a szemünknek. Ezzel aztán gyakorolhatnak, megtanulhatnak szebben írni, ami önbizalmat és sikerélményt ad nekik. 

Mire figyeljünk? 

A zselés toll lassabban szárad, mint a golyóstoll, úgyhogy arra azért célszerű odafigyelni, hogy ne maszatoljuk el. A balkezeseknek nem is nagyon ajánlott, vagy aki jobbkezes, de olyan a kéztartása, hogy hajlamos elkenni a tintát. Ilyen esetekben inkább valamilyen gyorsan száradó típust érdemes használni. 

Művészi munkához, kreatív feladatokhoz kimondottan ajánlott a zselés toll. Iskolában, otthon, vagy a munkahelyen is jó szolgálatot tehet nekünk. Mivel kényelmes vele írni, a kezünk sem fog annyira elfáradni közben. Akkor sem, ha hosszabb távon folyik vele a munka.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár