Menü
Tedd egyedivé gyermeked első bringás élményét egyedi futóbiciklivel
2022.04.12.

A kerékpárral történő első találkozás akár egy életre meghatározhatja a gyerek tekeréshez fűződő viszonyát. Amennyiben szülőként mi is egy aktív életmódot képzelünk el a gyermekünk számára, akkor nagyon fontos, hogy már a kezdet kezdetén jól válasszunk bicajt számára. A legkisebbek még csak a futóbiciklikkel ismerkedhetnek.

A következő pár sorban most arról lesz szó, hogy milyen futóbicikli mellett érdemes dönteni, és hogy milyen egyedi darabokkal találkozhatunk most a piacon. Sőt, ma már akár mi magunk is megtervezhetjük a bicaj designját!

A jó futóbicikli kiválasztása

Sokan nem is gondolnák, hogy fontos, hogy a futókerékpár súlya is megfelelő legyen. Pedig így van! Egy nehezebb kerékpárral a gyereknek is nehezebb dolga lesz, és sokkal tovább tart majd a tanulási folyamat, nem érez rá könnyen a mozdulatokra.

Az sem utolsó, hogy amikor a gyerek megunja a bicajozást, akkor nekünk, szülőknek kell cipelni azt. Éppen ezért az ideális súly a 3 kg alatti futóbringa.Nem győzzük hangsúlyozni a bicaj készítéséhez felhasznált anyagok jó minőségét sem. A gyerek naponta többször is érintkezik a kerékpárral, ezért lényeges, hogy a bicikli markolata, ülése és a kerekei egyaránt bőrbarát anyagból készüljenek.

Méret, méret, méret!

A legfontosabb szempont talán mégis a méret eltalálása. Sajnos találkozhatunk olyan silány futóbiciklikkel is, amelyeknek az ülése nagyon hátranyúlik és a váza nagyon egyenes. Pedig ebben a korban pont az a lényeg, hogy erősödjön a lurkó lába és egyensúlyérzéke. Szóval nem érdemes ezen spórolni!

A legtöbb szülő 2-2,5 éves korban ülteti futóbiciklire a gyereket, s 3-4 éves korban ezt felváltja egy fokkal komolyabb darab. A váltás azonban általában sok mindentől függ, attól is, hogy mennyire ügyes a gyermek.

A méretet mindig a kicsi magasságához és ne a korához igazítsuk, így biztosan kényelmes lesz számára a tanulás. A kor sajnos sok esetben megtévesztő lehet. A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop futóbicikli kínálatában ti is megtalálhatjátok, amit kerestek!

Egyedi futóbiciklik 2022-ben

A futóbiciklinek párja nincsen. A gyermeknek az is fontos, hogy milyen színű, milyen mesehőssel díszített, tehát sokkal többre tartják a designt, mint ahogyan azt gondolnánk. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy már a saját elképzeléseitek alapján is készítenek futóbringákat?

A RAL színskáláról ti magatok választhatjátok ki a nektek tetsző árnyalatot, s egy csodás és profi porfestő műhelyben elkészítik. Ugye milyen csodálatos? A kicsi biztosan büszke lesz majd a saját, személyre szabott járgányára, és le sem akar majd szállni róla!

Remélem, hogy hasznosnak találtad a leírtakat, és most már te is bátrabban szerzed be a kicsi első kerékpárját. Ne feledd, a szülinapi bicajt most egyedi elképzeléseiddel is szebbé varázsolhatod!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár