Menü
Tippek a húsvéti dekorációhoz
2024.02.12.

Ideje elkezdeni készülni a húsvétra. Megtervezni a menüt, tojást festeni, beszerezni a csokinyuszikat és dekorálni. Cikkünkkel az utóbbihoz szeretnénk segítséget nyújtani.

A díszítéshez szükséges kellékek dekoráció webshopok segítségével kényelmesen beszerezhetőek otthonról. Azonban a húsvéti dekorációs elemek válogatása során mindenképpen körültekintőnek kell lenni, hiszen fontos, hogy tökéletes legyen az összhang, harmonizáljanak egymással az elemek.

A húsvéti nyuszi az ünnepi dekoráció kihagyhatatlan része

A húsvéti nyuszi kötelező eleme az ünnepi dekorációnak, érdemes beszerezni néhány figurát. Az édes pofijuk mindenkit lenyűgöz, jó ötlet becsempészni ezeket a figurákat az otthonunkba. Ráadásul a megújulás és a termékenység szimbólumai is, szóval kötelező elemek a dekorálás során.

Ma már kaphatóak kerámiából, fából és műanyagból készült változatok is, mindenki könnyen megtalálhatja azt a változatot, amely a leginkább illik az otthona stílusához. Ugyanis fontos, hogy a kiválasztott darab harmonizáljon a környezetével, a szoba színeivel és berendezési tárgyaival. Mindemellett ajándéknak is kiválóak ezek a kis kedves figurák.

A tojás az egyik legismertebb húsvéti jelkép

A húsvéti nyuszihoz hasonlóan a tojás sem maradhat el, hiszen fontos jelkép ezen az ünnepen. A festése pedig igazán különleges anya-lánya program az ünnepet megelőző napokban. A tojások egyedivé varázsolhatóak különböző festékekkel és matricákkal. Sőt, a csillámporral díszített változatok is divatosak, mindenkit lenyűgöznek majd.

Érdemes minél hamarabb megrendelni a tojásfestéshez szükséges kellékeket, hogy biztosan megérkezzenek időben, és sor kerülhessen az alkotásra. Ha megjöttek, akkor már csak kreativitásra van szükség. Ezek a tojások nemcsak elajándékozásra készülhetnek, hanem otthoni dekorációnak is. Amennyiben nincs időd tojásokat festeni, kényelmesen és gyorsan beszerezhetőek tojás alakú dekorációs elemek, amelyek még akasztóval is rendelkeznek. A szettben kapható változatok például különböző méretű tojásokat tartalmaznak, így igazán különleges végeredmény érhető el velük. 

Nem mindegy, hogy az adott figura fából vagy kerámiából készül

A húsvéti dekorációs elemek vásárlása során körültekintőnek kell lenni, és még a vásárlás előtt alaposan végig kell gondolni, hogy a már meglévő elemek közül melyek azok, amelyeket idén is fel lehet használni. Ezt követően azt kell megnézni, hogy milyen típusúak, és milyen további dekoráció illik hozzájuk. 

Továbbá azt is át kell gondolni, hogy mennyire fontos a tartósság, ugyanis nem mindegy, hogy az adott figura fából vagy kerámiából készül. Ha gyerekek is vannak, akkor a dekorálás során figyelni kell arra, hogy a törékeny figurák magasabbra kerüljenek. Amennyiben gyerkőcöknek adjuk ajándékba a figurát, akkor érdemes a textilből vagy a műanyagból készült változatok között nézelődni.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár